Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Paramount stúdió bejelentette, hogy elhalasztják Martin Scorsese új filmjének bemutatóját. A Leonardo DiCaprio,  Mark Ruffalo és Ben Kingsley főszereplésével készült Shutter Islandet október elején mutatták volna be világszerte, a stúdió azonban most 2010. február 19-ére tolta a premiert, arra hivatkozva, hogy most nem engedhetik meg maguknak egy ilyen, inkább csak díjakra esélyes presztízs film promótálását.

Egy a stúdiónál dolgozó belső forrás szerint: “A Paramount közölte a készítőkkel, hogy 2009-ben már nem áll módjában előteremteni azt az 50-60 millió dollárt, ami egy ilyen leginkább díjakra esélyes film reklámkampányához szükséges." Ez annak fényében is meglepő, hogy a Shutter Island állítólag pozitív visszajelzéseket kapott a tesztvetítések során, és Martin Scorsese is ügyelt arra, hogy filmje feszesebb tempójú legyen, így a játékidő két óra alatt marad. A film korábban megjelent előzetese is egy olyan drámai thrillert vetített előre, ami egyben közönségfilmként is működhet. A Paramount ráadásul jelenleg az egyik legsikeresebb filmstúdió, a tavalyi Vasember után idén a Transformers második része és az új Star Trek is kiemelkedően jövedelmező volt, valamint a G.I. Joe-film sem tekinthető pénzügyi bukásnak.

Így Scorsese filmje valamivel kisebb eséllyel indul majd a 2010-es Oscar-szezonban, ugyanakkor a legjobb film kategóriáját érintő változtatások miatt még így is nagyobb esélye lehet, hogy szerepeljen a 10 legjobb film jelölt között. A bárányok hallgatnak című kultikus thriller például 1991-ben szintén februárban debütált, és '92 elején mégis sikerült öt Oscar-díjat begyűjtenie, köztük a legjobb filmnek járót.
 

Címkék: hírek viharsziget

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr31330357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása