Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Öt jelenet bukkant fel az Egyesült Államokban október 16-án mozikba kerülő The Road című posztapokaliptikus drámából. A Nem vénnek való vidék írójának, Cormac McCarthy-nak Pulitzer-díjas regényén alapuló filmben egy apa és fia rója a kihalt Észak-Amerikát, hogy eljussanak a tengerpartra, ahol reményeik szerint még van esélyük az életben maradásra. Az eredetileg tavaly novemberi premierre filmet a napokban mutatták be a Torontói filmfesztviálon. A vélemények már most megoszlanak az alkotásról. Főleg a főszereplő Viggo Mortensen és az ausztrál Kodi Smit-McPhee alakításaival és összjátékával kapcsolatban, és arról, hogy a rendező, John Hillcoat (The Proposition) mennyire tudta megteremteni a reménytelenül kihalt világ auráját és összetartani a filmet.

Az első jelenetben az apa kétségbeesett, öngyilkosságon gondolkodó feleségét próbája megnyugtatni, akit Charlize Theron alakít. A következő részletben az apa és fia már egyedül vannak a kihalt autópályán, amikor Garret Dillahunt és barátságtalan csapata talál rájuk. Az apa egyetlen önvédelmi lehetősége a két tölténnyel rendelkező revolvere. A harmadik jelenetben a tanyájára bukkannak, ám szerencsétlenségükre a banda éppen hazatér, így az apának fel kell készülnie a legrosszabbra.





A negyedik részletben felcsillan egy reménysugár, amikor a meggyötört páros egy élelemmel teli bunkerre talál. A fiú azon gondolkodik, hgyan köszönjék meg mindezt a rejtekhely távol lévő tulajdonosainak. Az utolsó részletben Robert Duvall is feltűnik, aki egy magányos öregembert játszik, és már felkészült rá, hogy egyedül fog meghalni, amikor az apával és fiával keresztezik egymást útjaik.



 


 

Címkék: the road

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr161361473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doktor.dikhed 2009.09.09. 15:13:18

Eddig nagyon biztató, bár az anyát kár volt belekeverni. A könyvben szinte semmi szerepe sincs, a filmben, meg lehet, hogy csökkenteni fogja az elszigeteltség érzését.

Mindenesetre elég hűnek tűnik a könyvhöz, ami pozitívum, mivel a könyv kiváló.
süti beállítások módosítása