Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Totalfilm ismét összeállított egy vicces listát, a szerintük 15 legrosszabb fegyverről, ami csak megjelent egy filmben. Akik már nyálcsorgatva várták, hogy ezen apropóból alázhassanak minket, mert leközöljük, azoknak eljött a kánaán. Ezen a ponton hívom fel a figyelmet, hogy nem feltétlenül egyezik az alfától omegáig szerkesztőségének a véleménye a Totalfilmes stáb véleményével, ez meg is nyilvánul azzal, hogy eleve csak tízet jelenítünk meg. Egyszerűen csak leközöljük a cikket, és még csak nem is szó szerint, mert ilyenek vagyunk, ráadásul ki is hagyunk belőle dolgokat meg hozzá is költünk. Botrányos! Tom Selleck legyen veletek!

Első versenyzőnk az időjárás gép. A '98-as Avengersben (Bosszúállók) jelent meg, melyben Sean Connery skót díszöltözetben köcsögösködik egy időjárást befolyásolni képes géppel. A leggagyibb az egészben, hogy de Wynter grófnak hívják, és még sir titulussal is rendelkezik. A jó öreg Seannak legalább megadatott, hogy szülőföldje népviseletében mutatkozhasson egy filmben. Egyébként felbukkant még Uma Thurman és Ralph Fiennes is, szóval szinte érthetetlen, hogy miképpen voltak képesek a film készítői meggyőzni ilyen nagy színészeket, hogy részt vegyenek ebben az idétlen förmedvényben.

(D)Evolúciós puska. Hát ez kifejezetten hülyén hangzik. A baj az, hogy olyan is, méghozzá a kilencvenes évek egyik leggagyibb filmjében, a Super Mario Bros-ban tűnik fel, melyben Bob Hoskins alakítja a pocakos Mario-t, John Leguizamo a testvére, Luigi, a főgenyó pedig az érdekes fejű Dennis Hopper. A szóban forgó fegyver képes a kiválasztott célszemélyt két másodperc alatt visszalőni az evolúció szent idővonalán, értsd egy csimpánz lesz belőle. Ez annyira durva, hogy szinte szavakat sem találunk.

Sean Connery filmjei úgy látszik vonzzák a furcsa fegyvereket, a '64-es James Bondban, ami Goldfinger névre hallgat, például egy keménykalapos csóka ellen küzd, aki képes acélkarimájú kalapjával szobrokat lefejezni, nők nyakát eltörni, és magát Bondot is irgalmatlan távolságból kiütni. A polgári demokrácia jelképe úgy látszik Hawaii-on is virágzott, ugyanis ellenfelét a z amerikai szigetről származó Harold Sakata alakította.

Végre Schwarzenegger is előkerül, nem is kellett olyan sokat várnunk rá. Naná, hogy a '96-os Végképp eltörölni rail gunja a téma. Graz büszkesége simán fél kézzel megtartja a bazi nagy eszközöket, mert így egyből kettővel tud lőni. Erről a kisebb gépágyúról tudni kell, hogy egy elektromágneses fegyver, ami olyan sebes lövedékeket lő ki, amik elrepítik az áldozatokat, ám a konténerek például azonnal robbannak. Ebben nem nagyon van logika, viszont bőven élvezni tudtuk, ahogy Arni bá' élőben Quake-Unrealezett.

Gimnáziumi időszakunk kedvenc futurisztikus eszköze a hánytatóbot volt. Ez a trükkös kis pálca a 2002 Különvéleményben tűnt fel, és az volt a jellemzője, hogy a helyi rendőrség így tette harcképtelenné a renitens bűnözőket. Egy aprócska érintés vele, és máris sugárban jön a gyomortartalom a szájon át. Aztán meg lehet keresgélni a sárgarépát... Tom Cruise volt a főszereplő egyébként a filmben, és abban a jelenetben, amikor meghánytatja az őt elfogni próbáló katonát, akkor mindenki hangosan kacagott a moziban emlékeim szerint.

Gary Oldman és a ZF-1. A legendás Ötödik elem valószínűleg nem erről marad emlékezetes, sokkal inkább az operás jelenetről, ám a jövőbeli emo-Adolf Oldman legalább 6in1 fegyvere sem semmi, amikor prezentálja a röfögő ork-lényeknek. A célkövetős rakétavetős, szögbelövős, hálókivetős, lángszórós és lefagyasztós csoda sem tudta azonban megakadályozni, hogy Bruce Willis megszokottan nyúzott fejével az útjába álljon, és sikerült megmenteni Milla Jovovich-ot is.

