Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Mint ahogyan néhány nappal ezelőtt beszámoltunk már Shane Acker 9 című látványosnak ígérkező animációs filmjéhez készült három karakterposzterről, úgy most feltesszük a többi kis babzsákot ábrázoló plakátot is. Minden egyes plakáton különböző üzenet látható, egyfajta mottója az adott karakternek, ami tulajdonképpen létrejöttük okát is sejteti. 9 TO SAVE US...

Címkék: animáció 9

Két előzetes is bekúszott az életünkbe az éjjel folyamán, az Amelia és a Daybreakersé. Előbbi Amelia Earheart női pilóta életéről szól, és férjével való kapcsolatáról. Igazi sztárparádét láthatunk, hiszen a címszereplő Hilary Swank mellett láthatjuk Richard Gere-t és Ewan McGregort is. A Daybreakersben 2019-et írunk, és egy különös fertőzés miatt az emberiség kihalófélben van (mostanában sokszor halunk ki a mozikban), és lényegében mindenki vámpírrá alakul. Edward Dalton tudós prof. (Ethan Hawke) pedig keresi a gyógymódot. A filmben feltűnik még a jóképű Willem Defoe és a rég látott Sam Neill is. A két előzetes a tovább után.

Címkék: horror trailer hamarosan vámpír

Shane Acker szeptemberben bemutatásra kerülő posztapokaliptikus animációs filmjéhez három új poszter jött ki a nagyközönség nagy örömére. Az egyik egy korabeli plakátok dizájnjára emlékeztető üzenet: Victory demands sacrifice- A győzelem áldozatot követel. A másik kettő pedig karakterposzter, méghozzá egy vélhetően szép sorozatot megnyitó széria kezdete. A két harcos védelmező, a nagydarab 8 (Fred Tatasciore) és a női harcos 7 (Jennifer Connelly) kerül bemutatásra ezeken a képeken, ezek után pedig várjuk a többi hasonlóan szép, igényes posztert.

 

Címkék: animáció hamarosan 9

Kép Alice-ről

 2009.06.25. 15:40 | Tyrannum | Írj kommentet

Ezen a héten a Disney fellebbentette a fátylat Tim Burton Alice In Wonderland című filmjéről, ami jövő márciusban érkezik a mozikba. Korábban láthattunk pár képet a szereplőkről, de most magáról a Mia Wasikowska által megformált Alice-ről is kaptunk egy képet, aki 17 évesen tér vissza Csodaországba. Emellett a film hivatalos logóját is szemügyre vehetjük, aminek formabontó tipográfiája jól illeszkedik Burton eddigi világához.

Címkék: alice in wonderland

Az MPAA-nak, az amerikai film akadémiának régóta gondot okoz az Oscar-díjak látszólag csökkenő relevanciája a szélesebb közönség szemében. Ez az évről-évre folyamatosan csökkenő nézettségű Oscar-díjátadókon is megmutatkozik. Most úgy döntöttek, hogy azzal rázzák fel az érdeklődést és a versenyt, hogy a következő ceremónia előtt az eddigi öt helyett nem kevesebb, mint tíz jelölt indulhat a legjobb film kategóriában.

Címkék: hírek

Október végén Richard Kelley, a Donnie Darko író-rendezője új filmmel jelentkezik. Az 1976-ban játszódó The Box című thrillerben egy súlyos anyagi gondokkal küszködő párt látogat meg egy rejtélyes idegen. Átad nekik egy dobozt, amin egyetlen gomb van. Ha megnyomják, azonnal kapnak egymillió dollárt, de egyúttal meghal egy számukra ismeretlen ember. A főszereplő házaspárt Cameron Diaz és Jamers Mardsen alakítja, míg az idegent az idén Oscarra jelölt Frank Langella formálja meg.

Címkék: trailer

Transformers: Revenge of the Fallen, azaz A bukottak bosszúja azzal kecsegtetett, hogy mindent hoz, amit a 2007-es első rész, de még mindenből rátesz egy lapáttal. Ez bizonyos szempontokból sikerült is, ugyanakkor bizonyos visszafejlődés is megmutatkozik. A film bár így élvezhető annak, ami, de az igazi nagysághoz ennél sokkal több kéne. Például egy jól felépített történet.

Címkék: kritika transformers

Tegnap, június 23-án az Amsterdamban megrendezett Cinema Expo rendezvényen James Cameron is tartott egy előadást a decemberben érkező Avatarról, amelynek keretében először mutattak be kész jeleneteket szélesebb közönség előtt, természetesen 3D-ben. A hírek szerint mintegy 24 percnyi anyagot láthattak a résztvevők.

Címkék: hírek avatar

Nicolas Cage a.k.a. John Koestner egyetemi oktató, a csillagászat és atomfizika tótumfaktuma megfejt egy ötven évvel korábbi számsort, melyből helyszínre, és napra pontosan kiolvasható, hogy hány ember hal majd meg a különböző katasztrófákban. A képlet (Knowing) egy látványos természetfeletti thriller, és végre a történet sem egy tál döglött omlettre emlékeztet. Alex Proyas rendező M. Night Shyamalan utóérzetű filmjének kivesézése nem spoilermentesen ugrás után.

Címkék: kritika

M. Night Shyamalan márpedig jó rendező az Alfától omegáig mind a két szerkesztője szerint, annak ellenére, hogy kissé különcködő, egoista és enyhén szerénytelen. Ezt szögezzük le, egyszerűen kedveljük a stílust, amiben rendez és a történeteinek a cselekményfolyamát. Ezért is vártuk a The Last Airbender, avagy Az utolsó léghajlító előzetesét. A film egy amerikai rajzfilmsorozaton alapul. Aang a tízéves fiú egy nehéz örökséget hordoz, ő a kiválasztott, az utolsó léghajlító akinek meg kell állítania a Tűz nemzetségét, akik rabszolgasorba akarják taszítani a másik három nemzetséget, a Víz, a Föld és a Levegő nemzetségét. A filmet 2010 július másodikán tervezik bemutatni.

Update 2009.06.24: A film posztere is elkészült, több helyen lehetett olvasni, hogy Harry Potter jellegű a betűtípus miatt. Egy tény, egyszerű, nincs túldizájnolva. A négy nemzetség zászlója leng a cím alatt, meg persze a shyamalani önéltetés.

Címkék: trailer hamarosan léghajlító

A Transformers: Revenge of the Fallen június 24-én világpremier keretében kerül a mozikba, Magyarországon A bukottak bosszúja címen. Ez a premier azonban annyira globális, hogy valójában az Egyesült Királyságban és Japánban már múlthét hétvége óta vetítik a filmet. Angliában június 19-én pénteken indult útjára a film, míg a robotimádó japán közönség június 20-án szombattól kezdve élhette át az álcák bosszúját.

Címkék: hírek transformers

Napvilágra került egy közel öt perces jelenet a 9 című animációs filmből. Shane Acker kellően depresszív világában a számozott kis babzsákok élethalál harcot folytatnak a túlélésért. A jelenet éppen egy ilyen csatát mutat be, melyet a maroknyi kis társaság vív - sikerrel - az egyik nagy lélekrabló gépszörny ellen. Az apró zubbonytestűek jó adag szerencsével ügyesen ledarálnak egy ilyen metálszippantóst, majd tovabandukolnak céltalanul a kilátástalan világukban.

Címkék: hamarosan 9

Tegnap éjjel az Entertainment Tonight-on leadták az új Tarantino-film előzetesét, ami fel is került a világhálóra a maga pocsék minőségében. Mára azonban "természetesen" itt a jó verzió is a Traileraddict-ről. Van lövöldözés, csúnya jenki kiejtés, meg persze Hitler-bácsi újra elhadarja a már múltkor is kedvencünkké váló tajtékzását, amire Pitt gyorsan válaszol is. Egyébként már csak két hónap van hátra a bemutatóig, de a cannes-i verzióhoz képest 40 perccel(!) rövidebb változatot kaphatunk csak, mivel a stúdió és Tarantino is túl hosszúnak találták az eredeti vágást.

Címkék: humor trailer hamarosan inglourious basterds

Nem sokkal az első adag fényképhalom után, máris kaptunk egy újabb fotót a készülő Alice in Wonderland című filmből. Ezúttal Matt Lucast láthatjuk, mint Tweedledee és Tweedledum, az egymással folyton civakodó hájas tojásfejű ikerpár. A történet maga Lewis Carroll Alice Csodaországban adaptációja, melyben Alice a 17 éves lány megszökik egy sznob összejövetelről, és egy fehér nyulat követ egy parányi ajtón át, aminek a túloldalán egy mesés, ám bizarr világba csöppen. Tim Burton rendező neve garancia a sikerre, aki kifejezetten otthonosan mozog a groteszk és meghökkentő műfajban. A 3D-s film premierjét 2010. március 5-re tervezik. A főbb szerepekben pedig Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Michael Sheen, Alan Rickman és Christopher Lee lesz. A címszerepet az ausztrál Mia Wasikowska játssza. A hájas ikrek a tovább után láthatóak, mi viszont nagyon kíváncsiak lennénk Alan Rickmanre, mint "tajtékpipázó" hernyó...

Címkék: hírek alice in wonderland

A huszonötödik 2009-es hétvégén az észak-amerikai mozik hétvégi bevételi toplistájának élére Sandra Bullock és Ryan Reynolds romantikus vígjátéka robbant be. A The Proposal 33,6 millió dollárt hozott, ami majdnem fedezi is 40 milliós költségvetését. A film története a régi sémára épül, ahol egy szükségszerű érdekházasság lassan szerelemmé fejlődik. Jack Black és Michael Cera kevésbé voltak szerencsések. Történelmi paródia jellegű szkeccsfilmjük, a Year One csak a negyedik helyig kapaszkodott fel 19,6 millió dolláros bevételével. Ugyanakkor a 60 milliós büdzséjű filmnél ez sem számít rossz eredménynek, legalábbis ha a következő héten nem csökkenek túl meredeken a bevételei.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása