Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Megérkezett a december 18-án világpremier keretében mozikba kerülő Avatar első előzetese. James Cameron 14 éve álmodta meg a filmet, és az elmúlt négy évben annak megvalósításán dolgozott. Az ambiciózus vállalkozást sokan a mozifilmek következő evolúciós lépcsőfokának tekintik, mivel ez lehet az első olyan film, ahol a néhány teljesen digitális szereplő tökéletesen jeleníti meg a színészek eredeti alakításait. Miközben egy részletesen kidolgozott idegen világ veszi őket körbe. Az új kameratechnikának köszönhetően pedig mindezt három dimenzióban is megcsodálhatjuk.

A 22. században játszódó sci-fiben az emberiség az idegen Pandora bolygóra érkezik, hogy kibányássza annak kincseit, ám a földönkívüli őslakosok, a na'vik nem nézik jó szemmel, hogy a betolakodók elpusztítják természeti kincseiket és felborítják a bolygó ökoszisztémáját. A tolószékbe kényszerült háborús veterán, Jake Sully érkezik a helyszínre, hogy néhány társával együtt ember-na'vi hibrideket, azaz avatarokat irányítsanak a gondolataikkal, hogy megkönnyítsék a bolygón való mozgást és az őshonos néppel való kommunikációt. Azonban miután Jake közelebbről is megismerkedik a na'vi kultúrával és szerelembe esik Neytirivel, egy na'vi hercegnővel, rájön, hogy talán ezúttal az emberek állnak a rossz oldalon.

Jake Sully szerepében a feltörekvő ausztrál színészt, Sam Worthingtont láthatjuk. A csupán digitális alakjában megjelenő Neytirit Zoe Saldaña alakítja. Sigourney Weaver egy a helyi faunával szimpatizáló botanikust játszik, míg Stephen Lang formálja meg az idegenek elpusztítására törekvő Quaritch ezredest. Fontos szerepekben feltűnnek még Giovanni Ribisi, Michelle Rodriguez és Joel Moore is.



 

Az előzetest HD-videóként is érdemes letölteni az Apple oldaláról, mivel azon látszódnak igazán az idegen lények és a világ részletei. Az alábbi képek nagy felbontású változatai kattintással érhetők el.



Címkék: avatar trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr361325503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabiaki (törölt) 2009.08.20. 17:16:18

Hát ez a nagy ugrás még kis lépésnek sem mondható inkább topogás. Semmi nincs benne amit a Episode 1-ben ne láttunk volna már Jar Jar is cg volt meg sokszor a környezete is,ez nem lett jobb, azt hittem valóban élethűnek fog kinézni.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.20. 17:38:08

@szabiaki: Jar Jarhoz hasonlítani azért erős túlzás. A mozgás és az arcmimika a lényeg, amiből ez az előzetes még keveset mutat, de amennyit igen, az jó. Főleg az üvöltés a trailer második felében. De tényleg érdemes megnézni HD-ben is, például a dzsungel részletei miatt.

RaulReal 2009.08.20. 17:54:18

Nagyon meggyőző trailer lett.

szabiaki (törölt) 2009.08.20. 18:05:58

Hát én nem látom jobbnak Jar Jarnál, az biztos, hogy Golam jobb volt. Egy szakmai fórumon láttam, hogy kérdezik is azokat a magyar csávókat akik dolgoztak benne, hogy ez még ugye nem a végleges, mert ez így harmatos.

Dzsedáj 2009.08.20. 18:29:29

Szerintem varázslatos! Nagyon tetszik! Eszméletlen! Mikor lesz már december?

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.08.20. 18:43:11

A felvezető szöveg egy az egyben marketing bullshit, Cameron meg elfelejtette mondani, hogy ő tulajdonképpen egy CGI mesét akart csinálni a 3D moziknak.

Persze trailer-ből nem vonunk le messzemenő következtetéseket.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.20. 20:43:10

@Linkovic Csumoszky: Igazából csak jóval később esett le számomra, hogy az általam írt bevezetőre gondolsz, mert egyszerűen nem úgy van megfogalmazva. :) Mert "sokan" tekintik annak és, "ez lehet az első olyan film", hangsúly a lehet szón, és azon, hogy sokan, de nem mindenki. Ez egy egyszerű tudósítás azoknak, akik nem tudnák, hogy miért van felhajtás a film körül. Mi egyébként sem vagyunk az egymondatos posztok híve, főleg egy olyan előzetesnél, ami semmit sem mond a történetről. Pedig mennyivel egyszerűbb és gyorsabb lenne megírni, és az olvasók is nyilván jobban örülnének neki, nem igaz?

jimbo1000 2009.08.22. 22:21:13

@Tyrannum: én szeretem, ha irtok mindig, jó dolgokat lehet megtudni (és arra az egysoros posztokra a filmbuzi-ra gondolsz?).
A trailerről meg annyit, hogy lehet, hogy nem volt az amit tényleg elvártak a 'nagy filmszakik', de szerintem igy is nagyon meggyöző volt és látványileg kurva jól nézett ki. Még hogy műanyag? :)

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.22. 23:16:06

@jimbo1000: Köszönöm a többiek nevében is, ezt jó olvasni. Az egysorosokkal mindenkire gondolok, aki csak ennyi információt ír le. Persze a címmel együtt már két sort. :) Ez mindenkinek egyéni döntése, hogy mit, mennyit és hogyan ír, de az olvasók többségének így biztosan nem jobb. Ebben az esetben most konkrétan arra utaltam, hogy a Geekz blog "egykérdéses" hasonló témájú posztja után enyhén visszás volt egy ilyen reakció egy a blogját is képviselő szerkesztőtől.

jimbo1000 2009.08.22. 23:44:58

@Tyrannum: tehát van ilyen geekz filmes blog is, egyébként jó sok filmes blog van (csak ugy kiváncsiságból te mennyit ismersz?).
Én csak tieteket, a filmdroidot, meg a filmbuzit olvasgattom, de annak a bejegyzései kezdenek már semmitmondóak lenni (kivéve a kritikái), csak felrakja az anyagot és odaröffent valami kis sort, amiből megbírom állapítani milyen kedve volt a cikk írása közben.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.23. 00:32:03

@jimbo1000: Kezdünk egy kicsit offtopic-ok lenni, de örülünk egy új állandó olvasónak. :) Rengeteg filmekkel foglalkozó blog van, minimum százas nagyságrendben, de egyre nehezebb feltörni a régebbi, nagyobb blogok mellett. Nekünk volt egy konkrét koncepciónk és elvárásaink a minőségünkkel szemben, és ezzel úgy-ahogy sikerült fél év alatt kitörnünk, de még nem tartozunk a "nagyok" közé. Egyébként napi szinten aktuális, de egyben minőségibb információforrást jelentő blogot nem olyan egyszerű megvalósítani, néha nekünk is csak nehezen sikerül. A Filmdroid Koimbra munkájának köszönhetően aktualitásban nehezen utolérhető, és az Aeon Flux sem rossz ilyen szempontból. A Filmbuzi nehéz kérdés, szerintem sem szolgálja már ki tökéletesen a kialakult hatalmas olvasótábor igényeit. De Human döntése, hogy mennyi időt akar és tud rááldozni.

jimbo1000 2009.08.23. 12:50:09

@Tyrannum: bocsi az off-ért, de ezt mindaféleképp közölni akartam :)
csak igy tovább és én mindig itt leszek :)
süti beállítások módosítása