A Totalfilm itt egy bizonyos csontkarddal folytatja, ám mi haladunk tovább, mert nem bírunk várni a felcsigázottságtól, ami ezután jön. Rögtön egy idei műalkotás, a G.I. Joe: Rise of the Cobra nanobotjai, amik szuperintelligens módon elrágcsálják a fémet, szaporodnak, mint a húsvétik, és persze gombnyomásra inaktiválódnak. Az Eiffel-torony például áldozatul esett ezeknek a kis nyomorultaknak, mi több, rögtön az első helyen vérzett el a fémek vs. botok harcban.

A törvényadó pisztolyok a Dredd bíróban tűntek fel, ahol a kilencvenes évek másik nagy bikája, a rezzenéstelen arcú Sly Stallone tette tiszteletét. A fegyverről tudni kell, hogy DNS-lokkolt, azaz csak a tulajdonos bíró alkalmazhatja. DNS-kódolás van ám a lövedékekben is, és persze ez is különféle cuccokat tud kilőni, méghozzá akár három mérföld távolságra is. Elképesztő!

1984-et írtunk, amikor még Tom Sellecknek erősen és feketén burjánzott a bajsza, és felvette rendőrként a harcot a gonosszal, aki kifejlesztette a hőkövető töltényeket. Az elszabadult robotok világában nyilván csak a mi Magnumunk tudja megállítani és ártalmatlanná tenni ezt a kegyetlen hidegvérű őrültet. Ha valaki kíváncsi a részletekre, akkor keressen a Runaway című filmre erre-arra, és lenyűgöző dolgokat fog látni.

A Beverly Hills-i zsaru 3-ban ismerhetjük meg az Annihilátor 2000-et. Ez a szupermasina tökéletesen megfelel a 90-es évek követelményeinek. Egyszerre rádiótelefon, faxgép és mikrohullámú sütő. Éjjellátó mód, mikroprocesszor, verbális irányíthatóság, CD lejátszó, FM-rádió, és hangrögzítő. Ja és persze bazi nagy puska. Eddie Murphy pedig egészen ügyesen kezelte ahhoz képest, hogy először fogta kézben, bár ez a fegyver fárasztósági mutatóját nem enyhíti, máglyára vele, mindenképpen!

Erőteljes ugrással befejezzük a listát, és ezen a ponton adunk hangot annak, hogy szerintünk a fénykard nem is gagyi. A fénykard kultikus, jópofa hangja van, és generációk nőttek fel rajta, így ehhez a listához semmiképpen sincs köze. Ellenben legendás ütközeteket vívtak már velük a Star Wars saga, és minden jedinek más színű, saját építésű fegyvere van. Vader vörös szablyája felejthetetlen, mint ahogy a Baljós árnyakban Darth Maul dupla vörös fénykardja is hasonlóan kultikussá vált.

 

Címkék: humor összeállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr231334272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabiaki (törölt) 2009.08.24. 13:48:10

Jó, hogy teli a fejem ilyen hasznos tudással.

eloszto · http://eloszto.hu 2009.08.24. 13:53:58

@szabiaki: úgy emlékszem, hogy azt mondták: csaknem fénysebességgel alumínium atomokat lő ki.

Gaspra12 2009.08.24. 13:55:04

ezeknél azért láttam szarabbat is
Valami szuperhős-gyerek képzőben a cumi-flintát.

paráznabillegető 2009.08.24. 13:56:13

a magnumos magyar címe, nem GYILKOS ROBOTOK?
vagy az egy teljesen másik film, négy szakadár áruházi biztonsági őr robottal?

Hunter32 2009.08.24. 13:59:44

És hol marad az Anihilátor 2000??? Sztem erősen beleillik a felsorolásba:)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.08.24. 14:00:55

"Egy aprócska érintés vele, és máris sugárban jön a bélsár a szájon át."

Nem azért, hogy kötözködjek, de a bélsár az a szar, így aligha lehet a hánytatás eredménye.
A gyomor, esetleg a vékonybél tartalma jut vissza, ami viszont még nem bélsár...

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.08.24. 14:06:46

@Turisas:
Akkor abban szerepelt Gene Simmons, a Kiss basszerosa, mint főgonosz...

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2009.08.24. 14:08:14

@eloszto: Nekem is rémlik a fénysebesség megemlítése, ami tovább fokozza a hülyeséget, lévén, látható sebességgel mennek a lövedékek.

SzocsO 2009.08.24. 14:10:44

Olyan szempontból ostoba fegyver a fénykard, hogy lehetetlen valaha is egy ilyen fegyvert megkonstruálni, ezzel már akkoriban is tisztában voltunk, 10 éves fejjel (mert aaannyira okosak voltunk : )

ilyen nano-zabáló robot a kenáu rívznek az egyik mostani filmjében is van, az "amikor megállt a föld" a címe, vagy mi a rák.

Kalmár 2009.08.24. 14:11:11

Az ötödik elem fegyvere hasonlít pár kisérleti amerikai individual weapon-ra.
Léteznek már töbféle gránátot, acél tüskét, lehalgatót kilövő cuccok. Bár a lánszóró és a hálóvető igencsak extra.
A Star Wars fénykardja legendás, imádom.
Olyanokon gondolkoztunk gyerek fejjel, hogy ha lassan húzom egy óriás fán keresztül akkor beszorul e?:))) Nem rosszkérdés igaz?
Na és a másik, mi a fenétől áll meg a fény 1,5 méter után, olyan hirtelen.
Olyan ez mint a télapó, nem baj ha nem logikus, imádjuk.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.08.24. 14:11:41

@Daily Shark: full jogos... kivéve bélcsavar...

Azhát 2009.08.24. 14:12:04

@Watt25:
"Nekem is rémlik a fénysebesség megemlítése, ami tovább fokozza a hülyeséget, lévén, látható sebességgel mennek a lövedékek."

És Svarci mindig sikeresen el is ugrott előle.

a katona fehérben 2009.08.24. 14:12:08

Bővíteném a listát a Nyomás utána! című Bud Spencer - Terence Hill filmben a főgonosz K1 találmánya, a bomba, amely kitörli a számokat minden ember fejéből :-) (Oké, az a film egy paródia, de a Bosszúállók is az.)

jozicsenko 2009.08.24. 14:14:26

hi!

a TomSelleck film a gyilkos robotok volt, gyerekkorom kedvence!
www.mozi-dvd.hu/cikk942.html

s hogy teljes legyen a kép, azt se felejtsük el hogy az időjárás őrült tudós teljes neve
Sir August deWinter volt, a nővérei meg assszem June és May volt...

Turisas · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.24. 14:18:44

@Daily Shark: Egyértelműbbé tettem.

@Hunter32: A kedvedért... :)

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.08.24. 14:19:22

Egy ilyen listáról nem maradhat le az eXistenZ ("Written like this. One word. Small 'E', capital 'X', capital 'Z'. 'eXistenZ'.") éttermi asztalnál nyálas-zsíros csirkecsontból fél perc alatt összerakott pisztolya.

(Amúgy majdnem hánytam azon a jeleneten, pedig erős a gyomrom.)

Kalmár 2009.08.24. 14:19:51

Talán a legszarabb vámpírölő fegyver az egyébként nem rossz Alkonyattól pirkadatig című filmben Clooneyé.
Egy Hilti kalapács végébe eszkábált be egy karót és azt cipeli körbekörbe a kocsmában.
Dögnehéz, alkalmatlan.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.08.24. 14:22:04

"DNS-kódolás van ám a lövedékekben is, és persze ez is különféle cuccokat tud kilőni, méghozzá akár három mérföld távolságra is. Elképesztő!"

Lol, ez még egy M240-től is szép teljesítmény :)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.08.24. 14:24:47

Ha már itt tartunk, a Star Wars "sugárvetői" vagy lézerpisztolyai/puskái (Han Solo legendás stukkere egy első világháborús Mauserből készült, míg a rohamosztagosok egy része második világháborús Sten géppisztolyokból átalakítottat használt) látható és nagyjából egy nyílvessző sebességével mozgó "fénylövedékeket" lődöztek ki, szintén hagyva elég időt a főszereplőknek az elugrásra... :)

Netuddki. 2009.08.24. 14:28:00

Az ötödik elem (5th battery) szerintem kilóg a sorból. Az egész film egy paródia volt, ahogy a ZF-1 is. Pl. a nagy piros önmegsemmisítő gombja.

