Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A rock több mint műfaj. Életérzés. A második világháborút követő időkben, a politikai feszültség korában tört utat magának, ezzel kulturális forradalmat elindítva. A The boat that rocked ebbe a korszakba vezényel el bennünket...1954. április 15-én Bill Haley Rock around the clock című dalával egy csapásra a múzeumba küldte a kor leghíresebb és legelismertebb előadóit. Ez, a mai napig páratlan zenei stílus lehetőséget adott a fiatalok számára arra, hogyan is fejezzék ki érzéseiket, gondolataikat. Futótűzként kezdett terjedni az irányzat, majd a '60-as évekre meghódította az egész világot.

Címkék: kritika humor

Tommy Lee Jones lesz a rendezője és egyik főszereplője a The Sunset Limited című filmnek, ami a Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azonos című színdarabjának adaptációja lesz. Jones korábban szintén fontos szereplője volt egy másik McCarthy-regény, a Nem vénnek való vidék adaptációjának, ami 2008-ban elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. A The Sunset Limited másik főszerepében Samuel L. Jacksont láthatjuk majd.

Címkék: hírek

2010 augusztusában debütál majd a Priest című film, ami az azonos című dél-koreai képregényen alapul. A western jellegű világban háború dúl az emberek és a vámpírok között. A történet főszereplője egy pap, aki ellenszegül az egyházának, amikor egy fiatal seriffel és egy papnővel társul, hogy visszaszerezze a vámpírok által elrabolt unokahúgát. A címszerepben Paul Bettany-t láthatjuk, a seriffet pedig a Twilightból ismerős Cam Gigandet alakítja. Nemrég Maggie Q is csatlakozott a filmhez a papnő szerepében, csakúgy mint Karl Urban a főgonosz megformálójaként.

Címkék: hírek

A Végső állomás című kultikus franchise következő darabja augusztus 28-án robbantja be az amerikai mozikat. A hype pedig egyre csak folytatódik, a már korrábban megjelent poszter és trailer után a készítők újabb és újabb kedvcsinálókkal bombáznak bennünket. Jelen esetben két új reklám érkezett, mely tökéletesen előrevetíti azt, hogy a trilógia után megint csak izgalmas versenyfutásnak lehetünk tanúi. A kérdés csak annyi, hogy ki a gyorsabb, az ember, vagy a Kaszás?
 

Címkék: horror trailer

A Paramount stúdió bejelentette, hogy elhalasztják Martin Scorsese új filmjének bemutatóját. A Leonardo DiCaprio,  Mark Ruffalo és Ben Kingsley főszereplésével készült Shutter Islandet október elején mutatták volna be világszerte, a stúdió azonban most 2010. február 19-ére tolta a premiert, arra hivatkozva, hogy most nem engedhetik meg maguknak egy ilyen, inkább csak díjakra esélyes presztízs film promótálását.

Címkék: hírek viharsziget

Az ifjú színészgeneráció egyik legnagyobb nevettetője október 30-án jelentkezik legújabb filmjével, a Youth in Revolt című vígjátékkal a mozikban. A történet szerint a 16 éves Nicknek (Michael Cera) választania kell, ugyanis vagy stílust vált, vagy pedig éli tovább unalmas, nők nélküli életét. Úgy dönt hát az esetlen kamasz, hogy fellázad, galibák sokaságát okozva ezzel, nem mellesleg pedig konzervatív szüleit is a szívroham kerülgeti. Naponta többször is.

Címkék: humor trailer

James Cameron népes stábjával évek óta dolgozik Avatar című filmjén és a napokban eljött az ideje, hogy fellebbentse a fátylat a filmről. Az interneten is elérhetővé vált az első előzetes, az augusztus 21-i Avatar Day keretében pedig egy 15 perces összeállítást lehetett megtekinteni a filmből ingyenesen, a világ néhány IMAX 3D és digitális háromdimenziós vetítésre alkalmas mozijában. Magyarországon ezt a Cinema City Aréna tette lehetővé. Most, hogy azt is láttuk, milyen lehet majd a film háromdimenziós formájában, már jobban összefoglalható, hogy mik a tapasztalatok és mit is várhatunk a decemberben debütáló filmtől.

Címkék: avatar

Az elektronikus sajtóban napvilágot látott információk szerint James McTeigue fogja rendezni a következő Superman filmet. Az MTV stábjának sikerült mikrofon-végre kapnia a filmes szakembert és arról kérdezték, hogy ha neki kéne rendeznie a népszerű szuperhősről szóló következő filmet, milyen változtatásokat, újításokat eszközölne a készülő szuperprodukción.

Címkék: hírek

Az IMDb a napokban készített el egy — szubjektív, a rajongók szavazatai alapján összeállított — listát, melyben a legjobb 2000 után mozikba került filmek kaptak helyet. A rangsorban találhatunk négy nem Amerikában készített produkciót, két Pixar animációs remeket, az első helyen pedig nem meglepő módon A sötét lovag tanyászik.

Címkék: hírek összeállítás

A Bruce Willis főszereplésével készülő Surrogates című akció-sci-fi egy olyan jövőben játszódik, ahol az emberek szinte egyáltalán nem mozdulnak ki az otthonaikból, hanem csupán android képmásaikat irányítva kommunikálnak egymással. A Willis által megformált nyomozó arra kényszerül, hogy valódi alakjában járja a világot, amikor valakik egyszer csak androidokat kezdenek el ölni. A film előzetese néhány hónapja bukkant fel, most pedig két összeállításban bepillantást nyerhetünk a film világába, és szó esik azokról a tudományos eredményekről is, amik részben a film történetét is meghatározzák. A film szeptember 25-én debütál az amerikai mozikban, Magyarországra pedig október elsején érkezik meg. A további főszerepekben pedig Radha Mitchellt, Rosamund Pike-ot, James Cromwellt és Ving Rhames-t láthatjuk.

Címkék: hamarosan

Vad angyalok

 2009.08.21. 12:04 | RaulReal | Írj kommentet

2010-ben lesz a The Black Swan című, Darren Aronofsky által rendezett film premierje az amerikai mozikban, főszerepben Mila Kunisszal és Natalie Portmannel. Gyönyörűek, tehetségesek, fiatalok és a hírek szerint igen közvetlen kapcsolatba fognak kerülni az egyik jelenetben. Szerepük szerint táncosnőket fognak alakítani, akik nem mindennapi módon a privát szférában is "érintkezni" fognak.

Címkék: hírek

A 2008-ban nagy sikert aratott Vasember folytatása, az Iron Man 2 ugyan csak jövő év májusában került a mozikba, de a marketingesek már hónapok óta csepegtetnek forgatási képeket és néhány képkockát a film kész jelenetiből. A sokszor egyesével felbukkanó képek általában nem mondanak sokat, de arra jók, hogy folyamatosan reflektorfényben tartsák a közelgő filmet. Az alábbi három kép is külön-külön jelent meg.

Címkék: iron man

Az elmúlt időszakban sok találgatás zajlott, hogy megvalósul-e, vagy nem, az egész projekt igen képlékenynek tűnt, ám most a Warner Bros. és a Leonardo Di Caprio tulajdonában lévő Appian Way produkciós iroda bejelentette, hogy szerződtette Catherine Hardwicke-ot, hogy megrendezze a legendás Piroska és a farkas gótikus újragondolását, mely a The Girl With the Red Riding Hood címmel fut. A forgatókönyvet David Leslie Johnson írja, aki a nemrégiben sikeresen futott Orphant is jegyezte.

Címkék: hírek

So, elérkezett az év egyik legjobban várt filmjének bemutatója, Quentin Tarantino Basterd-jei ugyanis berambóztak a mozikba, és halomra ölték a wienersnitzelt ujjukról szopogató nácikat a megszállt Franciaországban. Mi nem voltunk restek, és a tűzijáték okozta füsttől fuldokolva briganty-kat megszégyenítő bátorsággal vetettük be magunkat a a filmvászon elé, hogy aztán Brad Pitt zseniális kiejtésein fulladjunk meg. Füsttől és nevetéstől kisírt szemű, ám jó kedélyű és nem túl szigorú kritika a továbbiakban a Ponyvaregény, az  és a Kill Bill sorozat rendezőjének, valamint az Alkonyattól pirkadatig forgatókönyvírójának  Inglourious Basterds című új alkotásáról.

Címkék: kritika inglourious basterds oscar 2010

Jennifer's song

 2009.08.20. 22:55 | RaulReal | Írj kommentet

Szeptember 18-án érkezik a mozikba Megan Fox legújabb filmje, a Jennifer's Body című horror. A történet szerint az ifjú szépséget megszállja egy gonosz démon, ennek hatására pedig a lány ellenállhatatlan késztetést kezd érezni fiútársai meggyilkolása iránt. Laza, provokatív filmnek ígérkező műről beszélhetünk tehát, mely már jelen pillanatban is rendkívül megosztja a közönséget. Azonban stílusát tekintve semmi komolyra nem érdemes számítanunk. Erről tanúskodik egy frissen megjelent zenei összeállítás is, mely a filmben felsorakozó betétdalokat hivatott bemutatni.

Címkék: horror hamarosan

süti beállítások módosítása