Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Július 16-án egy különleges eseményt rendeztek meg Los Angeles-ben James Cameron Avatarjához kapcsolódóan. A Hollywood leghíresebb flmszínházának,a Chinese Theatre-nek falain belül lezajlódott öt órás rendezvény az Egyesült Államokbeli mozihálózatok üzemeltetőinek szólt. Levetítették nekik azt a több, mint 20 percnyi jelenetsort, amit szakmabeliek és néhány újságíró korábban az amsterdami Cinema Expón is láthattak, és ami akkor nagyon pozitív reakciókat váltott ki. A cél az, hogy meggyőzzék a mozik vezetőit, hogy minél előbb érdemes befektetniük a háromdimenziós megjelenítőkbe, nem csak az Avatar, de az egész filmipar jövőjének szempontjából.

Címkék: hírek avatar comiccon

Egy új nemzetközi előzetes jelent meg az I Love You Phillip Morris című filmhez, amelyben Steven Russel egy autóbaleset után ráébred, hogy meleg, majd csalásai miatt börtönbe kerül, ahol megismerkedik Phillip Morris-szal és szerelembe esik. Mivel Moriss előbb szabadul, így Steven különböző módszerekkel próbál megszökni a börtönből, hogy ismét vele lehessen. A szerelmes Russelt Jim Carrey formálja meg, a címszereplő Phillip Morris-t pedig Ewan McGregor alakítja. A vígjáték és dráma elemeit elegyíti a film, amelyet már bemutattak néhány filmfesztiválon, ahol különböző változó fogadtatésban részesült. Számos európai országban idén ősszel kerül a mozikba, Amerikában azonban csak 2010. február 12-én lép szélesebb körű forgalmazásba. Az előzetes után egy másik, több mint három perces összeállítás látható a filmből.

Címkék: trailer hamarosan

A brit filmmagazin, az Entertainment Weekly júliusi számában új képeket közöl a jövő májusban érkező Iron Man 2-ről. A Vasember képregény első apatációja tavaly a vártnál nagyobb sikert ért el, és az év harmadik legnagyobb bevételű filmje lett világviszonylatban. Mickey Rourke-ot korábban már láthattuk az orosz fegyvermérnök Whiplash-ként, most azonban további képeket kapunk arról, hogy kikkel gyűlik még meg Tony Stark baja.

Címkék: hírek iron man

Richard Kelley a Twitteren mutatta be közelgő új filmje, a The Box poszterjét. A Donnie Darko rendezője ezúttal egy rejtélyes kísérlet körül forgó thrillerrel jelentkezik, aminek már láthattuk az előzetesét. A poszteren érdekes módon Cameron Diaz neve szerepel kiemelve, az Oscar-díjra jelölt Frank Langella és James Mardsen fölé kerekedve. A másik plakát az egy héten belül startoló Comic-Conra készült, ahol lerántják a leplet a Kick-Ass című filmről, ami Mark Millar egyedi hangulatú és humorú képregénysorozatán alapul. A történet egy középiskolásról szól, aki úgy dönt, hogy a valódi életben is megpróbálkozik a szuperhőssé válással, ám ez nem megy buktatók nélkül. A posztert egyelőre még a képregény ismerőinek szánták, és ennek megfelelően annak rajzolója John Romita Jr. alkotta meg. A film várhatóan valamikor jövőre jut el a mozikba, de annyira véres és szabadszájú, hogy csak független finanszírozással tudták leforgatni, és most a forgalmazót keresnek neki. Hamarosan mi is részletesebben írunk róla.

Címkék: hamarosan kick ass

Michael Mann ezúttal a 1930-as évek alvilágát boncolgatja a Public Enemies című filmben. Az életrajzi ihletésű krimi-thriller a kor egyik leghírhedtebb bűnözőjére, John Dillingerre koncentrál, akinek neve tulajdonképpen egyet jelentett a 30-as évek eleji "közellenség" érával. A film a megszokottaktól eltérően nem egy szokványos életrajzi film, hanem inkább Dillinger személyiségét próbálja megragadni. A személyét, akit minden romlottsága ellenére tulajdonképpen egyszerű, hétköznapi emberi vágyak vezéreltek.

Címkék: kritika public enemies

Novemberben kerül az amerikai mozikba a Fantastic Mr. Fox című animációs film, amelynek története Roald Dahl, a Charlie és a csokigyár írójának, gyerekregényén alapul. A film azonban nem a manapság elterjedt számítógépes animáció eszköztárával készült, hanem bábok használatával, a képenként rögzített stop-motion technikával, amit a Wallace és Gromit filmek, Tim Burton két alkotása és a legutóbbi Coraline is alkalmazott.

Címkék: animáció hamarosan fantastic mr fox

Egy hónapja érkezett meg a Zombieland című horror-vígjáték első előzetese. Most a minimalisztikus, Las Vegas-i apokaliptikus hangulatot árasztó poszter is megérkezett. Valamint egy kép a filmbéli szomszéd zombikislányról, aki igazán nem tehet róla, hogy ezentúl csak emberi hússal táplálkozhat. Vajon az autodidakta módon magát félprofi zombivadásszá képző Woody Harrelsonra hárul a feladat, hogy kezelje a problémát vagy ez nem fér bele a film stílusába és korhatár besorolásába?

