Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

James Cameron produkciós cége, a Lightstorm Entertainment folyamatosan új munkaerőt keres az Avatar utómunkálatainak befejezéséhez. A jelek szerint a film ügyeit egy saját korlátozott felelősségű társaság igazgatja, amit Pandora Films néven jegyeztek be. Legutóbb a 2-POP digitális filmtechnikával foglalkozó közösségi oldal fórumában is közzétettek egy felhívást. Olyan asszisztenseket keresnek, akik koordinálják a filmen dolgozó számos vizuális effektus céget. Erre szükség is van, mivel a feladat bonyolult, és már csak alig hat hónap maradt a bemutatóig. Így a munka gerincét adó WETA Digital, a szintén James Cameronhoz köthető Digital Domain, valamint a Hidraulx meghatározó hármasa mellé, még számos kisebb műhely segítségét kell igénybe venniük. Az elhúzódó munka miatt azonban az előzetes is késik — már ha ez nem része a tervnek.

Címkék: hírek avatar

M. Night Shyamalan rendezésében, az általa írt forgatókönyv alapján készül az Avatar: The Last Airbender című Nickelodeon rajzfilmsorozat feldolgozása. Shyamalan elvesztette a 2007 elején dúló pert, aminek tétje az volt, hogy őt, vagy James Cameront illeti az Avatar cím. Emiatt ez a film csupán a The Last Airbender (Az utolsó léghajlító) címmel kerül majd a mozikba 2010. július 2-án. Most megjelentek az első képek a film két főszereplőjéről.

Címkék: hírek léghajlító

Megérkezett Sasha Baron Cohen új filmjének minden bizonnyal végső mozis előzetese. A Brüno július 10-én kerül az amerikai mozikba, míg Magyarországra a tervek szerint már július 9-én megérkezik. A mostani trailer erősen épít Cohen korábbi, hasonló karakterskecssére, a 2006-os Boratra. A kazah Borat az idegengyűlöletet és antiszemitizmust figurázta ki, de az osztrák, meleg divatriporter Brüno most más vizekre evez.

Címkék: trailer brüno

Az Egyesült-Államokban szeptember 25-én mutatják be a Surrogates-t, Jonathan Mostow új filmjét. A sci-fi thriller a közeli jövőben játszódik, ahol az emberek gondolatokkal irányított android képmásaikkal érintkeznek egymással. De a Bruce Willis által megformált Greer ügynök arra kényszerül, hogy saját maga járjon utána a rejtélynek, amikor valaki androidotkat kezd el ölni. A valószínűleg fordulatos cselekményű filmben Willis mellett feltűnnek még Radha Mitchell, Rosamund Pike és Wing Rhames is.

Címkék: trailer

Nem kevesebb, mint 8 TV-reklám jelent meg, amik a tavaly novemberről idén július 8-ra, illetve Magyarországon csak július 23-ra halasztott Harry Potter és a Félvér herceget próbálják népszerűsíteni. Az ifjú varázslótanonc hatodik filmje ismét Voldemort körül forog, aki egyféle eredettörténetet is kap, igaz fizikailag már nem ő a nagy gonosz hanem a kis bajkeverőből nagyobb bajkeverővé érett Draco Malfoy. Rupert Grint pedig még mindig lenyűgöző színészi teljesítményt nyújt, az örök fintorgó Ron Weasley szerepében.

Címkék: trailer harry potter

Shane Acker író-rendező, Tim Burton produceri felügyelete alatt egész estés filmet készített az Oscar-díjra is jelölt, hasonló történetű animációs kisfilmjéből. A 9 című alkotásban az emberiség kihalt, és már csak egy tudós által létrehozott kis robotok csoportja küzd a túlélésért a rejtélyes "lélekevő" gépszörnyek ellen. A hősies lények hangjait többek között Elijah Wood, Jennifer Connely, Crispin Glover és Christopher Plummer kölcsönzik.

Címkék: trailer 9

A Crave Online birtokába jutott néhány kép a Clash of the Titans forgatási munkálatairól, amelyet április 27-én kezdtek meg. A készülő alkotás az 1981-es, ókori görög mitológián alapuló fantasy-film remake-je. A Kanári-szigeteken készült képeken főleg a főhős Perszeuszt alakító Sam Worthingtont láthatjuk, de feltűnik mellette a szakállat viselő Pete Postlethwaite is. Worthington zöld tunikája azért is érdekes, mert az ausztrál színész korábban úgy nyilatkozott, hogy nem hajlandó tógát viselni, mivel szerinte az férfiatlan. A film 2010. március 26-án érkezik a mozikba.

Címkék: hírek titánok harca

Ismét maga Michael Bay tette elérhetővé proaktívan a Transformers: Revenge of The Fallen új TV-spotjait, rögtön három darabot. Érdekességük, hogy az egyik jelenet, amit korábban is láthattunk már, ezúttal teljesen más formában jelenik meg. A Fallen homokba teleportálásakor korábban csak az emberek estek hátra, most pedig autobotok dőlnek és merülnek bele a homokba. Ez arra utal, hogy ezek a jelenetek már végleges formájukban láthatóak. A film június 25-én kerül a magyar mozikba.

Címkék: trailer transformers

Gőzerővel készül a tavaly sikert arató könyvadaptáció, a Twilight folytatása. A második rész, teljes címén a The Twilight Saga: New Moon már november 20-án a mozikban lesz. Most, a félmeztelen indián vérfarkasok után kikerült az első értelmes poszter, egyben a film első igazi teaser posztere. Az Enterntainment Tonight pedig egy sokkoló titkokat leleplező összeállítást mutatott be nemrég.

Címkék: hírek twilight

A Marvel képregénykiadó Thor című sorozatából is film készül a közeljövőben. Az északi Vikingek legendáira épülő történet szerint Thor apja, Odin főisten, fiát egy fiatal orvos testébe küdi, hogy alázatra nevelje. Thor a földön felveszi a harcot a különféle szörnyekkel, bűnözőkkel, és akár istenekkel is szembenéz. A rendezést Kenneth Branagh vállalta magára, ami meglepő, hiszen a színész-rendező általában Shakespear-feldolgozásairól a legismertebb. Néhány napja kiderült, hogy az ausztrál származású Chris Hemsworth kapta meg Thor szerepét. A név elsőre ismeretlennek hangozhat, de a nagyközönség nem is olyan régen láthatta őt a Star Trek nyitányában, George Kirk kicsiny, de annál jelentősebb szerepében.

Címkék: hírek viking

A jelek szerint Guy Ritchie komolyan gondolta, hogy felrázza a Sir Arthur Conan Doyle klasszikus figuráját, a 20. század fordulóján tevékenykedő nyomozót, Sherlock Holmes-t. A film december 25-én debütál. Holmes-ként Robert Downey Jr. parádézik, hű segítőtársaként pedig a Watsont alakító Jude Law kíséri. A női főszerep Rachel McAdamset illeti. Az előzetes egy a megszokott képzetektől merőben eltérő viktoriánus kort tár a szemünk elé, ahol Holmes sajátságos, gentlemanhez nem éppen méltó habitust képviselve, a saját szabályai szerint dolgozik.

Címkék: trailer sherlock holmes

A minap volt szerencsénk megtekinteni a kizárólag dvd-re kiadott extra alacsony költségvetésű Mega Shark vs. Giant Octopus című műremeket. A cím önmagáért beszél: egy bazi nagy cápa, és egy hasonlóan méretes polip rászabadul a közös japán-amerikai határra, és együtt korzóznak a csendes óceán mélyebb vizeiben. És akinek még mindez nem elég, annak csak annyit mondanék, hogy igen, az egyik főszereplő az elnyűhetetlen, szétrombolhatatlan Lorenzo Lamas. Durvábbnál durvább spoilerek hajtás után, csak erős idegzetűeknek.

Címkék: kritika

A harmadik májusi és az év huszadik hétvégéjén A Da Vinci-kód folytatása, az Angyalok és démonok nyitott az élen. Ez nem okozott meglepetést, viszont az igen, hogy az előd 77 millió dolláros bevételi eredményéhez képest, az új film alig 46,2 milliót hozott az első hétvégéjén. Igaz, csakúgy mint az előző film esetében, már itt is nagy rés mutatkozik az amerikai és nemzetközi bevételek között. A tengerentúlon máris 104,3 milliót hozott a film, tehát így is sikerként könyvelhető majd el. A múlt héten útjára induló Star Trek is meglepetést okozott, de pozitívan. J.J. Abrams sci-fije, a vártnál kevesebbet, 42,8%-ot esett és 43 millió dolláros hétvégéjével csaknem behozta Tom Hanks filmjét.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása