Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Paul W. S. Anderson az első Resident Evil film író-rendezője bejelentette, hogy a trilógia után most új folytatás érkezik Resident Evil: Afterlife címmel. Ezúttal újra saját kezébe veszi mind a forgatókönyvírás, mind pedig a rendezés feladatát. Sőt, a legújabb film már háromdimenziós formában érkezik a mozikba. A bemutató dátuma is megvan: a horror 2010. szeptember 17-én indul útjára Észak-Amerikában.

Címkék: hírek horror

Michael Bay mostanában a Transformers-filmek mellett azzal is foglalkozik, hogy produceri felügyelet alatt elkészítse a régi horrorfilmek remake-eit. Ilyen volt az idén debütáló Péntek 13, ami nem ért el kiemelkedő sikereket, de most a híres, vagy hírhedt Rémálom az Elm utcában is sorra kerül, amelynek eredetije 1984-óta borzolta a kedélyeket. Az idei Comic-Con alkalmával felfedtek egy képet és egy posztert, de a jelen lévők már egy két-három perces előzetest is láthattak a jövő év áprilisában mozikba kerülő új filmről.

Címkék: hírek horror

Comic-Conon Scott Huver a Collider blogtól néhány másik riporterrel együtt, egy kerekasztal beszélgetés keretében meginterjúvolta a Twilight Saga filmjeinek két főszereplőjét. A Bellát alakító Kristen Stewartot és a farkas képében is megjelenő Jacobot, azaz Taylor Lautnert. Leginkább a novemberben mozikba érkező New Moonról fagatták őket, és arról is, hogy mit szólnak a rajongókhoz és a Twilight jelenséghez.

Címkék: interjú twilight

Az 1982-es Tron volt az egyik legkorábbi mozifilm, amelynél számítógépek segítségét is igénybe vették a film vizuális megjelenésének megalkotásához. Nem is csoda, hiszen a forgatókönyvíró és rendező Steven Lisberger olyan világot alkotott, ami egy számítógépes rendszeren belül játszódik. A Jeff Bridges által játszott Kevin Flynn programozó miután átkerül a virtuális világba, belülről próbálja meg megsemmisíteni az öntudatra ébredt, és titokban világuralomra törő mesterséges intelligenciát, a Master Control Programet. Hamarosan, 28 évvel a film után érkezik a mozikba a már háromdimenziós folytatás, Tron Legacy címmel.

Címkék: trailer hamarosan tron legacy

A Comic-Con alkalmával készült interjún a Disney produkciós vezetője, Oren Aviv nem rejtette véka alá, hogy már az előkészületi szakasz végén jár A Karib-tenger kalózai negyedik része. A tervek szerint a forgatást jövő év áprilisában vagy májusában kezdik meg, és a cél az, hogy a film még valamikor 2011-ben a mozikba kerüljön. Aviv arról is mesélt, hogy miben lesz más a folytatás, mint a trilógia részei.

Címkék: hírek

Spike Jonze filmje a Where The Wild Things Are október 16-án érkezik az amerikai mozikba, majd az ezt követő hónapokban világszerte bemutatják. Jonze videoklip rendezőként vált ismertté majd a John Malkovich menettel és az Adaptációval bizonyított a filmek világában is. Most Maurice Sendak 1963-as, klasszikus gyerekkönyvét filmesítette meg. Korábban láthattuk az alkotás egyedi előzetesét, most pedig egy remek kisfilmet tekinthetünk meg, amelyben maga Sendak mesél nehéz körülmények között megszülető könyvéről, utalva rá, hogy a rendezőnek is meggyűlt a baja a stúdióval, sajátságos látásmódja miatt. Emiatt a 2006-óta készülő film sokat késett. Az író szerint Jonze megalkotta a maga világát, de olyan módon, hogy közben semmi sem veszett el az ő művéből. Szerinte a kész alkotás nagyon egyedi és egyben kérdéseket is felvet a nézőkben, ami az előzetes után egy újabb jó jel, és várakozással nézhetünk az ősz elé.

Címkék: where the wild things are

Augusztus 6-án debütál a mozikban a G.I. Joe: The Rise of Cobra, ami nálunk a Cobra árnyéka alcímen fog futni. A hajdanán népszerű Hasbro játékfigura-sorozat alapján készülő filmet most egy kis kortörténeti visszatekintéssel próbálják népszerűsíteni. A négy perces kisfilm tömören bemutatja a G.I. Joe-k csaknem ötven éves történetét az 1960-as évek első játékfiguráitól, a '80-as évek rajzfilmsorozatán és TV-reklámjain át, egészen a mostani film megalkotásáig.

Címkék: g.i. joe

A nagy celluloidgyár futószalagán kijött a sorban hatodik Fűrész-film (Saw VI.) előzetese is. A mértéktelenséggel bőven jogosan vádolt saga új trailerén kreatívoskodni próbáltak a készítők, úgy tűnik, mintha egy alagsori pincében mennénk, ahol minden sarokban van egy monitorhalom, amin fel-felvillannak képek, jelenetek a filmből halk hangfoszlányokkal vegyítve. Nos a filmből sokat nem látunk így - lényegében semmit- viszont az unalomig ismert zenét ismét hallhatjuk. (Félreértés ne essék: a zene jó) A múltkori mozgó poszter után ez így viszont picit kevésnek hat a marketingesektől, ennél több kell ,hogy hatodjára is becsábítsák az embereket a mozikba.

Címkék: trailer

Shutter Island. Saw VI. Jonah Hex. Ennek a három filmnek a posztereivel adósak maradtunk, szóval ezt is bepótoljuk gyorsan. A Shutter Island Martin Scorsese legújabb filmje, melyben egy rendőrbíró üldöz egy sorozatgyilkos nőt, aki az elmegyógyintézetből megszökve egy kis szigeten bújik meg. Az ötvenes években játszódó történet főszereplője Leonardo Di Caprio, akivel Scorsese már nem először dolgozik együtt, hiszen az Oscart nyert A tégla című film stáblistáján is megtalálható mindkettőjük neve. A hatodik Fűrészről sok szót nem érdemes mondani, mindig akad, aki továbbvigye Jigsaw örökségét, így a gyilkolászós játékok folytatódnak idén is. A Jonah Hex egy western lesz Josh Brolinnal, John Malkovich-csal és Megan Foxxal. A címszereplő félig eldeformálódott arcú férfi egy voodoo mágiával foglalkozó ember után kajtat, aki úgy szeretné Dél felszabadítását elérni, hogy élőholtak seregét szabadítja a vadnyugatra. Megan Fox meg egy prosti.

Címkék: hamarosan viharsziget

Jövő év elején kerül a mozikba a posztapokaliptikus The Book of Eli című film. Denzel Washington alakítja Eli-t, a magányos hőst, aki Észak-Amerika romos vidékein barangol, az emberiség maradványai között. Birtokában van egy könyv, ami talán az emberiség megmenekülésének kulcsát tartalmazza. A filmet a Hughes testvérek rendezték, akiknek ez az első filmjük a 2001-es From Hell óta. Eli ellenfelét Gary Oldman játssza, és feltűnik a filmben Michael Gambon és Mila Kunis is. A film január 15-én kerül az amerikai mozikba, hozzánk várhatóan csak márciusban érkezik majd. Most megjelent egy új előzetes és az utóbbi időben néhány poszter is felbukkant.

Címkék: trailer hamarosan

Tegnap éjfélkor vette kezdetét az Avatar bemutatója a Comic-Conon. Az esemény keretében hatezer érdeklődő láthatta azt a húsz perces összeállítást, amit eddig csak a szakmabeli közönség és mozi üzemeletetők előtt vetítettek le. Az első reakciók nagyon jók, de vannak visszafogottabb vélemények is. Abban viszont mindenki egyetért, hogy ezt a filmet látni kell. A rendező, James Cameron tett egy bejelentést is, ami bizonyítja, hogy korábbi ígéretéhez híven valóban szokatlan marketing startégiát választott a filmhez.

Címkék: hírek avatar

Megérkezett a Ninja Assassin első előzetese, amit James McTeigue, a V for Vendetta rendezője jegyez. A történet szerint a címszereplő Raizo utcagyerekként egy speciális árvaházba kerül, ahol a mitikus Ozunu klán gyilkos ninjává képzi ki. Ám mikor klánbéli barátját a szervezet kivégzi, Raizo nyomtalanul eltűnik és bosszút esküszik. Eközben az Europol ügynöknője poltikai gyilkosságok után nyomozva akad a távolkeleti Ozunu klánra. Az ügynöknő célkeresztbe kerül, de Reizo megmenti, így közös küldetésükké válik a klán szétverése. A főszerepekben a dél-korea népszerű popénekesét, Raint és Naomie Harrist láthatjuk. A film november 25-én kerül a mozikba Dél-Koreában és az Egyesült Államokban.

Címkék: trailer

Hamarosan eljön a világvége, méghozzá november 12-től a mozivásznakon élhetjük át a nyomasztó érzést. Roland Emmerich ezúttal mindent porrázúz és még el is süllyeszt. A vég 2012-ben jön el, ahogy azt a Maya naptár megjósolta. A korábbi előzetes már megmutatta, hogy Emmerich ismét nagyban játszik, sőt fokozza a tétet. Erre utal az új poszter is, ahol egy egész város semmisül meg. A filmhez kapcsolódik egy vírusmarketing-kampány is, ami mögött egy elég kiterjedt honlaphálózat áll. Az emeberiség fennmaradásáért ügyködő IHC szervezet plakátjait összefirkálták a thisistheend.com blog írójának követői, aki a végítéletre figyelmezteti és készíti fel az olvasókat. A hippi jellegű Charlie Frostot, aki video formájában is magyaráz, Woody Harrelson alakítja odaadóan.

Címkék: 2012

James Cameron Avatarja az E3-t leszámítva, ahol újságíróknak bemutatták az Ubisoft által fejlesztett videojátékot, még semmilyen formában sem kapott szélesebb körő promóciót. Most a film jelen van a Comic-Conon, ahol a nagyközönség először láthat jeleneteket belőle. James Cameron korábban a Mattelt válaszotta ki, hogy partnerei legyenek a filmhez kapcsolódó játékfigurák gyártásában és forgalmazásában. A Mattel szintén jelen van a Comic-Conon egy saját pavilonnal, amelyben most kiállították az októberben megjelenő Avatar-játékok egy részét.

Címkék: avatar comiccon

Csütörtökön kezdetét vette a 2009-es Comi-Con San Diegóban, ami az évek során a film- és szórakoztatóipar egyik legnagyobb és legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény július 23. és 26. között zajlik, és a szokásoknak megfelelően a legtöbb filmstúdió, játékgyártó és persze képregénykiadó képviselteti magát egy-egy pavilonnal. A fő atrakciót azonban a bemutatótermekben sorra kerülő előadások, közönségtalálkozók jelentik. Idén itt láthat először jeleneteket James Cameron Avatarjából a szélesebb, de nem szakmabeli közönség, valamint fokozott érdeklődés kíséri a Vasember 2, és egy klasszikus 80-as évekbeli film folytatása, a Tron 2 bemutatóit is. A továbbiakban a Slashfilm néhány képe a pavilonokban kiállított különböző tárgyakról (további képek itt).

Címkék: hírek comiccon

süti beállítások módosítása