Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Késő ősz folyamán két olyan kisebb költségvetésű sci-fi is érkezik a mozikba, amelyek egy-egy lehetséges földön kívüli invázióról szólnak. A Monsters című filmben a NASA egyik visszatérő űrszondája hat évvel ezelőtt csapódott a földbe Mexikóban, egy idegen létformát behurcolva. Hamarosan különös lények lepték el Közép-Amerika egy részét, majd ott elszaporodva teljesen birtokba vették az elnéptelenedett területet. Egy újságíró megkeresi főnöke elveszett lányát és a fertőzött területet átszelve, megpróbálja őt eljuttatni az amerikai határhoz. A film a brit Garreth Edwards író-rendező első mozifilmje, amely láthatóan arra a már kihaló félben lévő technikára épít, hogy a szörnyek maguk legtöbbször nem láthatók, viszont annál inkább nyomasztó és félelmetes a jelenlétük. A forgalmazó vélhetően a District 9 sikerére szeretne építeni, a Neill Blomkamp sikerfilmjére emlékeztető, "táblás" reklámkampánnyal.

Ugyancsak ősszel érkezik a mozikba a Skyline, a nézői és kritikusi ellenreakciót is kiváltó Aliens vs. Predator: Requiemet rendező testvérpáros, Colin és Greg Strause inváziós sci-fi-je. Az előzetes szerint a csillagászközösség közeli naprendszerek felé sugárzott üzenetei felkeltik egy idegen civilizáció érdeklődését, akik meglátogatják a Földet, hogy fénysugarak segítségével tömegesen gyűjtsék be az embereket Los Angeles és a világ többi városának utcáiról. A film története abból a szempontból visszhangnak tűnhet, hogy a páros részt vesz a jövőre érkező, szintén földönkívüli inváziót bemutató, Los Angeles-re koncentráló Battle: Los Angeles vizuális effektusainak munkálataiban is. Érdekes módon mindkét film november 12-én debütál először szélesebb közönség előtt a mozikban, ám amíg a Skyline az Egyesült Államokban, a a brit finanszírozású Monsters az Egyesült Királyságban lesz látható, igaz az utóbbi film limitált számú helyszínen már október 29-től is megtekinthető lesz Amerikában.

Monsters



Monsters

Monsters

Monsters

Monsters

Skyline

Skyline
 

Címkék: trailer hamarosan district 9

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr422235208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása