Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Tegnap éjfélkor vette kezdetét az Avatar bemutatója a Comic-Conon. Az esemény keretében hatezer érdeklődő láthatta azt a húsz perces összeállítást, amit eddig csak a szakmabeli közönség és mozi üzemeletetők előtt vetítettek le. Az első reakciók nagyon jók, de vannak visszafogottabb vélemények is. Abban viszont mindenki egyetért, hogy ezt a filmet látni kell. A rendező, James Cameron tett egy bejelentést is, ami bizonyítja, hogy korábbi ígéretéhez híven valóban szokatlan marketing startégiát választott a filmhez.

Augusztus 21. a kijelölt dátum, amikor az Avatart a nagyközönség is megismerheti. Ekkor debütál ugyanis az első előzetes, ami minden moziban futni fog, tehát az IMAX és 3-D termek mellett a hagyományos vetítőkkel ellátott helyeken is, kétdimenzióban. Sőt, az előzetes rögtön elérhető lesz az interneten is, természetesen csak kétdimenziós formában, de HD-felbontásban. Ez azonban nem minden. Cameron és a film producere, Jon Landau Avatar Day-nek keresztelték azt a széleskörű eseményt, amelynek keretében a világ több IMAX és 3-D technológiájával ellátott mozijában a szerencsés érdeklődők egy 15 perces összeállítást láthatnak a filmből. A részletek még nem ismertek, de az eseményen való részvétel elvileg ingyenes lesz, jegyekért azonban valószínűleg jelentkezni kell majd. Emellett a Ubisoft is ekkor hozza majd nyilvánosságra előzetesét az Avatar: The Game című videojátékból. A Mattel, a filmhez kapcsolódó játékok gyártója pedig a filmben szereplő na'vik és avatarok figuráit fedi majd fel, akiknek kinézetét eddig homály fedte.

Ennek kapcsán életre kelt a film hivatalos honlapja is. Az intróban egy csillogó na'vi arc fogad minket, ami hasonlít a Comic-Con poszterén lévőhöz. Zene is felcsendül, ami valószínűleg már a James Horner által a filmhez komponált dallamok egy részlete. Az erős szintetizátor használat valamelyest furcsa, de Hornertől nem idegen, és korábban utalt rá, hogy az Avatarban nagyobb jelentőséget kaphatnak a mesterséges hangszerek. A honlap a nemzetközi bemutatók dátumait is megmutatja, ahol érdekes módon Magyarország december 18-i dátummal szerepel, pedig az a szokásoktól eltérően egy pénteki nap lenne, és Horvátország, valamint Csehország is az eddig is "várható" 17-i dátummal van jelen. Talán csak elírásról van szó. Arról még nincs információ, hogy az Avatar Day Magyarországon milyen formában lesz jelen (Frissítés: Magyarországon a Cinema City Aréna moziban tekinthető meg a 15 perces összeállítás.). Remélhetőleg nem csak az előzetest, de a 15 perces jelenetsort is megtekinthetjük majd.
 

Címkék: hírek avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr591264467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2009.07.31. 17:22:00

Nagyon ki van találva.

Meglássuk. A vak is azt mondta.
süti beállítások módosítása