_wood_ 2009.08.24. 14:29:14

kimaradt az egyik kedvencem, a hatcsövű gatling a predatorból, amivel kézből tüzelnek...

www.youtube.com/watch?v=v7ZxVbT5kys

és egy írás, ami hjelenetet a valósággal ütközteti (lapalja):
world.guns.ru/machine/minigun-e.htm

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.08.24. 14:29:27

@Kalmár: Ööö, szerintem az egy ún. bontókalapács, egyszer volt szerencsém ilyennel betonlépcsőt bontani 35 fokos hőségben, kis híján megpusztultam...
Mondjuk azt nem értem, miről működött, hacsak nem beeépített akkumulátora volt a filmben, mert egyébként áram vagy sűrített levegő kéne hozzá...

Ivanhoe 2009.08.24. 14:30:44

A szmokinger kung-fuzós, puskát összerakó szmokingja is listás sztem.

captainpamfil 2009.08.24. 14:33:40

A predator minigunjánál azért eléggé ügyeltek a kelléktervezők, hogy elsőre hihetően nézzen ki

_wood_ 2009.08.24. 14:34:54

@captainpamfil: az tény, jól nézett ki. gyermekkorom nagy kedvence volt. aztán jött a nagy kiábrándulás fizikaórán... :)

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.08.24. 14:42:52

Csirkecsont-pisztoly és annak összerakása:

www.youtube.com/watch?v=O1n6gX-uOws

0:59-nél

_wood_ 2009.08.24. 14:47:35

amúgy a hülyefegyver-bolondéria nem korlátozódik sajna a fantázia világára. íme a - szerintem - valaha megálmodott legBETEGebb fegyver - amiből ráadásul készítettek is néhányat:

en.wikipedia.org/wiki/Davy_Crockett_(nuclear_device)

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.08.24. 14:51:56

Bocsi, elkapkodtam, megvan a teljes jelenet is:

www.youtube.com/watch?v=1lYRoF0PYVs

Vigyázat, csak erős gyomorral nézni!

Maura 2009.08.24. 15:01:08

@papugaja:
Legjobb:))))))))))))))))))

EzSemEnVagyok 2009.08.24. 15:04:20

No es az orgazmorator az Orgazmo c. klasszikusbol? :-)

ergerberger 2009.08.24. 15:05:11

"Sean Connery skót díszöltözetben köcsögösködik"

Úgy van! :)))

xido 2009.08.24. 15:05:47

Miért kell gyomor az Exiztens-hez?:)..Nagy cupákos zsírban tocsogó egzotikus csirke-tengeri herkentyűk tál az egész:)

ergerberger 2009.08.24. 15:09:09

@ZöPö (inda): "nyálas-zsíros csirkecsontból fél perc alatt összerakott pisztolya."

Na de várjál... a saját protkóját vette ki és rakta bele tölténynek, vagy mi. Az rakta fel a pontot az i-re!

Raikkonen 2009.08.24. 15:11:18

a lézerkard ostoba fegyver? a legnagyobb!!

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.08.24. 15:11:57

Ez meg egy egészen kiváló összefoglaló a filmekben valaha szerepelt fegyverekről, akár valós, akár képzelt.
www.imfdb.org/index.php/Category:Gun

jah-man 2009.08.24. 15:14:50

A ZF-1 a legkirályabb fegyver.
:-)

fds7543 · http://duplaklikk.blog.hu 2009.08.24. 15:20:48

@szabiaki: én úgy emlékszem, hogy olvasztott alumíniumot lövöldöztek a svarci filmben. amikor szállt (fénysebességgel...) füstkarikákat hagyott maga után

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.08.24. 15:26:22

@fds7543:
Azt írják a linken, amit az előbb dobtam, hogy alumínium lenne a lövedék, de ha tényleg annyira felgyorsítanák, ahogy mondják (közel fénysebesség), akkor a súrlódástól már a levegővel érintkezve is plazmává forrósodna a fel és plazmaként hagyná el a csövet...

