Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

George "Jedi" Clooney, Roland "pusztító" Emmerich, Robert "érzékien nézek" Pattison a havi kiemelt felhozatal, sok egyéb más kiváló színész és film mellett. Félreértés ne essék, Pattison nem kiváló színész, se nem szerepel jó filmben, egyszerűen csak azért került kiemelésre, mert húzónév, és a nedvesbugyis kislányok jobban kattintanak majd a neve miatt. De levetkezve bulvárkurválkodásunk, komolyra fordítva a szót, temérdek jónak ígérkező filmet mutatnak be a csípős, deres, szürke tizenegyedik hónapban, melyet népi nyelven csak George Clooney havának hívnak. S, hogy melyek ezek, azokata továbbiakból megtudhatjátok...

Címkék: premier

A zombi filmek koronázatlan királya, és mondhatni a műfaj megteremtője, George A. Romero 70. életévéhez közelítve is tud újat mutatni nekünk. Legújabb filmje, ami a George A. Romero's Survival of the Dead címet kapta ezúttal egy olyan csendes kisvárosban játszódik, ami egy Észak-Amerika partjaihoz közel fekvő szigeten helyezkedik el. Ám amikor váratlanul kitör zombi vírus, a riadt városlakók nem ölik le az emberi húsra éhezőket, hanem megpróbálják továbbra is a megszokott családi életüket folytatni — élőhalott szeretteikkel. Most kiszivárgott egy félkész előzetes, amelyen ugyan még a time code is látható, de az már látszik belőle, hogy a véresebb családi konfliktusok mellett újszerű zombiölő technikákban sem lesz hiány.

Címkék: horror trailer zombi

Az előző években megszokottakkal ellentétben az idei Gameshow sokkal nívósabb volt és nagyobb teret kapott a kibontakozásra. A Papp László Sportarénában tartott rendezvényen szigorú biztonsági intézkedések fogadták a látogatókat, hiszen semmiféle étel vagy ital nem kerülhetett be a show területére. Itt azonban véget is értek a megkötöttségek, az ajtónál néhány bájos lány karszalagot tűzött az emberek kezére, majd elszabadulhatott a pokol.

Címkék: avatar tudósítás

A hányatott sorsú, kiadó nélküli Trick 'r Treat című horrorfilm eredetileg 2007 októberjében került volna bemutatásra, témájából fakadóan természetesen Halloween napján. A Warner azonban valamilyen oknál fogva nem látta sikeresnek a produkciót, így csak most, két évvel később, DVD-n jelenhetett meg az egyébként pikáns fekete humorral fűszerezett darabolós-mészárolós. A négy különböző történetből álló Halloween-éji borzalmak összefonódnak, és egy bő nyolcvan percen keresztül rabul ejtik az embert. Kellemes Mindenszenteket kívánunk!

Hamarosan megérkezik az amerikai mozikba a The Road című posztapokaliptikus dráma, amelyben egy apa és fia próbálnak meg eljutni a haldokló Egyesült Államokon keresztül a túlélés végső reménysugarát jelentő déli partvidékre. A Nem vénnek való vidék íróját, Cormac McCarthy-t 2006-ban Pulitzer-díjjal jutalmazták azonos című regényéért, amelyet most John Hillcoat, Az ajánlat rendezője vitt vászonra. Az előző trailer akciófilmként próbálta eladni a filmet, ezúttal pedig, ahogy várható volt, a drámai vonalra kerül a hangsúly, hiszen a korábban felbukkant öt jelenet is egy csendesebb, mélyebb filmről tanúskodott. Viggo Mortensen alakítja az apát, aki mindent megtesz, hogy életben tarsa fiát, akit a fiatal ausztrál, Kodi Smit-McPhee formál meg. A filmben epizódszerepekben feltűnik még Charlize Theron, Robert Duvall és Guy Pearce is.

Címkék: trailer the road

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden embernek van valamilyen stiklije. Van aki a körmét rágja, mások pedig a hajukkal babrálnak szüntelen. Ez természetesen a híres embereket sem kerülheti el. Napjaink egyik legfelkapottabb színésznőjének, Kristen Stewartnak sem kell a szomszédba menni rossz szokásért, amit képtelen kizárni szerepeiből. A CollegeHumor című weblap ugyanis leleplezte mindenki Belláját, aki szinte minden jelenetben végzi ezt a tevékenységet. Nem is olyan régen látott napvilágot a szenzáció, miszerint Megan Fox hüvelykujja csonka és pici, a Twilight sztárja pedig instant mazochista és saját magát harapdálja.

Címkék: humor

Múlt szeptemberben látott napvilágot az értesülés, miszerint van esély egy harmadik Men In Black filmre. A producer,  Walter Parkes, a Parade című magazinnak adott interjújában kifejtette, a legfőbb cél, hogy egy épkézláb forgatókönyvet összehozzanak, illetve az elfoglalt sztárok visszacsábítása is igen nehéz feladatnak tűnik. Ennek oka pedig nem más, mint Will Smith és Tommy Lee Jones elfoglalt, megfeszített élettempója.A változás akkor következett be, amikor a ShoWest folyamán a Sony Pictures Entertainment elnöke, Rory Bruer megerősítette, hogy a negyedik Pókember és harmadik Szellemirtók filmmel párhuzamosan készül a Sötét Zsaruk folytatása is.

Címkék: hírek

Az elismert rendező, George Miller nyilatkozta nem is olyan régen, hogy a Mad Max 4: Fury Road című legújabb filmjének készítése augusztusban, Ausztráliában kezdődik majd. Továbbá elhintette, hogy a főszerepben egy fiatal ausztrál színészt látna legszívesebben. A korábbi pletykák szerint ennek legfőbb esélyese a Terminator: Salvation és a James Cameron által rendezett gigász, az Avatar főhőse, Sam Worthington volt. Mára azonban nagyot fordult a világ.

Címkék: hírek

A mai napon vált hivatalosan is elérhetővé James Cameron Avatarjának második előzetese, amit az amerikai mozik már október 23-a óta vetítik a különböző filmek előtt. A rendező évek óta dolgozik sci-fi filmjén, amely minden eddiginél élethűbb idegen karaktereket igér, amik szinte tökéletesen adják vissza a színészek játékát. A történet egy részletesen kidolgozott univerzumban, a Pandora bolygón játszódik, és ezt a világot Cameron háromdimenziós formában tárja a nézők elé.

Címkék: hírek avatar trailer

Kiderült, hogy a Star Trek és a Lost című sorozat rendezője nem fog a soron következő, negyedik Mission Impossible filmen ügyködni, ehelyett valami mással fog foglalkozni. A MTV News gárdája kapta mikrofonvégre a híres szakembert, és a Superman franchise újjáélesztéséről, valamint korábbi, elutasított forgatókönyvéről faggatták. Ugyanis a rendező próbálkozott vele, azonban a stúdió elutasította az írását. Abrams bevallása szerint senki sem tájékoztatta egy esetleges rebootról és kifejtette, hogy a forgatókönyv elkészítése igen hosszú folyamat volt.

Címkék: hírek

Nem meglepő filmes fogás, hogy a készítők gyakran az egyes alkotásokhoz alternatív, fel nem használt befejezéseket gyártanak. Így volt ez többek közt a Legenda vagyok, a Cloverfield, a Pillangó-hatás és sok más mű esetében. A sokat vitatott Paranormal Activity mozis befejezése sem az eredeti ötlet, ám sokszor az elvetett zárást a stúdiók úgy elrejtik, hogy a filmfanatikusok töredéke talál csak rá. Ezzel szemben szerencsére elterjedt az év egyik legvitatobb filmjének tartott alkotás alternatív befejezése, mely lentebb megtekinthő. Ez persze csak azoknak ajánlott, akik már látták az alkotást.

Címkék: horror

Mivel igen régen írtunk a távol-keleti filmgyártás egyik legjobb képviselője kapcsán, ezúttal egy koreai filmet tekintettünk meg, és nem is bántuk meg. A Chugyeogja, avagy The Chaser (Az üldöző) egy elsőfilmes rendező lebilincselő, brilliáns thrillere, melynek a középpontjában egy zavarodott sorozatgyilkos és egy stricivé lett nyomozó áll. A gyilkos hiába van rendőrkézen, míg nem vall, csak elzárásban részesíthetik, mely 12 órát jelent. Joong-ho exrendőr pedig elindul flekutatni az eltűnt alkalmazottját, ám az idő fogytán...

Címkék: kritika koreai

Mivel a mai napon ünneplik világszerte az animációs filmek napját, így jogosnak tűnik, hogy a hét arcának egy ismert mesefigurát válasszunk. Az elmúlt hetekben mozikban futó Up! főhőse is esélyes volt a címre, azonban ildomosabbnak tűnt egy hazai alak kiválasztása. Így jutott eszembe a magyar irodalom és filmtörténet egyik kultikus alakja, a nagyúr-verő szegénygyerek, Lúdas Matyi. Dargay Attila emlékére!

Címkék: a hét arca

Számos alkalommal láthatunk átfedéseket a filmes és a játékvilág közt. Most sincs ez másképp, hiszen az Ubisoft nevezetű stúdió kiadta az Assassin's Creed második részét promótáló rövidfilm első részét, mely a Lineage címet viseli. A közel negyed órás alkotásban megismerkedhetünk a játék soron következő főszereplőjével, annak háttértörténetével, illetve a kor uralkodó szellemével. Nem csak játékfüggőknek ajánlott a kisfilm, hiszen az alkotás önálló művészi kreációként nézve is megállná a helyét.

Címkék: kisfilm

Előzetesek tömkelege lepett ma el minket, mivel az Invictus mellett egy újabb nagyágyú eljöveteléről számolhatunk be, ugyanis a Füstölgő Ászok második része is készülőben van. Sokan fanyalogtak már az első rész megtekintése után is, sajnos be kell, hogy lássuk, a folytatás sem kecsegtet sok jóval, hiszen az alkotás csupán csak DVD-n lesz elérhető. Mindenesetre érdemes csekkolni a trailerét, ugyanis 2010. januárjának végén a kaland folytatódik.

Címkék: trailer

süti beállítások módosítása