Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Manapság egy film marketingjének része, hogy az előzeteseken kívül rövidebb-hosszabb konkrét jeleneteket is megmutatnak a filmből. Nyilván a bizonyítási szándék vezérelte a Terminator Salvation alkotóit és marketingeseit, amikor úgy döntöttek, hogy lényegében 12 percnyi jelenetet tesznek elérhetővé a film különböző pontjairól, ráadásul némelyikük kulcsjelenetekbe enged betekintést. Ezután pedig még látható jópár percnyi video a forgatásról is. Tehát, aki nem akarja rombolni a mozis élményét az csak óvatosan nézelődjön. Aki viszont erre várt, annak elérkezett a spoiler-paradicsom.

Címkék: trailer terminator

Interjúk a Terminator Salvation főbb szereplőivel és a rendezővel, McG-vel. Viszont aki nem tud semmit a film történetéről és az új karakterekről, azoknak már ez a pár interjú is spoileres lehet. Hiszen Christian Bale utal rá mi Connor mozgatórugója és célja a történetben, az új Marcus-ról pedig szintén sokminden kiderül. A videók ezúttal is felirat nélküliek, így megértésükhöz elkél az angoltudás.

Címkék: hamarosan terminator

Megérkezett Will Ferrel új vígjátékának, a régi televíziós sorozat alapján készülő Land Of The Lostnak második előzetese. Az amerikai mozikban június 5-én debütáló filmről, amiben egy kis csoport elveszik időben és térben, Ferrel korábban azt nyilatkozta, hogy a környezet és ősállatok komolyan vehetőségére törekszenek. Az előzetes alapján még akár vizuálisan valóban hihető is lenne, de ez mit sem ér ha mindezt ilyen olcsó poénokkal vegyítik. A sértődékeny, szinte bohóckodó T-Rex így sajnos egyszerre több és kevesebb, mint nevetséges.

Címkék: trailer

A 32 éves ausztrál színész, aki csak most fog berobbanni a köztudatba, a Terminator Salvation egy sajtó rendezvényén válaszolt a jövőbeli filmjeivel kapcsolatos kérdésekre is. Beszélt az Avatarról és a jövő év elején mozikba kerülő Clash of The Titans-ról is és felfedi, hogy milyen meglepő módon csöppent a színészet világába.

Címkék: interjú avatar terminator titánok harca

A továbbiakban több tucatnyi kép a hamarosan mozikba kerülő Terminator Salvationből. A képeken az összes főszereplő feltűnik, sőt az Ellenállás egyik kulcsfiguráját alakító Michael Ironside is, akit eddig nem sok képanyagban láthattunk.

Címkék: terminator

A 20th Century Fox stúdió lefoglalta a www.jamescameronsavatar.com domain nevet, a .net és .org végződésekkel egyetemben. Amellett, hogy ez arra utal, hogy a december 18-án érkező Avatar promóciója hamarosan megindul, azt is jelzi, hogy a filmet a reklámfelületeken a James Cameron's Avatar szerkezettel fogják illetni. Így megkülönböztethetik az M. Night Shyamalan irányítása alatt készülő, hasonló című rajzfilm feldolgozásától (ami ugyan magát az Avatar címet nem kaphatta meg), valamint az Oscar-díjas rendező nevét egyféle márkajelzésként használhatják. Kérdés, hogy az utolsó játékfilmje óta eltelt 12 évben ez a "márkanév" mennyire kopott meg a nagyközönség számára.

A korábban napvilágra került előrendelhető könyvek között több cím is ebben a formában szerepel, a film címe előtt Cameron nevével. A játékfejlesztő Ubisoft április 29-én kiadott pénzügyi jelentésében is megemlítik a filmhez kapcsolódó játékot, és ezek szerint az szintén James Cameron's Avatar címmel fog a boltokba érkezni.

Címkék: hírek avatar

Megjelent egy új, a korábbiaknál kétszer hosszabb, négy perces előzetes a hozzánk június 4-én érkező Terminator Salvationből. A korábbi mozis trailerekhez képest a legtöbb új jelenetet a nagyszámú TV-reklámból vették át, de akad még néhány snitt, amit korábban nem láthattunk.

Címkék: trailer terminator

Az isten mentsen meg attól, hogy egyáltalán felvetüljön a gyanú árnyéka is, hogy mi kinevetjük az oroszok angolkiejtését, akcentusát, vagy akár a cirill betűssé való átírás morfológiáját az idegen eredetű szavaknál, de úgy éreztük, hogy ezt mindenképpen meg kell osztanunk veletek. A hamarosan érkező Terminator Salvation film orosz poszteréről van szó, aminek ugye főszereplői Krisztian Béjl és Szem Vortington. Egyik beépített KGB-s kettősügynök ismerősünk szerint — aki ugyan sokszor kapott oroszórán egyest, és a legkevésbé sem hisszük el, hogy beszéli a középkori oroszt — az alcím lefordítva kábé így hangzik: Jöjjön el a megváltó. Ez majdnem olyan durva, mint a Hipervándor. És akkor nagy levegő, hajtás, ééééés: Zdraaaaaaasztvujtye!

Címkék: terminator

A közelgő Terminator Salvation promóciójaként a kanadai Toronto egyik metrómegállójába a múlt héten kihelyeztek egy mozgó, csaknem két és fél méter magas T-600-as robotot. A robotnak csak a feje, mozog, de az folyamatosan, azt imitálva, hogy az őt bámuló és előtte elhaladó embereket veszi szemügyre. Metró-terror és az Ítélet napja a továbbiakban.

Címkék: hírek terminator

J.J. Abrams terve, hogy újjáélessze, a sajnos minden szempontból kihunyófélben lévő Star Trek mondakört, mindenkit meglepett, még a Paramount stúdiót is. A sorozat szellemiségéhez híven azonban, és persze az esetleges siker reményében, belevágtak és egy kockázatos lépéssel rögtön egy nagyobb költégvetésű filmet készítettek. Nyilvánvalóan tudták, hogy talán ez az utolsó esélyük. A vérfrissítés nagyon jót tett a filmnek, igaz Abrams szándékaihoz híven bizonyos szinten valóban más, mint a korábbi Star Trekek.

Címkék: kritika star trek oscar 2010

Én lennék a nem rajongó. Azért valamennyi lövésem van a témáról, például a Voyagert még nézegettem is úgy ahogy, bár az sem kötött le igazán. Ezért is fordulhat elő, hogy számomra egy Chakotay ismertebb, mint egy Sulu. Valahogy sosem vonzott a hatvanas évekbeli Űrszekerek névvel megcsúfolt sorozat. Lehet, hogy azért, mert ilyen címmel futott. Mindenesetre a tegnap éjféli vetítésen már erősen meresztgettem a csillagflottás népekre a szemem. Előljáróban csak annyit mondok amúgy, hogy tetszett ez az új Star Trek, annak ellenére, hogy nem igazán van összehasonlítási alapom a régi karakterekkel. Részletesebb kritika a tovább után.

Címkék: kritika star trek oscar 2010

Nápolyban sokféle ember él. Legtöbbje dolgos, egyszerű olasz, vagy ahogyan ők hívják magukat, napolitano. A hírhedt Camorra, vagy Gomorra pedig épp az ő életüket keseríti meg, vagy emeli fel. Matteo Garrone rendező még tavaly filmre vitte Roberto Saviano botránykönyvét, a Gomorra című nápolyi maffiáról szóló írását, és nem kisebb sikert ért el, mint a cannes-i fődíjat, az Arany Pálmát. Igaz, vélhetően merészsége is segített meghozni a sikert, hiszen nem mindennapi filmet láthatunk erről a speciális maffia-rendszerről, mely felépítésében egyáltalán nem hasonlít a szicíliai Cosa Nostrára. Az ilyen filmeket pedig előszeretettel követik figyelemmel az érintettek... Vér, fegyverek, drog, mindenféle náció és külvárosi nápolyiak hajtás után.

Címkék: kritika

Sam Raimi a 80-as évek elején horror rendezőként vált ismertté az Evil Dead filmekkel. Később a Pókember filmek hoztak számára áttörést, de régóta tervezgette, hogy a szuperhős után visszatér gyökereihez és horrorfilmeket készít. Az Amerikában május legvégén nyitó Drag Me To Hellben egy fiatal nő életét keseríti meg egy átok, ami bizonyítja, hogy boszorkányság még manapság is létezik. Előzetes és új TV-reklámok a továbbiakban.

Címkék: horror trailer hamarosan

J.J. Abrams Star Trek filmjének előzményei képregény formájában jelentek meg idén január és április között, négy számban, Star Trek: Countdown (Visszaszámlálás) címmel. A történetet a film forgatókönyvírói Alex Kurtzman és Roberto Orci írták meg, céljuk pedig azon kívül, hogy részletesebben bemutassák a film gonoszának, Nero-nak a motivációit, az volt, hogy a lehető legjobban összekössék azt az eddigi Star Trek-univerzummal. Mivel a képregényeket valószínűleg kevesen olvassák el, ezért azok számára akik jobban megértenék a film cselekményét és a szereplők motivációit, most összefoglaljuk, hogy mit is lehet tudni a film előtörténetéről.

Címkék: star trek

Habár James Cameron Avatarjának előzetesére vagy filmkockáira még nem számíthatunk egy ideig, azért vannak különböző hírek és interjúrészletek, amik csak fokozhatják a várakozást. A 20th Century Fox egyik vezetője, Jim Gianopulos egy hónapja azt ígérte, hogy a hivatalos poszter már közel van, ugyanakkor a trailerre feltehetően legalább júliusig várnunk kell még. A hírek szerint az Avatar az idei, július 24-27 között tartandó Comic-Conon exkluzív filmrészletekkel lesz jelen (ami jelentheti a mozis előzetest is). Egyéb hírek a továbbiakban.

Címkék: hírek avatar

süti beállítások módosítása