Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Mostanában megszaporodtak az olyan hírek, amik az egyes filmtervekhez kapcsolódó forgatókönyvek átdolgozásáról szólnak. A jelenség persze nem újkeletű, de egyre gyakoribb, sőt néhány esetben már sokadik változatról van szó. Most az derült ki, hogy a régóta előkészületi szakaszban lévő World War Z című film forgatókönyvén is dolgozni kell még. A történet a zombi témakörben othhonosan mozgó Max Brooks 2006-os könyvén alapul, amelyben interjúk és visszaemlékezések sorozatából ismerjük meg a véres Zombi világháború eseményeit. Ebben az esetben viszont úgy tűnik, hogy esetleg "túl jó" lehetett a forgatókönyv, illetve jelenlegi formájában túl nagy költségvetést igényelt volna a megvalósítása.

Az eredeti forgatókönyvet J. Michael Straczynski jegyezte, aki talán a Babylon 5 című televíziós sorozat szülőatyjaként a legismertebb, de íróként már a filmek világában is megvetette a lábát. Straczynski lelkes volt a filmmel kapcsolatban és úgy vélte sikerült a különálló elbeszéléseket egy epikus történetté összegyúrnia. Példaként egy indiai jelenetet hozott fel, amiben a túlélők több száz hajóval menekülnének a milliónyi zombi elől. Az Aint It Cool News internetes oldal szerkesztőinek volt szerencséjük elolvasni forgatókönyvet, ami kifejezetten tetszett nekik, és ők is újszerűnek és meglepően komoly hangvétleűnek találták.

Talán pont a komoly hangvétel vagy inkább a sok költségvetési dollárban manifesztálódó epikusság az, ami megijeszthette a stúdiót, így most Matthew Carnahan írja át a forgatókönyvet, akinek szintén inkább televíziós tapasztalatai vannak. A filmhez korábban már a rendezőt is kiválasztották Marc Forstert személyében, akinek legutóbbi filmje a James Bond-folytatás, a Quantum csendje. Eredetileg, egy-két évvel ezelőtt, úgy tervezték, hogy a film 2010-ben a mozikba kerülhet, de erre az új átírás után már csekély esély mutatkozik.
 

Címkék: hírek zombi

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr631250908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása