Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az Egyesült Államokban október 16-án mutatják be a Law Abiding Citizen című akció-thrillert, amelyben egy családját elvesztő apa akar bosszút állni a rendszeren, de legfőképpen a szeretteinek egyik gyilkosát szabadon eresztő ügyészen. Az előzetes után most ezekből a jelenetekből derül ki, hogy a bebörtönzött apa előre elkészített fegyveres csapdák egész arzenálját és egy jól kidolgozott tervet tartogat ellenségei számára, sőt később már az egész várost rettegésben tartja. A főszereplőket Gerard Butler és Jamie Foxx alakítják, de feltűnnek mellettük az idén Oscar-díjra jelölt Viola Davis és Colm Meaney is. Azt, hogy Magyarországra mikor és milyen formában jut majd el a film, még nem lehet tudni.

Címkék: hamarosan

Az akciófilmek ura (nem, nem Michael Bay) John Woo még tavaly rendezett egy epikus kétrészes történelmi filmet, ami Kína egyik legnagyobb belső forrongását mutatja be. A Chibi-csata időszámításunkban 208-ban zajlott, közvetlenül a nagy Han-dinasztia bukása után, a Három Királyság korszakának hajnalán. Cao Cao, a Wei-dinszatia feje, az északi területek hadura megpróbálja megsemmisíteni az egyesült déli területek két uralkodó fejedelemségét a Shu-t és Wu-t. A Jangce folyó mentén zajló hatalmas ütközet beíródott Kína történelmébe egyszer, s mindenkorra.

Címkék: trailer

A Columbia Pictures közzétett egy öt perces részletet Roland Emmerich új katasztrófailmjéből, a november 12-én mozikba érkező 2012-ből. A film szerint a maják időszámításának végével, a hiedelmenek megfelelően beköszönt a végítélet napja. A most felbukkanó jelenetben John Cusack az utolsó pillanatban próbál meg családjával a kiutat jelentő reptérre autózni, miközben darabokra hullik körülöttük Los Angeles. Emmerich tovább emeli a lécet a látványos rombolás terén, és remélhetőleg a szereplőkre és a történetre is nagyobb figyelmet fordított.

Címkék: trailer 2012

Spike Jonze filmjének a várva várt premierje ólómlábakon vánszorog felénk, így most kivételesen örülünk, hogy követve a nagyobb filmek marketingsémáját öt jelenetet is kapunk a Where the Wild Things Are-ból. A trailerek, karakterposzterek és TV-s előzetesek után betekintést nyerhetünk másfél perces jelenetekbe, melyekből jobban kiderül, hogy mire is számíthatunk a filmmel kapcsolatosan. Az öt jelenet címe sorban: Sun Is Going to Die (A nap meg fog halni), Dirt Clod Fight (Földgolyóharc), Destroy Stuff (Dolgok rombolása), Our Family (A családunk) What's Your Story (Mi a történeted). Minket egyre jobban meggyőz a film, no nem mintha az előzetesek alapján nem sírtuk volna már szárazra a szemünket azért rimánkodva, hogy legyen már a bemutató dátuma.

Címkék: where the wild things are

Új előzetes érkezett Martin Scorsese új filmjéhez, a Shutter Islandhez. Az alkotás első trailerje még júniusban bukkant fel, hiszen a film eredetileg október 2-án érkezett volna a mozikba, de a stúdió jövő év februárjára csúsztatta a bemutatót. A film története Dennis Lehane 2003-as nagysikerű könyvén alapul, amelyben az 50-es évek derekán két helyettes rendőrbíró látogat el egy zord szigeten elhelyezkedő elmegyógyintézethez, hogy megtaláljanak egy eltűnt pácienst. A két rendőrbíró szerepében Leonardo DiCapriót és Mark Ruffalót láthatjuk majd, az intézet elszánt vezetőjét pedig Ben Kingsley formálja meg.

Címkék: trailer viharsziget

Az Esquire magazin idén is megnevezte az Év Legdögösebb Nőjét, aki a tavalyi győztest, Halle Barry-t trónjáról letaszítva, némi meglepetésre pedig Angelina Jolie-t és a korunk szexikonjának megnevezett Megan Fox-ot is megelőzve nyerte el a címet. A továbbiakban a színésznőről készült fotósorozat és az arról készült összeállítás látható. A díj győztese pedig nem más, mint...

Címkék: hírek

Napjainkban tényként kell kezelnünk, hogy világszerte hódít a 3D-s technika. A mozikba érkező filmek egyre nagyobb hányada készül ezzel a gyártási módszerrel. Talán senkinek sem kell már bemutatnunk ezt a technikát, azonban a mozikba tévedők igen kis hányada tapasztalta már meg és tudott róla beszámolni, hogy milyen az, amikor egy autóról leváló csavar homlokon találja az embert.Elég ha James Cameron Avatarjára, vagy a Végső állomás franchise negyedik részére gondolunk, máris egyértelművé válhat, hogy ezek az alkotások, különösen az első, sokkal kevesebbet érnének a 3D-s technika megléte nélkül.

Címkék: kérdés

Megérkezett a kultikus franchise, a Saw hatodik részének előzetese, mely nem sokkal múlja felül a korábban nyilvánosságra került teaser videó hosszát, mégis a következő képsorokat megtekintve a horror-fanatikusok dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis a Kevin Greutert rendezésében készült alkotás október végén, pontosabban 23-án kerül az amerikai mozikba.

Címkék: trailer

A The How It Should Have Ended elnevezésű website különböző híres mozifilmek lehetséges, alternatív befejezéseinek gyártásával foglalkozik. Néhány alkalommal igen szép eredménnyel járnak és remek munkákat hoznak létre. Új alkotásukban a Terminátort vették kezelésbe, a kisfilm képkockáin pedig azt láthatjuk, ahogy John Connor ráeszmél arra, hogy el kell pusztítania az időgép feltalálóját, így pedig nem fognak gyilkos robotok visszatérni a jövőből, hogy a felkelés vezetőjének családtagjait módszeresen kivégezzék.

Címkék: humor

A legismertebb izlandi rendező, Baltasar Kormákur az elmúlt két évben hazánkban is járt. Mind a két alkalommal a Titanic Fesztiválra érkezett, ám idén a zsűri elnöke volt, ugyanis tavaly az ő filmje nyerte a fődíjat. A 2006-os Mýrin (Vérvonal, angolul Jar City) röpke három év után nálunk is bemutatásra kerül a fesztiválon kívül. A Reykjavík külvárosában játszódó krimi sötét, borongós hangulatú, ám ugyanakkor a humort is fel lehet benne fedezni, egy igazi antihőssel az élen.

Címkék: kritika skandináv

Mint azt korábban megírtuk, Kodi Smit-McPhee lesz Owen, a svéd Låt den rätte komma in című horror amerikai remake-jében, a Let me inben. A sokszáz éves vámpírlányt, Abby-t Chloe Moretz fogja alakítani, aki hétéves kora óta frekventáltan foglalkoztatott tizenkét éves. Legutóbb az (500) Days of Summerben játszott, de ő lesz a jövő tavasszal bemutatandó Kick-Ass mindenkit lekaszaboló kislány szuperhőse. És mielőtt a továbbra kattinta bárki is, örömmel jelenteném be, hogy immáron kapható magyar nyelven is John Ajvide Lindqvist eredetije Engedj be! címmel. Na most lehet kattintani...

Címkék: hírek let me in

Egy csendes Iowa állambeli kisváros lakóit különös kór támadja meg, egyszerűen megőrülnek és kikelnek magukból, aztán szépen elkezdenek meghalogatni. Mindennek az oka, hogy a város ivóvízkészletébe valamiféle titokzatos méreg került. George A. Romero neve nagyon sok horrorfanatikusnak mond nagyon sokat, akinek nem, azoknak megsúgjuk, hogy az ő nevéhez fűződik a legendás Holtak-széria. (A holtak hajnala, A holtak napja...stb) Nos az alábbi film, melynek címe The Crazies, szintén az ő munkássága 1973-ból, és mint minden jó régi filmnek, ennek is ütött az órája a feldolgozások oltárán. Breck Eisner lesz a rendező, Timothy Olyphant és Radha Mitchell a két főszereplő. Az eredetihez képest tulajdonképpen csak a karakterek lettek átírva, a fő történeti elemek megmaradtak végig. A bemutató 2010 februárjában lesz, a hangulatos trailer pedig megtekinthető alant. Ja, és a betétdal a végén Gary Jules és Michael Andrews Mad Worldje, amit a Donnie Darko-hoz dolgoztak fel.

Címkék: trailer hamarosan

Nem sokat láttunk, vagy hallottunk James Cameron formabontó remekművéről az Avatar Day óta. Ez a rendezvény augusztusban zajlott le, amikor is a világ különböző mozitermeiben a kiválasztottak — értsd akik megvették a jegyet rá — egy 15 perces betekintő élményével gazdagodhattak. Mivel alig több, mint három hónap van már csak hátra a 3D-s remekmű érkezéséig, minden valószínűség szerint a marketing háború ismét elkezdődik majd. Ha a hype és marketing kifizetődő lesz, a 20th Century Fox pedig nagyot kaszál majd, kétségünk sem lehet afelől, hogy az Avatar 2 forgatása is hamarosan elkezdődik.

Címkék: hírek

Az Empire című magazin leközölte az ehavi számát, melynek címlapján nem más található, mint Sam Worthington, a negyedik Terminátor film egyik főszereplője, ezúttal azonban legújabb filmje, a Clash of the Titans című remake kapcsán érte a megtiszteltetés. A történet szerint háború dúl emberek és istenek közt és az egyetlen, aki megmenthetné a világot Perseus, akit ember nevelt, de isten nemzett.

Címkék: hírek titánok harca

Nem is olyan régen látott napvilágot néhány kép a készülő Szupercsapat mozifilm kultikus furgonjáról. Egy szemfüles lesifotósnak most azonban sikerült lekapnia az alakulat tagjait. A talán mindenki által ismert '80-as évekbeli széria adaptációja Joe Carnahan rendezésében kerül majd a mozik vásznaira, ennek pontos időpontja azonban egyelőre kérdéses.

Címkék: hírek szupercsapat

süti beállítások módosítása