Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A napokban tekintettem meg a Time Traveler's Wife című romantikus, időutazásos drámát - kritika hamarosan várható -. Szokásomtól eltérően ezúttal szerdán egy esti időpontot választottam, csak mert kíváncsi voltam arra, hogy valóban igaz-e a városi legenda, miszerint a mozilátogató közönség bizonyos hányada elviselhetetlen és sokan arra "utaznak", hogy tönkretegyék mások élményét, így van aki inkább otthon tekinti meg az adott alkotást DVD-n. Nos, a látottak fényében bátran kijelenthetem, szigorítani kellene a mozibajárás "szabályait".

A címben feltett kérdésre nagy átlagban azt válaszolhatjuk, hogy senki. Ez túlzás lenne persze, ugyanis a premierfilmekre igenis rengetegen mennek, akár heteken keresztül foglalt majdnem minden második szék. Elkerülhetetlen persze, hogy a "vandálok" is beszabaduljanak a termekbe, így következhet az be, hogy beordibálások, hangos nevetés és kommentárok fogadnak bennünket. Így óhatatlanul be kell sorolnunk a filmszínházakba betévedő nézőket.

Típusok:

- Az agresszív, aki mindenféle véleményének hangot ad, főleg nemtetszését fejezi ki, sokszor karját a magasba emelve, egyezményes jelet mutogatva jelzi gondolatait.

- Az önző, aki azt hiszi, hogy egyedül ül a vetítésen, így direkt úgy ül, hogy a mögötte lévők semmit se láthassanak, ő a fizika törvényein felülkerekedve tartja így kezeit, akár két és fél órán keresztül.

- A mindentudó, aki előre elpusmogja társainak, mi következik, ki hal meg legközelebb, persze mindezt úgy adja elő, hogy a terem legvégén ülő is hallhassa ezt, így az ember inkáb kivonul onnan és tárcáját nem kímélve vált jegyet a következő "előadásra".

- A tinilány, aki minden jeleneten harsányan nevet. Előfordulásakor segíthet a probléma elhárításában az agressszív bajtárs, aki egy jól irányzott pofonnal jobb belátásra térítheti a Robert Pattinson minden megjelenésekor rikoltozó tizenéves kamaszt.

- A telefonbetyár, aki végigdumálja az egész filmet, közben lehetőleg kommentálja is azt, de persze ezt úgy, mintha társa egy focipálya túlsó szögletében állna.

- A wécézős, aki félóránként kirohangál, ezzel megzavarva a kalózfelvételeket készítő fiatalokat, így elrontva mások szórakozását, akik a karosszékben ülve néznék végig hunyorogva a remekművet.

- A zabagép, aki folyamatosan eszik és iszik, persze ezt egy percre sem abbahagyva, néha ez a kategória átcsaphat a wécézősbe, azonban ez ritkán történik meg, ugyanis az eféle mozizók általában hetekig koplalhatnak a nagy esemény előtt, ha pedig szerencsénk van, még a zápfogára is veszi az ínycsiklandó falatokat.

- A csendes, aki egy szót sem szólva, rezzenéstelen arccal nézi végig a filmet, történjék bármi. Szigorúan védett, mára kihalófélben lévő embertípus.

Ellenszerek:

- Pisztoly - mely Amerikában nemrégiben bevált, amikor egy agresszor lepuffantotta a háta mögött zajongót, aztán tovább nézte a filmet - használata nehézkes, lévén Magyarországon fegyvertartási engedély kell a tartásához.

- Gázspré, mely egyszerű és nagyszerű, igaz, hogy utána valakinek még ki kell támogatni a többieket zavaró szerencsétlent.

- Csendes ellenállás, mely nem túlzottan célravezető, mégis néha célra vezet.

- Menekülés, mert ez a legjobb támadás.

- Óbégatás, ugyanis így el tudod nyomni a kommentáló, vagy az agresszív hangját. Köztudott, hogy mindenki a sajátját szereti legjobban hallani, így legfeljebb te kapsz néhány pofont.

- Jobb egyenes, mellyel talán el tudod hallgattatni a delikvenst még néhány percre, míg a vetítés befejeződik.

- Felszólítod az illetőt, hogy maradjon csöndben, azonban az esetek nagy részében te faragsz majd rá.

- Kibérelsz egy saját termet, mely igaz, hogy drága, de végső megoldásként ez is megteszi.

Te melyik csoportba sorolnád magad? Találkoztál már esetleg a fennt említett kategóriákba sorolható emberekkel, ha igen, hogy oldottad meg a szituációt?

Mert mozizni tudni kell.

 

Címkék: összeállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr491537795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimbo1000 2009.11.19. 23:19:30

mi történt a Time Traveler's Wife vetítésén, hogy ha már felhoztad ezt a témát?

én az épelméjüek közé sorolom magam, akik tudják, hogy a moziba filmet nézni megyünk.
általában én már akkor megyek, amikor már alig vannak a vetítéséken, sőt sokszor már vip tagnak érzem magam, mert olyan mintha egyedül lennék a moziteremben :)

RaulReal 2009.11.20. 07:25:13

@jimbo1000: Inkább ez jöjjön ki, mint a mentő. :)
süti beállítások módosítása