Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Novemberben kerül az amerikai mozikba a Fantastic Mr. Fox című animációs film, amelynek története Roald Dahl, a Charlie és a csokigyár írójának, gyerekregényén alapul. A film azonban nem a manapság elterjedt számítógépes animáció eszköztárával készült, hanem bábok használatával, a képenként rögzített stop-motion technikával, amit a Wallace és Gromit filmek, Tim Burton két alkotása és a legutóbbi Coraline is alkalmazott.

A történet egy Mr. Fox nevű rókáról szól, aki azzal keseríti meg három kapzsi farmer életét, hogy éjjelente csirkéket, kacsákat és pulykákat lop tőlük. Mindezt azonban nem önző érdekből teszi, hanem rókakölykeiért és hű feleségéért. Ám egy napon a földművesek felfedeik Fox-ék családi odúját és a róka apukának ravasz tervet kell szőnie, hogy gyermekei biztonságban maradjanak. A film munkálatait Wes Anderson a Tenenbaum, a háziátok és az Édes vízi élet (Life Aquatic) rendezője vezényelte. A főszereplő Mr. Foxnak pedig Geogre Clooney kölcsönzi a hangját, Mrs. Fox pedig Meryl Streep hangján szólal meg. De borz alakjában felhangzik Bill Murray orgánuma is, Willem Dafoe-nak pedig egy patkány szerepe jutott.



A magyar néző óhatatlanul is párhuzamot vonhat a vitathatatlanul minden téren csalódást keltő Kis Vukkal, itt azonban inkább a felnőtt családapára kerül a hangsúly, a látványvilága pedig biztosan jóval megygyőzőbb lesz (a költségvetése pedig a Kis Vukénak legfeljebb két-háromszorosa). Hamarosan előzetes is érkezik majd, amiből kiderül, hogy a figurák mozgása mennyire életszerű és milyen lehet a kész film hangulata.
 

Címkék: animáció hamarosan fantastic mr fox

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr951251161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása