Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

George "Jedi" Clooney, Roland "pusztító" Emmerich, Robert "érzékien nézek" Pattison a havi kiemelt felhozatal, sok egyéb más kiváló színész és film mellett. Félreértés ne essék, Pattison nem kiváló színész, se nem szerepel jó filmben, egyszerűen csak azért került kiemelésre, mert húzónév, és a nedvesbugyis kislányok jobban kattintanak majd a neve miatt. De levetkezve bulvárkurválkodásunk, komolyra fordítva a szót, temérdek jónak ígérkező filmet mutatnak be a csípős, deres, szürke tizenegyedik hónapban, melyet népi nyelven csak George Clooney havának hívnak. S, hogy melyek ezek, azokata továbbiakból megtudhatjátok...

November 6-án Robert Zemeckis belecsap a karácsonyi lecsóba, és elsőként (és eddig egyedüliként) nyitja a karácsonyi hangulatú filmeket. Szerencsére a hónapban még nem is lesz több Télapu 13, elég, ha a plázákban virít november közepétől a műmamutfenyő. A karácsonyi énekről már írtunk is egy-két helyen, úgyhogy ildomos tudni, hogy ez 3D-ben is megtekinthető animációs film lesz, melyben a Polár Expressz és a Beowulf című filmek által is felhasznált technológiát alkalmazzák, azaz a színészek arcmimikáját és mozdulatait animálják le közvetlenül. Jim Carrey játssza a filmben a legtöbb szerepet, így a mogorva öreg Scrooge-ot és az elmúlt, a jelen, és az lejövendő karácsonyok szellemét is, de feltűnik Gary Oldman és Robin Wright Penn is pixelbabként. George Clooney eközben a kecskéket fogja bámulni, megrögzött militaristaként, akit titkos küldetésére elkísér Ewan McGregor.A The Men who stares at goats egy vérbeli vígjátéknak tűnik, jó és tapasztalt színészekkel. A korábbi előzetes megtekinthető erre és erre. További filmek a hónapban: Milla Jovovich Alaszkában nyomoz egy kisvárosban A The Fourth Kind című sci-fi-horrorban, mert nagyon paranormál módon eltűnnek az emberek, az amúgy sem nagy lélekszámú településen. Egy másik izgalmas filmben Cameron Diaz és James Marsden egy fiatal házaspárt alakít, akiknek a küszöbére leraknak egy dobozt. Tudják ,ha kinyitják, milliomosok lesznek, de egy számukra ismeretlen ember meghal... A film címe pedig: The Box.

A második hétvégén érkezik el a 2012 is, melyben az Egyesült Államoktól kezdve a Himalájáig minden megsemmisül. Eljön az Apokalipszis, kitör a dráma, a jajveszékelés. Leomlanak Jerikó falai, mindenhol csak vér, fájdalom és könnyek. Ez Roland Emmerich, az igazi pusztító, aki már egynehányszor lerombolta a fél világot. A valószínűleg előző életében építkezési robbantásszakértő rendező egy elképesztően látványos filmet hoz el a mozikba, aminek ugyan kétséges a tartalma, és a története, de látványban verhetetlen lesz, így biztos szórakozásnak ígérkezik John Cusackkal. Előzetesről írtunk természetesen. Bemutatják a tengerentúl a Pirate Radio-ra átkeresztelt The Boat that Rocked című brit filmet is, melyről már korábban véstünk egy kritikát, tessék elolvasni, ha kell egy Philip Seymour Hoffman-hippi. George Clooney másodszor: The Fantastic Mr. Fox. Stop-motion animációs filmben kölcsönzi Mr. Fox hangját a derék George, Meryl Streeppel és Bill Murray-vel karöltve. Lesz még Woody harrelsonos etikai kérdéseken rágódós katonai film, mely a The Messenger névre hallgat. Ben Foster az igazi főszereplő, aki egy katonát alakít, és bizony viszonya lesz egy elesett bajtárs özvegyével.

Ó igen, elérkeztünk a harmadik héthez. A hét, melyben Új Hold kúszik a felhős égre. Melyben vámpírok és vérfarkasok kelnek életre. Vegetáriánus vámpírok, és rezervátumi indián farkaskölykök. The Twilight Saga: New Moon. Többet nem is kell mondani. rajongók milliói várják eme napot, szerte a világon, hogy megpillanthassák kedvenceiket ismét. Robert Pattison, Kristen Stewart, Taylor Lautner. Mielőtt megnézed, dönts! Edward-csapat, vagy Jacob-csapat. Mivel mind nálunk, mind pedig szerte az interneten nem kevés egyéb anyag található eme romantikus tini-horrorról, így inkább ugrunk most, hogy elmondhassuk, lesz ám más is azért a héten. Például visszatér csillagszemű Nicolas Cage a Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans című filmben. A szomorúszemű bukott angyal Cage egy nyomozót alakít (mi mást) aki drog és szerencsejáték ügyekben nyomoz. A Katrina hurrikán utáni időszakban játszódik a film, és öt szenegáli bevándorló meggyilkolásával kapcsolatban kezd nyomozgatni detektívünk. Azt még azért5 említsük meg, hogy a filmet a legendás német rendező, Werner Herzog jegyzi. A Planet 51 egy animációs film, melyben a zöld mutáns kis bolygólakók az idegenek okozta inváziótól rettegnek folyamatosan. Amikor egy földi asztronauta érkezik hozzájuk, állandó paranoiájuk beigazolódni látszik...

Utolsó hét, Advent hajnala, november 27, Robin Williams. Jól indul a dolog, gondolhatnánk, hiszen a jó öreg Robin visszatér a jó öreg Travoltával az oldalán az Old Dogs című alkotásban. Nem is olyan régen írtunk róla először, a film örömjáték lehet a rutinos színészek számára, melyben papás-papást játszanak Robin Williams ikreivel. The Road... Igen, már az októberi premierek posztban is szerepelt. Remélhetőleg ezúttal tényleg sikerül bemutatni a filmet, és nem kell a decemberi bemutatóknál is megemlíteni. Mindenesetre az elmúlt hónapban kijött egy második előzetes is hozzá, talán megérjük még ezen évtizedben a megtekintését. A Wachowski-fivérek által producerelt Ninja Assassin egy hagyományos verekedős, átszellemülős távol-keleti cuccnak tűnik így elsőre, aki szereti Bruce Lee és/vagy Jet Li és/vagy/talán nem Jackie Chan munkásságát, annak erősen javallott a megnézése. A Me and Orson Welles életrajzszagú romantikus film Zac Efronnal aki kitörve a zenés gimnázium okozta eufóriából, ezúttal komolyabb szerepet játszhat. Egy fiatal, ígéretes színész szerepet kap a legendás Orson Welles Julius Caesar című darabjában, ahol szerelemre lobban egy idősebb színésznő iránt (Claire Danes).
 

Címkék: premier

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr231490564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása