Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A dél-afrikai, pályáját éppen csak elkezdő rendező, Neill Blomkamp talán maga sem gondolta 2005-ben, hogy Alive in Joburg című rövidfilmje alapján egyszer egész estés filmet álmodhat a nagy vászonra. Szerencséjére, útjaik keresztezték egymást A Gyűrűk ura trilógia és a King Kong Oscar-díjas rendezőjével, Peter Jacksonnal, aki látott az ötletében annyi fantáziát, hogy producerként felügyelve megteremtse egy független finanszírozású, kisebb volumenű film lehetőségét. A District 9-ban nem hódítók, hanem kiszolgáltatott idegenek érkeznek a Földre. Egy ismerős témakör újszerű formában, párhuzamot vonva az emberiség saját faji és etnikai feszültségeivel, történelmével, ami kérdéseket vet fel saját emberségünkkel kapcsolatban is.

Címkék: kritika district 9 oscar 2010

Nagy dilemmát jelent általában a nézőknek és a külföldi filmek honosításáért felelős szakembereknek is, hogy az adott produkciót szinkronizálják, vagy feliratot tegyenek a mozgóképre. Nos, ahány ház, annyi szokás, így ez esetenként eltérő, mégis ez a tabu Damoklész kardjaként lebeg fejünk felett. Ugyanis be kell látnunk, az eredeti hangot nem igazán lehet legyőzni, hiszen a filmekben szereplő sztárok játéka, mimikája, hanglejtése, poénjai csak így lehetnek befolyással a történet egészére és a produkció által a nézők felé vetített hangulatra.

Címkék: kérdés

Nem tudod miről szól a Die Hard? Mindig elaludtál a Jurassic Parkon? Féltél megnézni a Mátrixot, mert még egy SMS elküldésére sem vagy képes? A következő összeállítás segíthet azokon, akik kíváncsiak egy-egy film lényegére, azonban nincs kedvük, vagy idejük órákat ülni az alkotások fölött. Lényegre törő, humoros, rendkívül ütős videóról beszélünk, mely mosolyt csalhat még a legelvakultabb filmfanatikusok arcára is.

Címkék: humor

Október 2-án debütál Észak-Amerikában a Zombieland című horrorvígjáték, amit a magyar nézők november 19-től tekinthetnek majd meg a mozikban. A filmben egy maroknyi elszánt túlélőt tesznek próbára a világot elözönlő zombik hordái. A történetet a fiatal Columbus szemszögéből láthatjuk, aki szerint a jól kialakított szabályok betartása a túlélés kulcsa, a délről érkezett Tallahasse viszont a maga módján szereti intézni a dolgokat. A két profivá érő zombivadászt Jesse Eisenberg és Woody Harrelson alakítja, de feltűnik a filmben Emma Stone és Abigail Breslin is, sőt önmagát adva Bill Murray-t is láthatjuk majd egy jelenet erejéig. Most néhány részlet bukkant fel a kész alkotásból, amelyekben egy bohóczombi is előkerül.

Címkék: trailer zombi

Jövőre, január 15-én kerül az amerikai mozikba a The Book of Eli című posztapokaliptikus akciófilm. A történet 31 évvel a harmadik világháború után játszódik, ami olyan súlyosan károsította a légkört, hogy mára csak maréknyi túlélő maradt. A kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington alakítja a címszereplőt, aki egy olyan könyvet őriz, ami talán az utolsó reménysugarat jelentheti emberiség számára. Ellenfelét, a könyv megszerzését céljául kitűző, könyörtelen bandavezért Gary Oldman formálja meg. Most a két hónappal ezelőtt, a Comic-Con alkalmával bemutatott előzetes után újabb ízelítő érkezett.

Címkék: trailer

Patrick Swayze halálhíre után újabb szomorú esetről kell beszámolnunk. A magyar média összes ága beszámolt már arról, hogy a magyar filmes világ legendája, Bujtor István, mindenki Ötvös Csöpije, Bud Spencer magyar hangja, a Petőfi Színház igazgatója 67 évesen távozott az élők sorából. Az ikon emlékére tegnap este 22.20-kor a Magyar Televízió egyes csatornája levetítette a színész egyik legjobb filmjét, a Pogány Madonnát. Isten nyugosztalja!

Címkék: hírek

Alive in Joburg

 2009.09.26. 10:31 | RaulReal | Írj kommentet

Mint feltételezhetően mindenki számára ismeretes, az év egyik legjobb filmjének tűnő, Neill Blomkamp által rendezett District 9 egy kisfilmen alapszik. Ez lenne az Alive in Joburg, mely a 2005-ös évben került a nyilvánosság elé, azóta pedig a nagyközönség jelentős része epekedve várja a rendező remekművét. Mivel a hétvégén várható egy hosszabb recenzió a sci-fi/dokumentumfilmmel kapcsolatban, így nem árt, ha felidézzük ezt a 6 perces mérföldkövet, mely Blomkampot elindította az egész estés mozi elkészítése felé.

Címkék: kisfilm district 9

A filmtörténet talán egyik legérdekesebb műfaja a rövidfilmek világa. Az alkotók rendkívüli kötöttségek közé vannak szorítva, az játékidő rövidsége miatt pedig nagyon nehéz kifejezniük tömören és mégis érthetően azokat a gondolatokat, melyeket a nézők felé szeretnének vetíteni.

Címkék: kisfilm

Rengeteg szót ejtenek a különféle filmes oldalak a külföldi alkotásokról, azok sikereiről, a híresebbnél-híresebb filmsztárokról. Egyről azonban elfeledkezünk. Még pedig arról, hogy bizony a magyar filmipar is létezik, gyártott és gyárt a mai napig filmeket, melyekről sajnos elfeledkezünk, sokszor kritikákat sem kapnak ezek az alkotások.

Címkék: összeállítás

Nagyon úgy tűnik, hogy 1958 és 1986 után ismét találkozhatunk a vásznon a léggyé lett mutáns tudóssal, ugyanis a hírek szerint jövőre elkészülhet A légy című, gyakorlatilag klasszikusnak nevezhető horrorfilm újratervezése. A rendező/forgatókönyvíró pedig nem más, mint David Cronenberg lesz, aki az 1986-os remake-et is dirigálta. Az eredeti film 1958-ban készült Vincent Price főszereplésével, majd Cronenberg az alapján rendezte meg Jeff Goldblummal és Geena Davis-szel a maga filmjét, gyilkos, morbid humorral fűszerezve. David Cronenberg döntésének hátterében több dolog is állhat...

Címkék: hírek

A híres írónő neve manapság már egyet jelent a Twilight sorozattal, azonban Stephanie Meyer nem csupán a tinihorror műfajában jeleskedik, ugyanis a hírek szerint adaptáció készül első, felnőtteknek szánt könyvéből a Burokból. Ez természetesen nem összekeverendő az azonos című koreai filmmel, mely számos országban jelent meg. A történet szerint a Földet idegen lények szállták meg, akik az emberek elméjét elködösítve uralkodnak.

Címkék: hírek

A Die Hard hősét sokan az akciófilmek koronázatlan királyának tartják, mások szerint viszont ideje lenne már visszavonulnia a legendának, ugyanis nem képes már azt a szintet hozni, amit korábban filmről-filmre láthattunk tőle. Legutóbbi filmjében, a What Just Happened című fanyar komédiában viszont remek alakítást láthattunk tőle, ez pedig az elvárásokat leendő filmjével, a Surrogatesszel kapcsolatban.

Címkék: a hét arca

Egyes jelentések szerint a híres detektívről szóló film főgonosza nem más, mint a legutóbb a Becstelen Brigantykban és a Benjamin Button különös élete című elismert drámában játszó Brad Pitt lesz. A James Moriarty professzor szerepét elvállaló sztár már néhány jelenetet is leforgatott. A Warner Bros természetesen ezt nem hagyhatta szó nélkül, így rögtön meg is cáfolta a stúdió a meghatározó színész jelenlétét, a film rendezője, Guy Ritchie azonban azt állítja, Moriarty igenis szerepel az alkotásban.

Címkék: hírek sherlock holmes

Számos kritikus, néző szembesülhet manapság azzal a ténnyel, hogy a színész, annak ellenére, hogy tucatnyi filmben vállal szerepet, nehezen értékelhető alakításokat mutat a nagyközönség számára. Ennek egyik lehetséges oka lehet a trauma, ami 1998-ban érte a színészt. Ugyanis Tim Burton rendező azt tervezte, filmet forgat a sztár főszereplésével, melynek címe Superman Lives lett volna. A Warner Bros stúdió azonban az ötletet elutasította, anyagi gondokra hivatkozva.

Címkék: hírek

Gyakran bizony be kell lássuk, nem azok a filmek nyerik az elismeréseket, amelyek leginkább megérdemelnék. Elég csak néhány példát felhoznunk, ugyanis az 1995-ös díjátadón a Forrest Gump több díjat zsebelt be, mint a Ponyvaregény, vagy a Remény Rabjai, 1977-ben pedig a Rocky győzedelmeskedett többek közt a Taxisofőr és a Hálózat fölött.

Címkék: díjátadó

süti beállítások módosítása