Zsola777 2009.08.24. 15:31:30

A GI Joe nanobotjai durva lenyúlás, igaz régen volt, de a rajzfilmben ilyet nem láttam. Valaki cáfolhat :)
Az eredeti Deus Ex 2-ben volt: www.youtube.com/watch?v=Ay3TwmchxWA

érdektelen 2009.08.24. 15:37:40

@ZöPö (inda): Az tényleg gusztustalan volt. De a címét azért írják így, mert a producerek magyarok voltak és beletették az "isten" szót.

error56 2009.08.24. 15:41:35

A G.I. Joe mindentevő nanorobotjait kénytelen vagyok megvédeni, ugyanis ez létező, vagy legalábbis erősen fejlesztés alatt álló technológia, természetesen a USA-é, igaz, egész pontosan baktériumaik vannak, nem robotok.

error56 2009.08.24. 15:48:23

Egyébként írhatnának cikket a 10 legkirályabb stukkerről is, nálam első helyen lenne a Terminátor 3, amikor Arnie egy brutális Browning M2 géppuskával szórta meg a kommandósokat a temetőben.
A második meg egyértelműen a fűrészelt válltámaszú Winchester M1887 sörétes lenne.
(T2, motoros jelenet.)

KCB 2009.08.24. 15:52:25

Ebből a fénykard a legszarabb. Ilyen ócska, fantáziátlan cuccot kitalálni...

Inimma 2009.08.24. 15:53:18

A Galaxis Útikalauz stopposoknak című filmben szerepelt a szimpátiapuska nevű fegyver.

Gáspár Margit: A fekete császár című könyvéből a Magyar Televízió készített filmet. Abban egy olyan gázt fejlesztenek ki - a neve Kettős Alfa gáz -, amely minden tudományos ismeretet töröl az emberiség emlékezetéből.

Blogger Géza 2009.08.24. 15:54:10

@xido: Hát ja, attól hogy az a hülye picsa finnyáskodik a csirkecomboktól, amit mi jóízűen megeszünk a vasárnapi ebédre, nekünk még nem muszáj öklendezni. Ebből látszik, mennyire manipulatív dolog a film.

Leléptem 2009.08.24. 15:56:35

papugaja igazad van, kultikus hatása ellenére akkor is szerepelni kellett volna a Zajos Tücsöknek.

BéLóg 2009.08.24. 15:59:02

Asszem John Malkovich volt aki fából faragott pisztollyal ölte meg majdnem az amcsi elnököt, előtte néhány horgászt gyakorlásképp, satöbbi?

Hát a "Bolygó neve halál" című filmben az ellensúlyos hordozható géppuska? Amelynek a viselése olyan lehetelen helyzetbe kényszerítette a katonát, hogy a vállára szerelt lámpa nem előre, hanem majdnem 90 fokos szögben (azaz a katona képére MERŐLEGESEN) világított???

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.08.24. 16:05:50

Vannak érdekes szülemények.

SLacc 2009.08.24. 16:06:30

A ZF1-es bemutatása azért király:

4 részre szedhető, nem mutatja ki a röntgen.
Titán-utántöltő, 3000 tár lövésenként 300 golyó.
Nyílvető - robbanó vagy méregfejjel - nagyon praktikus (!).
Na meg persze amikor mondja, hogy a lánszóró a kedvence.

Nem használtam "" jeleket, mert nem biztos, hogy jól emlékszem. :-))))))))))))))

sántakígyó 2009.08.24. 16:08:24

Senki nem említi a Shoot em up című filmben a répát, mint gyilkos fegyvert?

SLacc 2009.08.24. 16:10:34

@Daily Shark: Sőt, lehet, hogy atomjaira vagy tovább megyek, azok alkotórészeire bomlana.

Bar Kochba 2009.08.24. 16:15:16

"minden jedinek más színű, saját építésű fegyvere van" - ezt pontosítanám: az igaz, hogy saját építésű, de a szín nem stimmel. Kékes-fehér kardja van a jedi lovagoknak, zöld a jedi mestereknek és piros a sith-eknek.

Fegyverek közül kimaradt az "Army of Darkness"-ből a levágott kéz helyére rakott láncfűrész és a Terrorbolygóból a levágott láb helyére rakott aknavető.

algi 2009.08.24. 16:17:12

Dilettantizmus ünneplése.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2009.08.24. 16:18:47

:D:)
egy kicsit hiányoltam a Kasszandra Álmának Fa-pisztolyát:).

2009.08.24. 16:20:36

@BéLóg: Az nem fa, hanem műanyag volt, és olyan van is. Az átugrott csontkard meg bizonyára abból a farkasos című Marc Dacascos-os filmből van, Vincent Cassel hadonász vele, hol szétnyúlik, hol összeugrik, jóféle. Nekem még beugranak az Űrkamionosok killbotjai, gyermekkori favorit volt.

Martian (törölt) 2009.08.24. 16:21:09

Most röhögünk ezeken, de a tengerentúli fegyverfejlesztőlaborokban biztosan adott egyik-másik ötletet a jólfizetett pihentagyaknak...
:))

BéLóg 2009.08.24. 16:23:06

@shitgun: Márpedig kétcsöves faragott fa volt az, de ha mégis neked lenne igazad, hát akkor neked van igazad!

Lasombra 2009.08.24. 16:28:01

ez?
en.wikipedia.org/wiki/Gay_bomb

ami a nanobotokat illeti, nem a Deus Ex volt az első. Állítólag Arthur C. Clarke írt először ilyesmiről az '50-es években. később aztán jöttek tucatjával a témára: Metal Gear Solid, System Shock 2, Star Trek, Stargate, Battle Angel Alita és Crysis csak egy pár cím.
(és szerintem nem is olyan hülye fegyó ez. :P)

SYNG · http://www.youtube.com/user/syngsyng 2009.08.24. 16:41:58

@Raikkonen: Igen a "lézer-kard" az, mert félrefordítás. Viszont a Fénykard az ok!

Big-B 2009.08.24. 16:47:40

Alkonyattól Pirkadatigban Sex Machnie nadrágjából előpattanó dupla forgótáras pisztoly? Hm?

Íme: www.youtube.com/watch?v=jts0xxg7P8I

egy hozzászóló 2009.08.24. 16:58:24

Az Aliensben voltak még 5 méteres fegyverek, épphogy hanyatt nem estek tőlük a katonák.

Trackback: 2009.08.24. 16:59:08

Géppuskalábú csaj?

Turisas · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.24. 17:08:09

A japán filmre gondolsz? Azt láttam. Egészen groteszk, de a japánoktól elfogadható:) Azzal az volt a baj ,hogy angol szinkronnal láttam, és az botrányosan gagyi volt :)

koboldka 2009.08.24. 17:12:03

@BéLóg: Hát pedig ha a Célkeresztbenre gondolsz, az a pisztoly, ugyan két csöves volt, de a rosszfiú Malkovich műanyagból öntötte, ahogyan azt a film első felében azt részletekben látjuk is.

J.W. Booth 2009.08.24. 17:14:08

Még jó, hogy nem Hollywoodban, hanem a Monty Python alkotóinak a fejében született meg a tökéletes fegyver, a Világ Leghalálosabb Vicce. Különben ezt is felvették volna a listára, pedig talán a legtutibb fegyver.

Aba 2009.08.24. 17:15:32

Mondjuk én még nagyon bírtam a Doom-ból a BFG-t (Big Fucking Gun)is. Szerintem az is hatalmasat ütött!!

BéLóg 2009.08.24. 17:17:21

@koboldka: Hát én előre megmondtam hogy ha így van, akkor neked lesz igazad! :-)

Kár hogy az Aliens ellensúlyos géppuskájáról még senki nem írta, hogy egyetért velem........

gillian 2009.08.24. 17:32:20

@a katona fehérben:
Nagyon egyetértek, a Bosszúállók egy paródia, hogy a fészkesbe' vették komolyan? persze hogy minél gagyibb cuccot raktak bele, hát hogy röhögni lehessen, az volt a cél. Egyébként imádtam :)

evp 5.5 2009.08.24. 17:36:24

A szerzonek csakis dokimentumfilmeket kellene neznie.
Van abban valami ketsegbeejto, amikor valaki kaland, fantasy, sci-fi es akciofilmek latvanyelemeinek es eszkozeinek a realitashoz valo huseget boncolgatja.

kpityu2 2009.08.24. 17:39:44

A hánytató bot nem is hülyeség. Mondjuk egy jó kis infrahang generátorral... Kicsit megpiszkálja a belső szerveket, plusz a belső fület.

2009.08.24. 17:44:01

@evp 5.5: akkor ajánlom figyelmedbe Lawrence M. Krauss: A Star Trek fizikája című könyvet. A szerző magasan jegyzett fizikus, és a könyv tökéletes példája annak, hogy a science fiction és a valóság milyen szoros szimbiózisban élnek.

DArchAngel 2009.08.24. 17:49:55

@BéLóg: @Big-B: nem azért tartotta olyan hülyén a fejét, mert az alieneket kereste ? :)
www.imfdb.org/index.php?title=M56_Smart_Gun
Érdemes elolvasni, hogyan készült.