Címkék: zombi

Mostanában megszaporodtak az olyan hírek, amik az egyes filmtervekhez kapcsolódó forgatókönyvek átdolgozásáról szólnak. A jelenség persze nem újkeletű, de egyre gyakoribb, sőt néhány esetben már sokadik változatról van szó. Most az derült ki, hogy a régóta előkészületi szakaszban lévő World War Z című film forgatókönyvén is dolgozni kell még. A történet a zombi témakörben othhonosan mozgó Max Brooks 2006-os könyvén alapul, amelyben interjúk és visszaemlékezések sorozatából ismerjük meg a véres Zombi világháború eseményeit. Ebben az esetben viszont úgy tűnik, hogy esetleg "túl jó" lehetett a forgatókönyv, illetve jelenlegi formájában túl nagy költségvetést igényelt volna a megvalósítása.

Címkék: hírek zombi

A Forbes magazin közzétette azoknak a Hollywoodhoz köthető férfiaknak a listáját, akik 2008-ban, pontosabban az előző év júniusától idén júniusig tartó időszakban a legtöbb pénzt keresték. A lista bizonyos szempontból meglepő, ugyanakkor papírformát is képvisel. Az első helyen Geroge Lucas áll, akinek a Star Wars-birodalma úgy tűnik valóban örökérvényű. A második helyen pedig Steven Spielberg szerepel, aki manapság már szinte megkerülhetetlen, ha a filmiparról van szó.

Címkék: hírek

Egészen egyedi, kreatív marketingfogással rukkoltak ki a 9 című animációs film reklámszakemberei. A számtalan hagyományosnak mondható karakterposzter és előzetes után ezúttal egy olyan plakátot raktak a nagyközönség elé, amit meg kell fejteni. A képen ugyanis egy QR-kód látható, ami egyfajta vonalkódként üzemel, csak lényegesen több információ hordozására alkalmas. A legújabb telefonokban például van ilyen QR-kód olvasó szoftver, így aki rendelkezik ilyennel, az egy szkennelés után megkaphatja a választ, hogy mit is takar a rejtjel. A tovább után megmutatjuk, no meg persze a posztert is...

Címkék: hírek 9

Guy Ritchie, a hírhedt rendező egy újszerű Sherlock Holmes filmmel jelentkezik idén karácsonykor, Robert Downey Jr. és Jude Law főszereplésével. Korábban már láthattuk a film első előzetesét, most azonban a nemzetközi változat is megérkezett, ami csupán néhány vágás és snitt tekintetében más. Ugyanakkor pont ez teszi érdekessé. A legvégére egy teljesen új jelenetet kaptunk, amelyben az udvarias Dr. Watson megmutatja, hogy valójában ki az úr a háznál.

Címkék: trailer sherlock holmes

Pálfi György filmje, a Taxidermia közel három év után eljut az amerikai mozibemutatóig is. Július 17-én limitált számú kópiával indul útjára a film, remélhetőleg az európai filmekre fogékonyabb amerikaiak örömére. A Taxidermia műfajilag nehezen besorolható, de általában az abszurd vígjáték és horror kategóriába próbálják bezsúfolni sajátos, tabukat áthágó stílusának köszönhetően. A történet három generáció férfi tagjait követi nyomon, akik a maguk módján próbálnak emlékezetes teljesítményt alkotni. Az amerikai előzetes a film egyedi vizualitására épít, amit a rendező Pohárnok Gergely operatőr segítségével valósított meg.

Címkék: hírek trailer

A 2010-es év elején fellendül az ókori görög mitológiával foglalkozó filmek jelenléte. Még a Titánok harca remake előtt érkezik a Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief című film, amely Rick Riordan azonos című könyvsorozatán alapul. A fiatal Percy Jackson rájön, hogy ő valójában Poszeidón isten fia, és az Olümposz hajdan volt istenei még mai is léteznek az Empire State Building 600. emeletén. Percy-t szörnyek kezdik el támadni, mivel a "Nagy hármas" egyik tagja (Zeusz, Hádész, Poszeidón gyermekei). Rajtuk múlik majd, hogy hogyan végződik az istenek és Titánok között dúló háború.

Címkék: trailer percy jackson

Jövőre a Universal stúdió is új animációval jelentkezik. A Despicable Me ("Vess meg") teaser trailerje csak a film világának stílusába ad betekintést. Kiderül, hogy Gru, a gonosztevő már rég elrabolta az egyiptomi piramisokat és felfújható álcákkal helyettesítette azokat. Gru terve azonban ennél sokkal grandiózusabb: magát a Holdat akarja elrabolni. A részleteket egy kis kertes ház alatt lévő főhadiszállásán tervezgeti, de néhány gyerek keresztbe tesz neki. A főgonosznak Steve Carell kölcsönzi a hangját. A 3D-ben is megjelenő film 2010. júliusában kerül az amerikai mozikba.

Címkék: trailer animáció

Nemrég véglegesítésre került, hogy ki játssza majd a címszereplő Thort, a Marvel északi mitológiából építkező szuperhős-filmjében. A szerencsés Chris Hemsworth mellé most megtalálták a filmbéli partnerét és majdani szerelmét is, aki nem más, mint Natalie Portman. Portman Jane Foster nővért fogja alakítani, akibe Thor földi tartózkodása idején szeret bele.

Címkék: hírek viking

süti beállítások módosítása