Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Jelöltél már be idegeneket a Facebookon, hogy nagyobb tekintéllyel bíró játékosa légy a Mafia Wars-hoz hasonló alkalmazásoknak? Elgondolkodtál már ismeretlenekkel való chatelés közben, vajon tényleg az-e a beszélgetőpartnered, akinek kiadja magát? Netán te magad is chateltél már hamis identitás mögé bújva? Töprengtél már azon, milyen szórakoztató lenne számítógépes játékok hőseinek bőrébe bújni, és minden érzékszerveddel, de valódi veszély nélkül átélni kalandjaikat? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, a Gamer jó eséllyel megszólít téged.

Címkék: kritika

A torta legyen veled!

 2009.11.22. 14:14 | Turisas | 1 komment

Talán a Star Wars-saga az az epikus széria a filmtörténelemben, mely a legelvetemültebb és legfanatikusabb rajongókat kreálta több, mint harminc éves története során. Az, hogy különböző rendezvényeken, bemutatókon, sci-fi feszteken minden második ember Leia, Chewbacca, Darth Vader, vagy akár birodalmi rohamosztagos, már szinte megszokott jelenség. Na de mi van, ha ezeknek az embereknek születésnapja van? Hát persze, hogy olyan szülinapi tortát kapnak, ami egy keves karaktert, vagy egy jellemző jelenetet ábrázol kedvenc filmjükből. Az alábbi kis összeállításban 25 elborult születésnapra járó édességipari terméket sorakoztatunk fel, melyet a Screenjunkies állított glédába. A mi kedvenceink egyértelműen a tauntaun belei közt melegedő Luke Skywalker, és a rögtön utána látható, Boba Fett halálát megidéző jelenetsor, melyben a Tatooine homoki szörnye, a sarlacc egy kettévágott kiwi. Jó szórakozást!

Címkék: humor összeállítás

Hamarosan világszerte a mozikba kerül a brit filmgyártás egyik legelismertebb horror filmjének folytatása, a The Descent: Part 2, amelynek előzeteséből már kiderült, hogy története közvetlenül a 2005-ös A barlang lezáratlan cselekménye után folytatódik. A halálesetek felderítése céljából egy csoport újra leereszkedik az ismeretlen barlangrendszerbe, amit eddig ismeretlen, vad lények laknak. Most hat rövid jelenet bukkant fel, amik az új film első felébe engednek némi betekintést. Az alkotást Japánban már novemberben bemutatták, a brit mozikban pedig december 2-ától lesz látható, azonban az Egyesült Államokba csak jövő év elején érkezik meg. A kérdés az, hogy a folytatás is hasonlóan jó fogadtatásban részesül-e, mint az első rész.

Címkék: horror

A New Moon rekordokat döntöget — erről részletesebben hétfőn, a box office rovatban számolunk majd be — addig is, itt az ideje, hogy újra nevessünk egyet a rendkívül népszerű mű-Meyer adaptáción, melyben ismét feltűnik Bella és Edward, ezúttal azonban nem Kristen Stewart, vagy Pattinson tolmácsolásában, hanem Brandon Routh és Martha MacIsaac "reklámozzák az alkotást. A kérdés pedig nem más, mi a megoldása annak az egyenletnek, melyben egy menstruáló lány és egy vérszomjas vámpír találkozik?
 

Címkék: humor twilight

A Fel! című Pixar animációs film DVD/Blu Ray megjelenésével a kis apróbb, kreatívabb extrákat kedvelő ínyencek is kifejezetten jól járnak, még akkor is, ha nem szokásuk megvásárolni a korongokat, ugyanis szépen lassan egyre több plussz anyag kikerül a netre. A múltkor magát a lemezek megjelenésének kapcsán dobott ki a stúdió kreatív retro hangulatú posztereket, most azonban előkerült egy négy perces rajzolt rövidfilm. A George & AJ című rövidfilm az Árnyas Tölgy idősek otthonának két gondozójáról szól, illetve Fredricksen bácsi elrepülésének következményeiről a nyugdíjas társadalomban. A Pixar ugyanis kis humoros mellékszálként továbbgondolta a lehetőségeket, és lényegében egy nyugdíjas forradalmat indítottak el ilyen formában, azaz minden egyes arra ítélt aggkorú házastól próbál menekülni az értük jövő két gondozó elől. A humoros kisfilm megtekinthető ugrás után.

Címkék: humor animáció kisfilm

Az Amerikai Filmakadémia szakértői kiválasztották az év legjobb animációs rövidfilmjeinek listájáról a tíz legesélyesebb jelöltet. Eredetileg 37 fő esélyese volt a díjnak, ezt a számot redukálták most le, a legvégén pedig ötből fogják kiválasztani a győztest. A folytatásban megtekinthető az összes esélyes darab, az alkotók nevével együtt felsorolva, így a nézőközönség igen nehéz feladat előtt áll, ha el akarjuk dönteni, melyik mű a díjra legérdemesebb. Szerencsére azonban természetesen erről nem mi fogunk határozni. Az ötök listájára 2010. februárjában fog fény derülni.

Címkék: animáció kisfilm

Sikerült megtekinteni a közelmúltban a Megan Fox főszereplésével készült Jennifer's Body című szatírikus filmet, most azonban az a kérdés, hogyan tovább? Ugyebár a világ legszebb nőjének tartott sztár számos filmben fog még nemsokára feltűnni, ezek egyike a Transformers harmadik része. Megan igencsak kihúzta a gyufát a popcorn-film rendezőjénél, így olyan találgatások is napvilágot láttak, miszerint Bay megöli az alkotás egyik főszereplőjét és egy másik csinos pofika után néz. Mint kiderült azonban, mindez szerencsére fals információ.

Címkék: hírek transformers

A Twilight-saga legújabb része máris a földbe döngöli minden korábbi és jelenlegi vetélytársát, hiszen az első este 26 millió dolláros bevételt hozott, ami még a Harry Potter nyári rekordját is könnyedén leveri. A nyitást követően még további 4000 moziban is megtekinthető a nem hétköznapi love-story folytatása, azonban talán nem meglepő módon a New Moon - az ezernyi tinilány támogatásának és Pattinsonnak hála - újabb babérokra tör.

Címkék: hírek twilight

Frankenstein, Drakula, A múmia — ezen klasszikus horror filmekhez fűződő fiatalkori élményei jutnak eszébe Benicio Del Torónak, ha a főszereplésével készült The Wolfmanre gondol. A most felbukkant összeállításban a film alkotói a Universal stúdió mára már klasszikusoknak számító, 30-as évekbeli horrorjaihoz hasonlítják a 19. század ködös Angliájában játszódó filmet, ami Anthony Hopkins szerint az emberben mélyen szunnyadó, de bármikor feltörni kész, vad ösztönökről szól. A Joe Johnston által rendezett filmben a két Oscar-díjas főszereplő mellett feltűnik még Hugo Weaving és Emily Blunt is. A Farkasember 2010. február 11-én, világpremier keretében debütál a magyar mozikban.

Címkék: horror hamarosan wolfman

Mint  ismeretes, újabb feldolgozás érkezik majd a mozikba, hiszen a várva várt videójáték - fura egy szó - alapján forgatott Dark Void legénysége hamarosan összeáll. A legfrisebb értesülések szerint a főszerep egyik nagy esélyese a nők bálványa, Brad Pitt lehet. Az alternatív univerzumban játszódó alkotás főhőse a történet szerint balesetet szenved a Bermuda-háromszögben, így nem várt társakat kap, akik azonban közel sem barátságosak.

Címkék: hírek

Lassan ott tartunk, hogy minden második poszt James Cameron filmjével lesz kapcsolatos, azonban nincs mit tenni, a marketing egyre nagyobb erőkkel folytatódik, ám kérdéses, hogy a remekműnek ígérkező alkotás képes lesz-e felvenni ezzel a reklámhadjárattal a versenyt. Ezúttal egy új "hogyan készült" videót tekinthetünk meg, mely közel három percen át taglalja, hogyan is lehet túlélni az idegen bolygó által kínált veszélyes atmoszférát. Nyilatkozik a rendező, a producer, a főbb szereplők is és audiókommentárral tarkított új jelenetekben láthatjuk, milyen eszközeik, fegyvereik vannak az embereknek.

Címkék: avatar

A napokban tekintettem meg a Time Traveler's Wife című romantikus, időutazásos drámát - kritika hamarosan várható -. Szokásomtól eltérően ezúttal szerdán egy esti időpontot választottam, csak mert kíváncsi voltam arra, hogy valóban igaz-e a városi legenda, miszerint a mozilátogató közönség bizonyos hányada elviselhetetlen és sokan arra "utaznak", hogy tönkretegyék mások élményét, így van aki inkább otthon tekinti meg az adott alkotást DVD-n. Nos, a látottak fényében bátran kijelenthetem, szigorítani kellene a mozibajárás "szabályait".

Címkék: összeállítás

Holnap éjfél után 1 perccel érkezik a hazai mozikba a Twilight második része, a New Moon, mosolyogva vettem tudomásul, hogy a gyengébbik nembe tartozó összes ismerősöm repesve várja a filmet és a filmszínházak többségében már minden hely foglalt. Így végre górcső alá kerülhet egyik kedvencem, Kristen Stewart, aki annak ellenére, hogy szemtelenül fiatal még, egészen jó filmekben szerepelt, gondolok itt olyan művekre, mint a Cake Eaters, vagy az Adventureland.

Címkék: a hét arca

Megérkezett a jövő év elején mozikba kerülő, görög mitológiára épülő Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief nemzetközi előzetese. Rick Jordan ifjúsági regénysorozatának első fejezetét a fiataloknak szóló alkotások terén nagy tapasztalattal bíró Chris Columbus filmesítette meg, akinek többek között az első két-két Reszkessetek betörők és Harry Potter-film is a nevéhez fűződik. A történet főszereplője a tizenéves Percy Jackson, aki ráébred, hogy valójában egy félisten, hiszen apja nem más, mint Poszeidón, a tengerek királya. Az istenek és mitológiai lények között pedig a mai napig is háború dúl. A címszereplőt Logan Lerman formálja meg, akinek Pierce Brosnan kel a segítségére. A főisten Zeuszt Sean Bean alakítja, Rosario Dawson Perszephoné képében tűnik fel, míg Uma Thurman a dermesztő szépségű Medúza szerepében lesz látható. A film 2010. február 12-én kerül az amerikai mozikba, de világpremier keretében számos országban is ekkor debütál.

Címkék: trailer percy jackson

Szó sincs róla, hogy a színésznő halálos beteg lenne, vagy felhagyna karrierjével, mindössze arról van szó, hogy kijött az ex-Hannah Montana legújabb filmjének előzetese, mely egy számos helyen elismert regény cselekményen alapszik, és talán nem meglepő módon a The Last Song története szerint egy nagyvárosi lány hazatér, hogy újra rendezze kapcsolatait. Van itt szép kislánytól kezdve, magába temetkező apán keresztül falusi keménylegényig, így a stílus rajongói előre dörzsölhetik a tenyerüket. Az előzetest megtekintve furcsa gondolatok keveredhetnek a fejünkben, hiszen a drámát sugalló képsorok minden igyekezete ellenére is ott van Miley Cyrus, a tinilányok mintapéldánya. A film április elején mutatkozik be az amerikai mozikban, a Walt Disney ajánlásával.

Címkék: trailer

süti beállítások módosítása