Egyébként a Startship Troopers géppuskája sem semmi, amikor negyedóra folyamatos lövöldözés után megszólal az egyik, hogy elfogyott a tölténye, a másik meg odadob neki egy gyufásskatulyányi valamit, hogy nesze töltény, és megint lövöldöznek negyed órát :)
Meg a csoda űrhajók, amiket a rovarok a potrohukból plazmával(!) robbantottak fel.
Persze abban a filmben nem annyira a fegyver, hanem annak hiánya volt a röhejes. Hős gyalogosaink már űrhajóval járnak, de egy kurva tankot, lángszórót, rakétát stb. sem vittek magukkal. Gránátból is csak atomost, biztos, ami biztos ;)

kamasuka 2009.08.24. 18:21:32

Kihagytátok a Sky High (fsz. Kurt Russel) csecsemővé alakító szuperfegyverét. :D

dvdmedia.ign.com/dvd/image/article/671/671788/sky-high-20051128030405297-000.jpg

DoP 2009.08.24. 18:31:49

galaxis útikalauz rulz.

amúgy pedig Barbarella, Dr. Duran Duran vallató-kínzó-stb. eszköze...

scsaba1 2009.08.24. 18:34:32

@DArchAngel:

Az ST félig-meddig paródia is volt némi társadalomkritikával meg ezzel-azzal keverve.

Nem csak egy bugyuta akció-scifi.

Pl. Ne azt kérdezd, hogy mit tett az ország/bolygó érted, hanem hogy te mit tehetsz érte...

El Argentino 2009.08.24. 18:34:51

Fénykard?, hol van az a Sakál "Polish ZSU-33"-jához képest. (Browning M2HB) This is the best!

scsaba1 2009.08.24. 18:41:29

Viszont voltak kurvajó fegyverek is...

Mi volt annak filmnek a címe, amiben Charles Bronson egy állólámpa fémcsövéből, sima vasszögekből meg egy jegyzettömb lapjaiból ütős fúvócsövet készített.A '80-as évek végén adták az egyesen. A szögeknek - a papír sarkán átszúrva - szoknyát hajtott. Ez volt a lövedék, amit fémcsővel köldött a rosszfiuk arcába.

Simán reprodukáltuk a haverokkal, de a szögeket még jobban ki is hegyeztük fater köszörűjével. Aki ráérzett 10-15 méterről simán eltalált egy tenyérnyi deszkát is vele.

Don Quixote de la Ferko 2009.08.24. 18:53:44

evp 5.5

Csak megemlíteném, hogy a mágneses gyorsítású fegyver már cirka 15-20 évvel ezelőtt létezett, és már akkor 5-6 szoros sebességtöbblete volt a lőporos golóbisokhoz képest.

Alumíniumot egy mezei lézerrel fel lehet gyorsítani, szintén vagy tíz éves fejlesztés.
-------------
A Star Wars fegyverei:

lézerpisztoly = plazmafegyver. Lassan mozog, mint a gömbvillám.

fénykard = szintén plazma, sőt, emlékeim szerint csak a magyar fordítás hívja fénykardnak.

- SunDisc - 2009.08.24. 19:07:41

A leglámább "fegyver" az egy David Hasselhoff-féle szarban volt...Valami véres leszámolás vagy mi.

Abban a háza körül helyezett el el olyan aknákat, amiken volt egy picic céltábla. Ha azt eltalálod, akkor felrobban az akna (...). Tehát: jöttek a rosszfiúk és főhősünk apró céltáblákra lövöldözött, hogy az épp ott elhaladó gazok kapjanak a pofájukba.

Ja és volt egy idomított pumája is neki :D

min 2009.08.24. 19:28:28

@_wood_: És a gatling puska a "ravasz az agy és a...) filmből:-)

teisfiambluetooth 2009.08.24. 19:57:22

@luciferko:

"csak a magyar fordítás hívja fénykardnak..."

Miért, Urdu nyelvre hogyan fordították?

Csak azért mert angolul lightsaber.
segítek
light = fény
saber = szablya/kard

Igazad van, lehetett volna fényszablya is.

Azonban hol van a plazma szó? Nem értelek, jó lovag.

LOOOVE · http://szerelmes.dolgok.com 2009.08.24. 20:24:01

az időjárásgép nekem tetszett!

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2009.08.24. 20:49:45

szerintem a filmtörténet egyik legcoolabb fegyver viszont egyértelműen Virgil Starkwell pisztolya volt

JMC 2009.08.24. 21:16:43

Ezeknél a szaroknál MacGyver még a bicskája nélkül is ütősebb fegyvereket gyártott :)

Én még hiányolom a listáról a Támad a Marsból az öregasszony nyekergő lemezéből készített ultimate weapont :)

syeren 2009.08.24. 21:30:29

@Bar Kochba:
Hm, igaz, hogy általában kékes, vagy zöldes fénykardot használtak a jedik - de Windu mesteré kivételesen lila (!) volt ;)
en.wikipedia.org/wiki/Mace_Windu

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.08.24. 22:03:35

1. Az említett Tarantino-Rodriguez filmekben szereplő pénisz-pisztoly (két forgódobbal) csak egy látványos poén, teljesen műkődésképtelen.

2. A Tűzvonalban című Clint Eastwood filmben szereplő kompozit anyagú kétcsövű stukker (amit a Malkovich alakította pszichopata csinál) szintén csak filmes prototipus, ilyen nem nagyon létezik a valóságban működőképes kivitelben, főleg nem olyan, ami ennyi lövést elvisel és ilyen pontos.

3. Az Aliens stabilizátoros géppuskája egy testre erősített kameraállvány és némi biciklialkatrész felhasználásával készült. :)

Forrás: az előző hozzászólásaim valamelyikében belinkelt wiki oldal

guy 2009.08.24. 22:12:45

hát, ha már fegyver akkor idetartoznak a szállítóeszközök is, pl. a magyarok biciklije a 2. világháborúban, és még film sem kellett hozzá.:-)

dr. Mutyilufi Dr. 2009.08.24. 22:17:27

És az Űrgolyhók porszívó űrhajója? az még ráadásul tömegpusztító is! :)

malgabo 2009.08.24. 22:37:33

Azt hiszem a Nappali őrségben volt, hogy a főgonosz (Zavulon?) kihúzta a gerincoszlopát és az volt a kardja, vagy valami ilyesmi. :)

kompi · http://filmtrailer.hu 2009.08.24. 22:44:12

@ malgabo: jól emlékszel, annak is itt lenne a helye:D
Könnyedén lehetne 100-ra bővíteni a listát, csak a sorrenddel menne el sok idő. (pl. Golyózáporban a sárgarépa, stb...)

kompi · http://filmtrailer.hu 2009.08.24. 22:53:31

Bocs a dupla kommentért de közben eszembe jutott a No1:
Csillagtőr (Krull bolygó)

BéLóg 2009.08.25. 14:47:45

@DArchAngel: Vaze, ez most nekem is eszembe jutott!
Mindenesetre ha elolvastad az eredeti Starship Troopers könyvet, ott messze jobban van ez a rész taglalva emlékeim szerint. Szóval megáll, hogy "húlye Halivúd..."

BéLóg 2009.08.25. 14:50:03

Jajaj, öregeknek írom, és nem is Halivúd, de azért megemlíthető.
Hát az Orion űrhajó legénységének "lézerpisztolyára", amely kb. 5cm/s sebességgel száguldó sugarat lőtt ki, emléxik valaki?
Nem is csoda hogy a "varangyokra" nem volt hatása!

Terror Dzsoni 2009.08.26. 19:36:23

Nekem csak az nem világos, hogy amikor eszi a csirkét, meg matat a tálban, akkor minek van olyan hangja, minta a magyar vizilaszti csapat egy medencényi hányásban gyakorolna? :)

Meridian74 2015.03.06. 17:10:39

@scsaba1: "amiben Charles Bronson egy állólámpa fémcsövéből, sima vasszögekből meg egy jegyzettömb lapjaiból ütős fúvócsövet készített"

Ezt mi is megcsináltuk (leutánoztuk a film alapján, iga, mi 120cm hosszú műanyag csövet használtunk), 10-12 évesek voltunk; apám nézte mivel játszunk, elkérte, és próbaképpen rálőött egy térelválasztó 2mm-es aluminimum hullámlemez-falra, ami a szög úgy ment át, mintha szögbelövővel nyomták volna át... mondta, ki ne lőjük egymás szemét (ha-ha, meg is ölhettük volna egymást vele), de egymásra nem lőttünk.
süti beállítások módosítása