Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Tommy Lee Jones lesz a rendezője és egyik főszereplője a The Sunset Limited című filmnek, ami a Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azonos című színdarabjának adaptációja lesz. Jones korábban szintén fontos szereplője volt egy másik McCarthy-regény, a Nem vénnek való vidék adaptációjának, ami 2008-ban elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. A The Sunset Limited másik főszerepében Samuel L. Jacksont láthatjuk majd.

A színdarabban mindössze két szereplő van jelen, akiket egyszerűen Fehérnek és Feketének hívnak, a bőrszínüknek megfelelően. Az egész darab Fekete New York-i lakásán játszódik, nem sokkal azután, hogy Fekete megakadályozza azt, hogy Fehér a Sunset Limited nevű vonatjárat mozdonya elé vesse magát. Fekete egy evangélikus keresztény, ugyanakkor egy börtönviselt ember, Fehér pedig egy ateista professzor. Ott vitába szállnak az emberi lét nehézségeiről, Isten létezéséről, és Fehér öngyilkossági kísérletének okaikról.

A film forgatását szeptemberben kezdik meg Új-Mexikóban. A forgatókönyvet maga a színdarab szerzője, Cormac McCarthy írta meg. Egy éves csúszás után, október 16-án nyit az amerikai mozikban a The Road című film, ami McCarthy 2006-os Pulitzer-díjas regényén alapul. Ebben a Viggo Mortensen által megformált apa fiával próbál életben maradni a reménytelenségbe süllyedő, posztapokaliptikus Észak-Amerikában. Előkészületi fázisban az író Blood Meridian című regényének megfilmesítése is, ami lazán kapcsolódik a Nem vénnek való vidék témaköréhez.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr851332732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása