Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az akciófilmek ura (nem, nem Michael Bay) John Woo még tavaly rendezett egy epikus kétrészes történelmi filmet, ami Kína egyik legnagyobb belső forrongását mutatja be. A Chibi-csata időszámításunkban 208-ban zajlott, közvetlenül a nagy Han-dinasztia bukása után, a Három Királyság korszakának hajnalán. Cao Cao, a Wei-dinszatia feje, az északi területek hadura megpróbálja megsemmisíteni az egyesült déli területek két uralkodó fejedelemségét a Shu-t és Wu-t. A Jangce folyó mentén zajló hatalmas ütközet beíródott Kína történelmébe egyszer, s mindenkorra.

Ez tulajdonképp a két déli dinasztia Thermopülai-szorosa, hiszen annak ellenére győzték le a Wei-dinasztia seregét, hogy az mintegy kétszázezer fős hadsereggel vonult dél ellen, akiknek együtt nem volt ennyi katonája. Woo filmjét tavaly már bemutatták Kínában, és az ázsiai piac egyéb szegmensein, ám ott kétszer kétórás filmként láthatták a nézők. Amerikába 2 és fél órásra vágott egyrészes verzió érkezik, és az eredeti Chi Bi cím helyett Red Cliffként láthatják majd a nézők.

 

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr181426708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása