Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Oscar 2010

 2010.03.08. 01:51 | Turisas | Írj kommentet

A tavalyihoz hasonlóan tehát idén is élőben posztolunk a legrangosabb díjátadóról a filmszakma berkein belülről, az Oscar-gáláról. Az idei sorban a 82. ilyen díjkiosztó lesz. Avatar, nem Avatar? Kik nyernek a színészektől, de minket például az animációs kategória is lázban tart, hogy vajon kik sikerül-e megverni a Fel!-t? A sztárok és alacsonyabb kategóriás hasonszőrű társaik felvonulnak a vörös szőnyegen, és szép lassan a terembe csordogálnak, hogy kezdetét vegye a műsor, melyre már csak perceket kell várni. Kávét, fekete teát, netán egynehány dobozka sört, vagy egy finom üveg bort tessék előkészíteni, mindjárt kezdünk.

 

 

6.02: Steve Martin még belerúg egyet az agonizáló Avatarba, és elbúcsúznak Alec cimbijükkel együtt, miként mi is. Köszönjük a megtisztelő figyelmét azoknak, akik minket válaszottak a mai éjjelre. Uzsgyi aludni, jó reggelt mindenkinek.

5.59: Tom Hanks bejött, és lényegében midnen felvezetés nélkül kijelentette, hogy A Bombák földjén a legjobb film. Nagy az öröm, mi meg szinte majdnemhogy lemaradtunk, mert még írogattuk az előzőt. Cameron arcát mindenesetre nem láttam ezúttal.

Naná... Kathryn Bigelow. Cameron arcán azért nem volt őszinte az a mosoly, de biztos jobban örül, mint Jason Reitman esetleges győzelmének örült volna.

5.53: Barbra Streisand átadja a legjobb rendezőnek járó díjat. Kicsit sem gyanús, hogy nő fogja átadni, ráadásul meg is említi, hogy először nyerheti nő a kategóriát. Kiváncsian várjuk...

Talán a hölgyeknél egyértelmű a legkevésbé, hogy ki nyer, ki esélyes, semmin sem fogunk meglepődni. A győztes tehát Sandra Bullock a Blind Side-ban nyújtott alakításáért.

5.40: Michael Sheen, Oprah Winfrey, Forest Whitaker, Stanley Tucci és Peter sarsgaard teszi meg az előző műveletet a hölgyekkel. A díjat majd természetesen Sean Penn adja át.

A győztes Jeff Bridges természetesen, ahogyan az az előzetes információk alapján sejthető volt. Jó lenne, ha elérhető lenne már ez a Crazy Hearts...

5.25: Michelle Pfeiffer, Colin Farrell, Tim Robbins, Vera Farmiga és Julianne Moore. Egyesével méltatják a legjobb férfi főszereplő kategória jelöltjeit. A díjat viszont Katw Winslet adja át.

5.18: Kathy Bates mutatja be az Avatart. Ez megint reklámot jelent, de aztán a négy legnagyobb díj jön már.

Az argentin The Secret in Their Eyes nyert, ami egy visszavonult törvényszolgáról szól, aki egy 25 évvel azelőtti nemi erőszakos esetet akar megírni, ami azóta is kísérti.

5.15: Pedro Almodóvar és Quentin Tarantino a színpadon. Legjobb idegennyelvű film átadására érkeztek. Almodóvar őszintén kifejti, hogy szereti a szlenget ő, csak nem érti.

5.09: És akkor A bombák földjén, avagy The Hurt Locker bemutatása is megtörténik, hogy aztán ismét szünetre vonulhassunk.

Ez is A bombák földjén. Ez azért kezd egy kissé érdekessé válni. Viszont innentől kezdve szinte biztos, hogy a legjobb filmnek az Avatart jelölik, és így kompenzálják Bigelow filmjét.

5.05:Legjobb vágás következik Quinton Aarontól (Blind Side).

A The Cove nyert, a csúnya japán bálna-és delfinvadászokról szól, akik víz alatti szonárokkal zavarják meg az állatok tájékozódási képességeit és így csalják cspdába őket.

5.01: Matt Damon a színpadon. A legjobb dokumentumfilmet díjazza majd ki. Az a baj ,hogy róla már mindig eszünkbe jut Sarah Silverman állati poénja.

4.57: Egek ura még valóban nem volt, aki röviden bemutatja: Jason Bateman.

Avatar.Ez olyan egyértelmű volt, mint januárban, hogy nézettségi rekordot fog dönteni.

4.54: Gerard Butler és Bradley Cooper a Legjobb vizuális effektusnak adja. Na vajon? Ebbe kizárt, hogy bele lehessen kötni.

A győztes pedig a Golden Globe eredményéhez hasonlóan Michael Giacchino a Fel!-ből.

4.45: Jennifer Lopez és Sam Worthington a színpadon és a filmzenékről beszélnek. Rövid performaszokkal mutatják be a jelölteket a Legjobb filmzene kategóriában. A Sherlock Holmes érdekesen kaotikus zenéjénél szürreálisan hat a balettjellegű tánc.

4.38: Demi Moore konferálja fel az emlékezős perceket; akusztikus gitár mellett lágy nótával emlékeznek a tavalyi év halottaira a filmszakmából. 

Itt azért eszüknél voltak, Mauro Fiore, Avatar.

4.35: Sandra Bullock az operatőrök munkájáról tart kiselőadást, így biztosan átadja a LEgjobb operatőrnek járó díjat.

4.29: John Travolta a Becstelen Brigantyk mellett áll ki. Bonzsornóóó!

A Legjobb hangkeverés IS A bombák földjén nevéhez fűződik. Ez kezd érdekes lenni az Avatar szempontjából.Paul N.J. Ottosonnak hívják egyébként Beetlejuice-t.

A Legjobb hangvágást az A bombák földjén kapta. Viktoriánus korabeli hosszúhajú earl lord sir lép a színpadra. Pacsi.

4.22: Anna Kendrick és Zac Efron is prezentálgatnak, a hang díjazásai jönnek majd, azaz a Legjobb hangkeverés és Legjobb hangvágás.Az ismeretterjesztő videót Morgan Freeman kommentálja.

4.19: Hurrá. Kristen Stewart és Taylor Lautner kis horrorösszeállítással kedveskednek, szegény Stewart kisasszony nem is bírja a stresszt, és majdnem a padlóra hány. Wendy, I'm home!

4.16: Alec és Steve rövid filmbejátszást nyomatnak be, amin ketten parodizálják a Paranormal Activity-t

4.13: A Precious is bemutatásra került, Naomi Watts pártfogásában.

The Young Victoria Sandy Powell. A harmadik neki már.

4.09: A legjobb kosztüm jön, Sarah Jessica Parker nyomathat két cuppanós puszit a nyertesnek, Tom Ford oldalán, aki az A Single Mant rendezte.

Meg! Legjobb művészeti rendezés: Avatar

4.05: Sigourney Weaver a művészeti rendezésről beszél, nyilván ezt a díjat fogja átadni.  Na meglesz az első Avatar-díj?

Megismerhettük az Egy lányról című filmet is. Újból reklám. A vége felé sűrűsödik, mi meg egyre türelmetlenebbek vagyunk emiatt.

4.00: Robin Williams átadta Mo'niqu-nak a Legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. Szerintünk ez teljesen egyértelmű volt.

Ő pedig Geoffrey Fletcher, aki Sapphire Push című novelláját adaptálta filmre. A Precious-ről van szó. Szegény mindjárt szívrohamot kap.

3.48: A Legjobb adaptált forgatókönyvnek járó díjat Jake Gyllenhaal és Rachel McAdams fogja prezentálni a győztesnek.

3.44: Jeff Bridges az A Serious Man mellett kardoskodik.

A nyertes a Star Trek lett.

3.37: Ben Stiller idióta idén is, a rendezők meg naná, hogy nem bírták ki, hogy ne jelenjen meg valaki na'viként. Stiller egy elfuserált génkísérlet kék óriáspatkányára emlékeztet. A Legjobb sminket fogja kitüntetni.

The New Tenants a Legjobb rövidfilm, Joachim Back és Tivi Magnusson alkotása.

Music by Prudence a Legjobb rövid dokumentumfilm. Egy mozgáskorlátozott zimbabwei énekesnőről szól.

Logorama Nichola Schmerkin alkotása a Legjobb animációs rövidfilm kategóriában. A kis francia bocsánatot kér a kiejtéséért, noha például Pénelopé Cruz mióta nem tudott normálisan megtanulni angolul. Mindenesetre itt van a film két részre bontva, ha vége, lehet továbbkattintani a második részére

3.28: Carey Mulligan és Zoe Saldana a rövidfilmeknek járó díjat adják át majd.

Samuel L. Jacksonnak jutott a Fel! bemutatása, amit, ha valaki nem tudta volna, a legjobb film kategóriába is jelöltek. Érdekes...

3.18: Az augusztusban elhunyt John Hughes-ra emlékeznek, aki számos vígjáték forgatókönyvét írta, többek között a Reszkessetek betörők első és második részét is.

Az A bombák földjén írója, Mark Boam kapja az elismerést. Ebben semmi meglepetés nincs. Eddig egészen elkéepsztően papírforma eredmény alakul, rmeélhetőleg lesz valami váratlan is.

Robert Downey Jr. és Tina Fey a színpadon, hogy átadja a legjobb eredeti forgatókönyvért járó szobrocskát. Downey Jr. zseniális.

A győztes pedig The Weary Kind a Crazy Heartból. Ez az, hallgasd csak, úgyis szünet jön, a District 9 bemutatása után.

3.00: Amanda Seyfried és Miley Cyrus adja át a legjobb betétdal díját.

Nem sikerült legyőzni a toronymagas esélyest, A Fel! a győztes.

2.55: Cameron Diaz és Steve Carrel bemutatja az öt legjobb animációs filmet, hogy aztán át is adják a győztesnek a díjat.

2.50: Ryan Reynolds prezentálja nekünk a Blind Side című filmet. Az est folyamán folyamatosan mutatják majd be a tíz jelöltjét a kategóriának.

A győztes: Christoph Waltz a Becstelen Brigantykban nyújtott alakításáért. Természetesen nagyon is megérdemelte, de sajnáljuk, hogy nem lehet két nyertes, mert Woody-ért vérzik a szívünk.

2.45: A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Penelopé Cruz adja át bájos kiejtésével együtt.

2.44: George Clooney legszívesebben legyilkolná a két konferansziét.

2.40: Steve és Alec bohóckodnak, bmeutatják az est "főszereplőit", a színészeket és rendezőket. Elviccelődtek Vera Farmiga nevét, Woody Harrelsonra pedig azt mondták, hogy be van szívva.

2.30: Kezdetét veszi a gála. Színpadon a tíz legjobb színész jelölt, aztán Neil Patrick Harris énekelt egy gyorsat. Elég retro a díszlet, a két házigazda Alec Baldwin és Steve Martin.

2.25: Gabourey Sidibe "szuperbüszke", hogy itt lehet. Mindenki kedvenc legcukibb vérfarkasát, Taylor Lautnert két kérdéssel zavarták le. Helyes.

2.22: Rendszeridegen elemek is láthatóak, ha merjük nézni a vörösszőnyeges őrületet. Úgy tíz perce Zac Efron örömködött, most pedig kedvencünk, Miley Cyrus mosolygott bájosan.

2.15: Negyed óra van hátra. Lényegében a szokásos dolog történik, a riporterek mikrofonvégre kapják a jelölteket, megjelenteket, és elkéepsztően megdícsérik a ruhájukat meggyőző őszinteséggel. Ők elmondják, hogy mennyire jól érzik magukat megint, kifejtik véleményüket az esélyekkel kapcsolatosan, és persze háttérzümmögésként a sosem csillapodó rajongói sikoly-morajlás hallható.
 

Címkék: díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr701817942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása