Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Habár James Cameron Avatarjának előzetesére vagy filmkockáira még nem számíthatunk egy ideig, azért vannak különböző hírek és interjúrészletek, amik csak fokozhatják a várakozást. A 20th Century Fox egyik vezetője, Jim Gianopulos egy hónapja azt ígérte, hogy a hivatalos poszter már közel van, ugyanakkor a trailerre feltehetően legalább júliusig várnunk kell még. A hírek szerint az Avatar az idei, július 24-27 között tartandó Comic-Conon exkluzív filmrészletekkel lesz jelen (ami jelentheti a mozis előzetest is). Egyéb hírek a továbbiakban.

Kiderült, hogy a korábban az Empire magazinban megjelent forgatási képeken szereplő öltönyös, nyakkendős technikusok valójában színészek és a filmben is a Pandora bolygóra küldött technikai és tudományos berendezések kezeléséért felelnek. Egyiküket, Selfridge-et Giovanni Ribisi alakítja. Selfridge szabadidejében golfozik a bázison, és táskahordó segédjeként általában a rendfenntartó erők egy tagját veszi kölcsön. Ez arra utal, hogy Cameron az Aliens-hez hasonlóan, a jövőben is a "földhözragadtabb" realisztikusabb öltözékek és egyben karakterek híve. A nagyválallalatok öltöny-centrikus öltözködési szabályzatának évszázados hagyománya miért is veszne el a következő évszázadokban.

Zoë Saldaña az MTV.com-nak adott interjút a Star Trek és Avatar filmekkel kapcsolatos élményeiről. J.J. Abrams filmjében a kultikus kommunikációs tiszt Uhurát, míg James Cameron Avatarjában a földönkívüli Neytirit alakítja. Saldaña szerint a két rendező ugyan más-más utakon jutottak el idáig, de hasonlóan innovatívak, Cameront pedig a való élet Kirk kapitányának nevezte, mivel "ő eljut oda ahol még senki sem járt".

Azt is elmondta, hogy eddigi karrierje során az Avatar az első film, ami olyan nagy igénybevételt jelentett mind fizikai mind pedig szellemi szinten, hogy az már megrémisztette a 30 éves színésznőt. Saldaña a kérdésekre válaszolva elárulta, hogy látta már a film egy korai, nyers változatát, de nehezen talál rá szavakat, hogy leírja milyen is.

"Nem káromkodhatok, úgyhogy csak annyit mondok: jól néz ki. Amit igazán mondani szeretnék róla azt úgyis ki kéne sípolni."

Steven Soderbergh, az Oscar-díjas rendező, aki korábban már nyilatkozott az Avatar forgatásán szerzett pozitív élményeiről, most egy újabb interjúban arról panaszkodott, hogy már nincsenek a Keresztapához hasonló, megatározó filmes mérföldkövek. Azoban hozzáteszi, hogy azok alapján, amit az Avatarból már látott, a film megjelenésekor is ilyen meghatározó útválasztó lehet majd. Hogy mit is mondott azt valódi formájában közöljük, hogy véletlenül se torzuljon a jelentése.

"I've seen some stuff and holy shit. It's the craziest shit ever. That could negate everything I just said."

Az Avatar egy másik főszereplőjével a Grace Augustine botanikust játsszó Sigourney Weaverrel a THR.com készített interjút, amelyben Weaver, aki igazi zseninek nevezi Cameront, elmeséli, hogy a színészek a forgatás előtt a Hawaii-szigetek dzsungeleiben készültek a szerepükre. Weaver mellett az általában szintén erős női karaktereket alakító Mary McDonnel ámul, helyesel és lelkesedik. Első pillantásra úgy tűnik, mintha most hallana először részletesebben a filmről.


 

Címkék: hírek avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr321103889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása