Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Megérkezett a vadnyugatot járó, eltorzult arcú képregényhős filmadaptációjának első előzetese. Jonah Hex feleségét és gyermekeit meggyilkolják, ő maga pedig megjárja a túlvilágot is, de a bosszú által vezérelve, különleges képességek birtokában tér vissza. Josh Brolin alakítja a címszereplőt, aki dupla forgótáras gépfegyverrel járja útját, az őt kisegítő kurtizán Leilaként pedig Megan Fox-ot láthatjuk majd. John Malkovich formálja meg a Hex családját kivégző és őt megbélyegző Quentin Turnbullt, de egy-egy mellékszerepben feltűnik még Michael Shannon és Michael Fassbender is. A film június 18-án debütál az amerikai mozikban, a magyarországi bemutató esetleges időpontjáról azonban még nem született döntés.

Címkék: trailer

Észak, hideg, sötétség, sárkányok. Na persze nem úgy, ahogyan azt sokan gondolnák, hiszen egy meséről van itt szó. Hangyányi lemaradásunkat sikerült bepótolni, és megtekintettük az Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon) című legújabb DreamWorks animációs filmet. Rögtön ezután sopánkodtunk, toporzékoltunk és tajtékzó szájjal üvöltöttünk, hogy miért is maradt ki eddig eddig ez a mese az életünkből, hiszen ez a könyvadaptációra épülő viking-kori kaland egyszerre bájos, szórakoztató és persze ifjúságnevelő hatású is. Hablaty és Fogatlan barátsága ugyan a gyerekeknek szól, de a felnőttek is nyugodt szívvel megtekinthetik, és elgondolkozhatnak a mondanivalóján.

Címkék: kritika animáció

Megérkezett a tavalyi Torontoi Filmfesztiválon már bemutatott The Disappearence of Alice Creed címú thriller előzetese. A film meglepő módon egy Alice Creed nevű lány elrablásáról szól. A két elkövető gondosan megtervezett mindent. A mikrobuszt bevonták plasztikzsákkal, a szobát börtönszerűvé tették és kiszemelték az egyik milliárdos kicsilányát. Odáid minden kiválóan alakul, míg Alice-t elrabolják az utcáról és betuszkolják a kisbuszba. Azonban azzal nem számolnak az emberrablók, hogy Alice nem az az ijedős lány, és nehezen akarja magára erőltetni a kétségbeesett, pánikban lévő hisztérikát. A film főszereplője Gemma Arterton, aki a közelgő Perzsia hercege című filmben lesz a hercegnő, ám láthattuk nem is olyan régen a titánok harcában, mint a félistennő Ió. A két rablót viszonylag ismeretlenebb színészek formálják meg: a fiatalabb, hevesebb bűnözőt Martin Compston játsza el, míg az idősebb, megfontoltabb tettest Eddie Marsan alakítja, akit legutóbb a Sherlock Holmes-ban láthattunk, mint Lestrade felügyelő.

Címkék: trailer

A 2010-es év tizenhetedik hétvégéjén ismét sorra alulteljesítettek az újonnan bemutatkozó filmek, így az év eddigi legrosszabb összesített hétvégi eredményét produkálták, ami a tavalyi év azonos időszakához képest is 13%-os visszaesést jelent. A Jennifer Lopez és Alex O'Loughlin párosára épülő romantikus vígjáték a The Back-Up Plan, amely Magyarországon június 10-én, Ilyen a formám címmel debütál, a legerősebb premierfilmként is csak a második helyet szerezte meg az ismét az élre törő sárkányok mögött. A 35 millió dolláros költségvetésből készült film 12,3 milliót hozott a hétvégén, és az eladott jegyek számát tekintve a háromdimenziós animáció előtt végezhetett.

Címkék: box office

Szeretjük a jól megalkotott egyszerű, lényegretörő mozgó posztereket. Kapásból a Pandorum illetve Fűrész VI. kapcsán jut eszembe ilyen jellegű netes plakát. Ez az újnak mondható reklámfogás egyre nagyobb teret hódít és egyre több film kapcsán nyúlnak majd ezen kampányolási technikához. Jelen esetben a Rémálom az Elm utcában remake-jének készítői gondolták úgy, hogy mozgó posztert kreálnak Freddy-nek. A legendás piros-fekete csíkos pulcsis gyilkos szívmelengető módon karistolja végig a poszter "üvegét". A Robert Englundot váltó Jackie Earle Haley mostanában egyre nagyobb és jobb szerpeket kap: legutóbb a Viharszigetben láthattuk egy kulcskarakterként, előtte viszont a Watchmen Rorschachját formálhatta meg. Magyarországon június 3-án kerül bemutatásra a film.

Nem is olyan régen bukkant fel az interneten a The Raven címre hallgató kisfilm. A produkció Ricardo de Montreuil nevéhez fűződik, és egy alternatív közeljövőben játszódik Los Angelesben. Chris Black, azaz A holló olyan képességgel bír, mely képes lenne elpusztítani városokat, így meg tudná dönteni az aktuális hatalmat is. Ezért a rendszer ellensége, és mint ilyent, likvidálni szeretnék. A repülő rendőrségi robotok és lépegető enyhe Különvélemény és Robotzsaru utánérzést kelt, az égben lebegő űrhajók(?) pedig igencsak Neill Blomkamp District 9 (és Alive in Joburg) című filmjére emlékeztetnek. Ettől függetlenül a megvalósítás jó, érdemes végignézi a bő hatperces alkotást. A produkció egyébként 5000 dollárból készült...

Címkék: kisfilm

A negyedik Shrekhez újabb IMAX-os előzetes érkezett, ám a film címével kezdünk zavarba jönni, ugyanis nagyon úgy fest, hogy Shrek Forever Afterről az alkotók átnevezték Shrek: The Final Chapterre. Tulajdonképpen a Forever After kifejezést már sehol nem lehet látni, csak az utóbbit, vélhetően ezzel akarják nyomatékosítani a stúdiónál is, hogy tényleg ez az utolsó Shrek. Az előzetesből láthatunk újabb képsorokat, és egy idegtépően rossz szójátékkal is megörvendeztet bennünket Szamár és Kandúr a legvégén (CATastrophy és reDONKEYlous). A történetét most nem írjuk le újra, a korábbi előzetesnél olvasható volt, szóval aki nem tudná, hogy miért is dagadt a cicus és miért harcias amazon Fiona az olvasson utána. Az új előzetes pedig ugrás után látható.

Címkék: trailer animáció shrek

Kilenc, nagyjából egyperces részlet bukkkant fel Ridley Scott Robin Hoodjából, amely világpremier keretében május 13-án debütál a magyar mozikban. A Gladiátor és A mennyei királyság rendezője a történelmi hűséget ismét szem előtt tartva ezúttal a tolvajok fejedelmének legendáját vitte vászonra, Russel Crowe-val a címszerepben. Robin küldetése idővel már nem csak Nottinghamre korlátozódik, hanem egész Anglia népét akarja felszabadítani a törvényekbe iktatott zsarnokság alól. Cate Blanchett Lady Marion, Oscar Isaac pedig a népet egyre több adóval sanyargató János király szerepében tűnik fel. Ugyanakkor a Godfrey lovagot alakító Mark Strong, valamint Max von Sydow és William Hurt is szóhoz jutnak.

Címkék: robin hood

A Vasemberként ünnepelt Tony Stark hatásos belépőjét bemutató képsorok után újabb jelenetek bukkantak fel a Magyarországon április 29-én, az Egyesül Államokban pedig május 7-én mozikba kerülő Iron Man 2-ből. Az egy perces akciójelenetben a Mickey Rourke által alakított Whiplash támad a meglepődött főszereplőre, ő azonban új felszerelésével védekezik. A következő videóban Stark Pepper Potts-szal, azaz Gwyneth Paltrow-val veszi szemügyre titkot rejtegető új alkalmazottját, akit Scarlett Johansson játszik. A harmadik jelenetben pedig a titokban Whiplash-sel szövetkező, rivális iparmágnás Justin Hammer mutatkozik be, akit Sam Rockwell formál meg. A jelenetekben Stark sofőrjének szerepében feltűnik a rendező Jon Favreau is, aki pályafutását színészként kezdte.

Címkék: iron man

Két hónap múlva a mozikba kerül az Alkonyat-filmek harmadik darabja, a The Twilight Saga: Eclipse, azaz a Napfogyatkozás. Bár Bella dilemmája megoldódni látszik, hiszen a vérfarkas Jacob helyett ismét a 17 éves vámpír képében élő Edward felé húz a szíve, románcukra újra veszély leselkedik, mivel a korábban alulmaradt Victoria bosszúra készül. Az új előzetes utal arra, hogy az unalmas kisvárosi környezet mellett a történet ezúttal több szálon zajlik, köztük Seattle városában, és az egymásnak rohanó vámpírcsoportok képeivel, valamint a csatába becsatlakozó vérfarkasokkal próbálják megteremteni az epikusság látszatát. A Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner megszokott hármasa mellett, a Cullen család és Bella elpusztítására törekvő Victoria szerepében ezúttal már Bryce Dallas Howard tűnik fel, az általa létrehozott új vámpírsereget pedig a szintén új szereplő, Xavier Samuel vezeti. A film június 30-án, szerdán kerül a mozikba világszerte, és ha az első hétvégén az előző rész 142 milliós eredményél is jobbat tud produkálni, akár rekordot is dönthet.

Címkék: trailer twilight

Alien tojásRidley Scott új részleteket árult el az előkészületekben lévő Alien előzményfilmről, amellyel a rendező több, mint három évtizednyi kihagyás után tér vissza ahhoz a sorozathoz, amelynek ő fektette le az alapjait. Most az is kiderült, hogy Scott tervei valójában két filmre vonatkoznak, de egyelőre az első fejezettel kapcsolatos munkálatokra koncentrál, és ő is megerősítette, hogy háromdimenziós formátumban forgatják majd.

Címkék: hírek alien

Noah Ringer, mint Aang Az utolsó léghajlítóbanMegérkezett Az utolsó léghajlító (The Last Airbender) legújabb és egyben utolsó mozielőzetese, amely a napokon belül újtára induló Vasember 2-höz lesz csatolva. A mostani trailer ezúttal egyértelműen azoknak szól, akik szinte semmit sem hallottak a film alapjául szolgáló, Nickelodeon televíziós csatornán futó rajzfilmsorozatról, és egyértelművé teszi, hogy a film 3D-re konvertált formában is elérhető lesz. M. Night Shyamalan adaptálta a történetet, amelyben a levegő, víz, föld és tűz népére osztott fantáziavilágot a tűz nemzettsége által indított háború dúlja fel, és csak egy fiatal léghajlító, az négy elem irányítására képes Avatar utolsó reinkarnációja, a száz éve a jég fogságába szorul Aang hozhatja el a békét. A címszereplőt a színészi tapasztalatokkal nem rendelkező, de harcművészetekben jártas Noah Ringer formálja meg, a déli-sarki víz népéből kikerülő segítőit, Katarát és Sokkát pedig Nicola Peltz és Jackson Rathbone alakítják. A számos új jelenetet tartalmazó előzetesben ezúttal megszólal az Avatart szakadatlanul üldöző, heves vérmérsékletű Zuko herceg is, akit a Gettómilliomossal ismertté vált Dev Patel játszik. A Shaun Toub által előadott utolsó mondatok alapján Shyamalan talán hűen emelte át a rajzfilmsorozat mögött meghúzódó, keleti kultúrára és filozófiára épülő, örökérvényűnek tűnő tanulságot: mindenkinek van végzete, de az ahhoz vezető utat maguknak kell megtalálniuk. A film július 2-án debütál az amerikai mozikban, Magyarországon pedig majd július 29-től vetítik.

Címkék: trailer léghajlító

Újabb két film esetében döntöttek úgy a stúdiók, hogy alkotásaikat utólag háromdimenzióssá konvertálják. A The Green Hornet (Zöld Lódarázs) és Az utolsó léghajlító (The Last Airbender). James Cameron filmje, az Avatar egyértelműen elindított egy tendenciát, amelyre az első példát az áprilisban bemutatott A titánok harca jelentette, aminek az utolsó hónapokban készítették el 3D-s változatát, és ezáltal többletbevételre tett szert.

Címkék: hírek léghajlító

A Los Angeles Times interjút készített James Cameronnal annak apropóján, hogy a rendező promotálja a hamarosan megjelenő Avatar DVD és Blu-Ray lemezeket. Miként az korábban is tudtuk, nem is kevés kihagyott jelenet lesz látható a rendezői változatban, többek között miképpen korábban is hírlett, egy erotikusabb jelenet is helyet kap Jake és Neytiri között, melyet a korhatár miatt kellett kivágni a filmből. A lemezekhet április 22-től lehet hozzájutni. Cameron azonban említett még néhány érdekes dolgot is. Egyrészt beszélt az augusztusi újrabemutatásról, mely tulajdonképpen hat percnyi új anyagot jelent a rajongók irányába, illetve azok felé, akik lemaradtak esetleg a vetítésről. A jelenet(ek)kel kapcsolatosan elmondta, hogy az utómunkálatokat végzik, ami rengeteg Weta-munkát takar. Cameron felfedte a folytatással kapcsolatosan is elképzeléseit, konkrétabban azt fejtette ki, hogy hol játszódhat az Avatar 2.

Címkék: hírek avatar

Közeleg az utolsó felvonás a zöld ogre történetéből, ugyanis a nyáron érkező Shrek Forever After lesz az utolsó mese Shrekről, legalábbis a készítők szerint. A különleges átokkal sújtott mocsárlakó igen kilátáűstalan helyzetbe került, ugyanis a királyi széket egy csaló manó kaparintotta meg, Fiona vad ogretörzs harcosaként kűzd, Szamár meg Kandúr pedig nem ismeri fel régi cimboráját, ráadásul utóbbi kardforgató barátunk súlyproblémákkal is kűzd, miután nyugdíjba vonult. Az alábbi jelenetben arra kaphatunk válaszokat, hogy mi történt Csizmátlan Kandúr barátunkkal, ugyanis a régi latin temperamentumot leszámítva mindenben megváltozott a cicus. Ráadásként egy rövid TV spot is megtekinthető, melyben az új Fionát ismerhetjük meg kicsit jobban.

Címkék: animáció shrek

süti beállítások módosítása