Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Die Hard hősét sokan az akciófilmek koronázatlan királyának tartják, mások szerint viszont ideje lenne már visszavonulnia a legendának, ugyanis nem képes már azt a szintet hozni, amit korábban filmről-filmre láthattunk tőle. Legutóbbi filmjében, a What Just Happened című fanyar komédiában viszont remek alakítást láthattunk tőle, ez pedig az elvárásokat leendő filmjével, a Surrogatesszel kapcsolatban.

 Hogy mire vagyok legbüszkébb? A gyermekeimre. A színészet csupán másodlagos dolog.

Rövid életrajz

A színész New Jerseyben nevelkedett és ott is végezte tanulmányait, majd New Yorkba ment, hogy színésszé váljon. Míg szerepeket nem kezdett kapni, bárpultosként kereste meg a mindennapi betevőre valót. Egy csillagfényes estén azonban mindannyiunk nagy szerencséjére találkozott egy rendezővel, aki fantáziát látott benne és készülő filmjéhez éppen egy bárpultosra lett volna szüksége. A nagy áttörésre azonban egy ideig várnia kellett, egészen 1988-ig, amikor is főszerepet kapott egy bizonyos Die Hard című filmben. Az alkotás óriási sikert aratott a közönség és a kritikusok is éljenezték azt, így további folytatások következtek, egy ízben olyan hírességgel is találkozhattunk a történet megismerése során, mint Samuel L. Jackson. Néha azonban szinkronhangokat is vállalt, így hallhattuk őt, mint Mikey a Nicsak ki beszél című vígjátékban és annak folytatásában. Ezek után olyan filmekben szerepelt, mint a Hudson Hawk, A ponyvaregény, Az ötödik elem és a Hatodik érzék. Frissebb filmélményeink közé tartozhat a Sin City és a What Just Happened, melyekben a színész szintén fontos szerepeket játszott.

 Érzékeny ember vagyok. Az emberek azt hiszik, hogy ismernek, azonban egy idő után rá kell jönniük, hogy korántsem volt így. Ezután pedig olyan dolgokat kezdenek állítani, amiktől az emberek szemében egy szemétláda leszek.

Ismertető jegyei

Általában olyan karaktereket játszik, akik elveszítettek valamit, valakit és ezáltal krízisek sokaságán kell hogy átvergődjék magukat. Fejét borotválja. Akciófilmekben tűnik fel legtöbbször, azokban is katonát vagy rendőrt alakít legtöbbször.

 Az irakiak egy olyan világban szeretnének élni, ahol nem kell rettegniük attól, hogy elmenjenek a boltba és eközben megöljék őket. Azt hiszem, erre a biztonságra vágyunk mindannyian.

Magánélete és sikerei

Az iskolában diákelnöknek választották. Demi Moore-ral való házassága 11 év után ért véget '98-ban. Három gyermeke van, anyja német születésű. Fiatal korában nagyon hasonlított a filmjeiben megformált alakokra, ugyanis sokszor került bajba viselkedése miatt. Az színészvilág nagyjai közül ő kölcsönözte először hangját egy videójátékban. Testvére 42 évesen, rákban halt meg. A kis Bruce Németországban, egy katonai bázison látta meg a napvilágot. Azért kapta meg a Die Hard beli szerepét, mert a rendező úgy gondolta, képes lesz egy kis humort vinni az egyébként jéghideg főszereplő karakterébe. Arnold Schwarzenegger mellett az Iraki Háború egyik nagy támogatója. A Ghost főszerepét játszotta volna, amit azonban végül elutasított, így a Hatodik érzék című filmben szerepelt, ami a kritikusok körében nagy sikert aratott. Ő volt az egyetlen sztár, aki részt vehetett Julia Roberts esküvőjén. Szerepelt a Jóbarátok című sorozatban, melyért Emmy-díjat is kapott. Felajánlották neki Kyle Reese szerepét a Terminator első részében, azonban ez meghiúsult.

 Az, hogy elveszítettem a hajam, Isten üzenete arról, hogy én is csak egy ember vagyok.

Jelenleg

Az The Last Full Measure című szuperprodukció felvételein vesz részt.

 Mindig is úgy gondoltam, a negyvenes éveimet követően készülnek majd el a legnagyobb munkáim.


 

Címkék: a hét arca

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr331401808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puncskocka 2009.09.23. 17:32:19

Best, nagy kedvenc, szinte minden filmje jó!

Llew 2009.09.24. 08:32:57

"sikeres filmekben szerepelt, mint a Hudson Hawk"
A Hudson Hawk minden volt csak nem sikeres.

"Frissebb filmélményeink közé tartozhat a Sin City"
Persze. Biztos van olyan ember is aki tegnap nézte a Casablancát, de attól a film még régi. Willis a Sin City óta forgatott pár filmet.

"A Ghost főszerepét játszotta volna, amit azonban végül elutasított, így a Hatodik érzék című filmben szerepelt, ami a kritikusok körében nagy sikert aratott."
Ez a mondat így nem igazán jó, mert arra utal, hogy a két film nagyjából egyszerre készült, közben meg van köztük kilenc év.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.24. 15:03:23

Miért töröltétek a hozzászólásom?

RaulReal 2009.09.24. 15:49:54

Valószínűleg valami anomália miatt nem küldte el a rendszer...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.24. 16:55:24

Egy kis észrevételem lenne, ha szabad.:) A Hudson Hawk olyannyira megbukott, hogy még a Rekordok könyvébe is benne volt, az volt az addigi legnagyobb bukás.

"Az Expendables című szuperprodukció utómunkálatain vesz részt."
Utóforgatás lenne ez szerintem, az utómunkálatokat nem a színészek végzik, hanem a stúdióban, a vágószbában, spec effektesek stb:)
Egyébként itt kb egy vagy két napot forgathattak, hiszen csak egy cameo szerep az övé ebben a filmben.
Kevin Smith új filmben a Couple of Dicks-ben is játszik, ezt is befejezték már és most végzik rajta a simításokat. És a The Last Full Measure-ben játszik jelenleg.

Egyébként ő az a színész, aki úgy élte túl a 80--as 90-es éveket, hogy még mindig jó filmeket tud csinálni és nem dvd-n látható. Bezzeg Van Damme, meg Seagal...

RaulReal 2009.09.24. 18:43:38

Javítottam az észrevételeket. Hozzátenném, hogy az dobja az első követ, aki ilyen fiatalon már itt tart a blogolást tekintve. Tudom, hogy ezzel nem lehet takarózni, de mégis. Pár hiba ebből származik.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.24. 22:02:19

@RaulReal: Senki nem dobott rád semmit,mindketten csak észrevételeket tettünk, jogosan. A Te válaszod viszont ilyesmi: "Igazatok van, de mégis én vagyok a király".
Én inkább iszom az egészségedre egy jó meggybort:)

RaulReal 2009.09.24. 22:33:17

@koimbra: Képletesen értettem. Nem kaptam fel a vizet. Én is a tiedre. :) Nem állt szándékomban semmiféle "nagyképűséget" sugallni...
süti beállítások módosítása