Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Forbes magazin közzétette azoknak a Hollywoodhoz köthető férfiaknak a listáját, akik 2008-ban, pontosabban az előző év júniusától idén júniusig tartó időszakban a legtöbb pénzt keresték. A lista bizonyos szempontból meglepő, ugyanakkor papírformát is képvisel. Az első helyen Geroge Lucas áll, akinek a Star Wars-birodalma úgy tűnik valóban örökérvényű. A második helyen pedig Steven Spielberg szerepel, aki manapság már szinte megkerülhetetlen, ha a filmiparról van szó.

1. George Lucas
170 millió
2. Steven Spielberg 150 millió
3. Jerry Bruckheimer 100 millió
4. Jerry Seinfeld 85 millió
5. Tyler Perry 75 millió
6. Dick Wolf 75 millió
7. Harrison Ford 65 millió
8. Adam Sandler 65 millió
9. Larry David 55 millió

George Lucas magasan az élen 170 millió dollárral, amely szinte kizárólag a Hasbro-játékok és egyéb Star Wars-termékek után neki járó jogdíjakból tevődik ki, de benne van az Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága bevételeinek egy része is. Ezt a filmet régi barátjával és munkatársával, Steven Spilberggel közösen jegyezte, aki második a listán 150 milliós becsült összeggel. Spielberg jelentős részt kapott a film 787 milliós nemzetközi bevételéből mivel vállalta, hogy visszacsábítja Lucast és Harrison Fordot a kultikus filmsorozathoz. Az utóbbi években kevésbé jelentős szerepekben tündöklő Harrison Ford szintén az Indiana Jones miatt lett a legtöbbet kereső drámai színész, a maga 65 millió dollárjával, ugyanakkor ez csak a hetedik helyre volt elég.

A harmadik helyen a már marketing erejű névvel rendelkező Jerry Bruckheimer producer szerepel. A Karib-tenger kalózai trilógiához kapcsolódó bevételekből is részesedét kap, de igazán TV-üzletága sikeres, hiszen olyan sikersorozatok kapcsolódnak nevéhez, mint a CSI franchise. A harmadik Jerry Seinfeld 85 millióval, akinek bevételei tulajdonképpen szinte csak az átütő sikerű, hajdani televíziós műsorának jogdíjaiból tevődik össze. A Seinfeld című műsor tovább él a szindikátusi vetítések útján. Az ötödik helyen elhelyezkedő Tyler Perry neve Észak-Amerikán kívül kevésbé ismert, de az afroamerikai komikus Tyler Perry's cím alatt futó filmjei viszonylag szép eredményeket érnek el a mozikban. Dick Wolf producer a hatodik helyre került 75 millió dollárral. Wolf szitnén inkább a TV világában van jelen. Ő jegyzi a Miami Vice sorozatot és a Law & Order szériákat.

Adam Sandler is a listán van, méghozzá a nyolcadik heylen szorosan Ford mögött szintén 65 millió dollár körüli jövedelemmel. Sandler az elmúlt egy évben két filmmel is jelentkezett, amik sikeresek lettek. A kilencedik helyen lévő Larry David komikus bevételeit szintén a Seinfeld show-hoz köthetők, ami neki 55 millió dollárt hozott.

A listán eredetileg természetesen más, kevésbé filmekhez vagy televíziós sorozatokhoz kapcsolódó személyek is szerepeltek. Így a zenész Bruce Springsteen (70 millió) és Kenny Chesney (65 millió). Valamint ismert rádiós és TV-s személyiségek, mint Howard Stern (70 millió), Simon Cowell (75 millió) vagy a TV pszichológusa, Dr. Phil (80 millió).
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr561249204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása