Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Július 16-án egy különleges eseményt rendeztek meg Los Angeles-ben James Cameron Avatarjához kapcsolódóan. A Hollywood leghíresebb flmszínházának,a Chinese Theatre-nek falain belül lezajlódott öt órás rendezvény az Egyesült Államokbeli mozihálózatok üzemeltetőinek szólt. Levetítették nekik azt a több, mint 20 percnyi jelenetsort, amit szakmabeliek és néhány újságíró korábban az amsterdami Cinema Expón is láthattak, és ami akkor nagyon pozitív reakciókat váltott ki. A cél az, hogy meggyőzzék a mozik vezetőit, hogy minél előbb érdemes befektetniük a háromdimenziós megjelenítőkbe, nem csak az Avatar, de az egész filmipar jövőjének szempontjából.

A Los angeles Times kapcsolódó cikkében azt írta, hogy a film költségei már nagyjából 240 millió dollárnál járnak, ami nem meglepő, hiszen néhány hónapja több új vizuális effektus műhelyet is be kellett vonniuk a munkálatokba, hogy az Avatar időre elkészülhessen. A The Hollywood Riporter is készített egy érdekes interjút a Giant Studios vezetőivel, akik az Avatarhoz szállították Cameron számára a The Volume motion capture stúdió technológiáját, és Steven Spielberg hasonló technika alkalmazásával készülő Tintinjén is dolgoztak.

A szélesebb közönség számára továbbra is a San Diegóban megrendezésre kerülő Comic-Con jelenti, majd az első valódi találkozást a filmmel. Az Avatar panelje rögtön a rendezvény első napján, július 23-án délután 3 óra és 4:15 között zajlik, aminek keretében több ezer érdeklődő tekintheti meg háromdimenziós formában vagy a szóban forgó 20 percnyi jelenetsort, vagy esetleg már a nagyközönségnek szánt első előzetest is.

Közben az Amazon.com webáruházban már előrendelhető néhány darab a Mattel által gyártott játékfigurák és járművek közül, amik november 1-jén jelennek meg az Egyesült Államokban, nagyjából egy időben a filmhez kapcsolódó könyvekkel. Magyarországon az Intercom fogja forgalmazni a filmet, Avatar címmel (tehát nem magyarosítják Avatárra), és december 17-től látható majd a mozikban, hagyományos kópiákon és digitális 3D-s vetítéseken. Még nincs eldöntve, de valószínű, hogy szinkronizálva fut majd a film, azonban remélhetőleg, ha így is lesz, a nézők megkapják majd a választás lehetőségét valamilyen formában.
 

Címkék: hírek avatar comiccon

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr181252827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása