Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Izgalmas hónap elé nézhetünk, hiszen elindul az igazi őszi dömping, és tucatszámra mutatják be a jobbnál jobbnak ígérkező filmeket. Ebben a hónapban jön Spike Jonze Where The Wild Things Are-ja, a vicces Zombieland a mégviccesebb Woody Harrelson, A Cirque de Freak bemutatkozó darabja, és még megannyi vígjáték, történelmi film, sőt animáció is. Heti bontás alant.

Október első hetében kisebbfajta tumultus alakult ki bemutatók szempontjából. Kezdjük azzal, amelyet a legnagyobb várakozás előz meg, a Zombielanddel, ami Woody Harrelson és Jesse Eisenberg vicces zombigyilkolós horrorja. Miután elszabadul a káosz, ez a két, egymásra cseppet sem hasonlító férfi találkozik, és együtt veszik fel a harcot az élőhalottak armadájával. A Coen-testvérek újabb szatírikus komédiája is érkezik, A Serious Man 1967-ben játszódik, melyben egy amerikai zsidó család problémáit követhetjük nyomon. Michael Moore legújabb szájbarágós (ál)dokumentuma is lecsap, Capitalism: A Love Story. A címből kiindulva nem nehéz kitalálni, hogy miről szólhat a film. Persze, hogy a válságról, és annak okozóiról.Szerencsére könnyedebb téma is van még bőven, például Ricky Gervais The Invention of Lying című vígjátéka. Egy olyan világról szól a film, melyben soha senki nem hazudott a másiknak, mígnem egy író felfedezi a hazugság tudományát, hogy személyes előnyöket szerezzen vele. Végül azért csendben és szerényen megemlítjük a Whip it című Drew Barrymore rendezte filmet is, ami igencsak elcsépeltnek és idétlennek ígérkezik...

9-én picit csendesebb iőszakot élhetünk, mintegy megpihenve a 2-ai és a 16-ai dömping között. A Couples Retreat című film ígérkezik a legnagyobb bevételnek a kasszák előtt. Négy pár elmegy vakációzni egy trópusi szigetre, ahol az egyik keményen dolgozik a házasságuk megmentésén az ottani terápiás eszközökkel. Igen ám, csakhogy ezek a "kezelések" nem opcionálisak a másik három pár számára sem... A főszerepben Vince Vaughn-t láthatjuk. Bemutatnak egy 60-as években játszódó társadalmi korrajzot is, melyben egy tinédzser lány életének változásait figyelhetjük meg, amikor a szomszédjába költözik egy nála kétszer idősebb jóképű férfi. A főszerepekben Carey Mulligan, Peter Sarsgaard és a kiváló Alfred Molina, a film címe pedig An Education.

16-a a nagy nap, amikor a tengerentúl bemutatják Spike Jonze fantasy-világát, a Where The Wild Things Are-t. Max, a nyughatatlan kisfiú éles fantáziájával egy saját világot képzel el, melyben ő a szigeten élő Vadak királya, miközben szoros barátságot köt a szőrmókokkal. A film Maurice Sendak rövidke gyermekkönyvének feldolgozása, és az előzetesek alapján olyan látványt, zenét és hangulatot ígér, amitől mindenki úgy érezheti, hogy igenis benne lakik egy gyermek. Maxot Max Records alakítja, a Vadak szinkronhangjai között megtalálhatjuk Forest Whitakert, vagy épp James Gandolfinit. Gerard Butler bosszúra készül a családja gyilkosai ellen, mivel a bíróság cserben hagyta őt. A Law Abiding Citizen című thrillerben feltűnik még az Oscar-díjas Jamie Foxx is. A hamradik említésre méltó film a New York, I Love You, mely nem más, mint szerelmi történetek antológiája a Nagy Almából. A több történetnek köszönhetően több ismertebb fiatal színész kapott szerepet a filmben, úgy, mint Natalie Portman, Shia LaBeouf, Orlando Bloom, Hayden Christensen, Christina Ricci, Ethan Hawke, és az idősebb korosztályból láthatjuk Robin Wright Pennt, James Caant, Andy Garciát, ÉS John Hurtot, aki mindig kiváló alakítást nyújt.

Október 23-a a végeláthatatlan Fűrész-saga folytatásának a dátuma. Immáron hatodszor költözik a mozikba Jigsaw a.k.a. John Kramer. Ennek a résznek( Saw VI) legalább volt egy kreatív mozgó plakátja a legendásan jó filmzenével, melyből a mai napig él a széria. Sokkal inkább említésre méltó filmek vannak azonban a héten, mint például A Cirque du Freak, ami ifjúsági horrorregényből lett filmadaptáció, és vélhetően egy sorozat első darabját láthatjuk, melynek alcíme a The Vampire's Assistant. A főszereplő John C. Reilly mellett láthatjuk Ken Watanabét és Salma Hayeket is, mint szakállas nő. Az Amelia című életrajzi film Amelia Earhart női pilóta életét kíséri figyelemmel. Mint ismeretes, Earhart volt az első nő, aki átrepülte az Atlanti-óceánt, és aki körbe akarta repülni a Földet 1937-ben, de eltűnt a Csendes-óceán felett. A címszerepet Hilary Swank kapta, férfipartnerei: Richard Gere és Ewan McGregor. Az Astro Boy című animációban egy tudósok által létrehozott kis robot próbálja megmenteni Metro City lakosait. A szinkronhangok között Nicolas Cage-t és Kristen Bellt találhatjuk. Lars von Trier Antichrist-ja is ekkor kerül bemutatásra, amiről épp a napokban írtunk. Az Ong Bak 2 egy thaiföldi harcművészeti akciófilm, és bizonyos kommentek alapján az imdb-n minden idők legjobbja.

30-án jön a Michael Jackson halálából gyorsan pénzt kicsikarni akaró producerek filmje, a This is it! melyben Jacko-t láthatjuk koncert előtt, közben, után. Lesz néhány állítólag soha nem hallott szám is, meg lesz rengeteg Ájlávjúzás, ésatöbbi ésatöbbi. Ja és állítólag csak két hétig látható majd. Meg persze annyiszor és addig, ameddig akarod a DVD-n, mert nyilván "közkívánatra" kiadják majd. A hét nagy visszatérője a MacManus-testvérek, a The Boondock Saints II: All Saints Day című filmben. A hidegvérű bosszúálló írek épp szülőföldjükön visszavonulva tengetik életüket a családjukkal, amikor visszatérnek az amerikai Írországba, Bostonba, hogy megleckéztessék a maffiát, ami rájuk kent egy pap hidegvérű meggyilkolását. Béke poraikra.

Címkék: premier cirque du freak

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr741420374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása