Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

James Cameron produkciós cége, a Lightstorm Entertainment folyamatosan új munkaerőt keres az Avatar utómunkálatainak befejezéséhez. A jelek szerint a film ügyeit egy saját korlátozott felelősségű társaság igazgatja, amit Pandora Films néven jegyeztek be. Legutóbb a 2-POP digitális filmtechnikával foglalkozó közösségi oldal fórumában is közzétettek egy felhívást. Olyan asszisztenseket keresnek, akik koordinálják a filmen dolgozó számos vizuális effektus céget. Erre szükség is van, mivel a feladat bonyolult, és már csak alig hat hónap maradt a bemutatóig. Így a munka gerincét adó WETA Digital, a szintén James Cameronhoz köthető Digital Domain, valamint a Hidraulx meghatározó hármasa mellé, még számos kisebb műhely segítségét kell igénybe venniük. Az elhúzódó munka miatt azonban az előzetes is késik — már ha ez nem része a tervnek.

Az IMAX hálózat irányítói és szemmel láthatóan a filmpiac is úgy határozott, hogy az Avatar december végi bemutatójától egészen március 5-ig nem érkezik új játékfilm az IMAX mozikba. Ez persze időközben még változhat. A közelmúltban a Star Trek döntött rekordot az IMAX hálózatban szerzett bevételeinek tekintetében. Igaz sem a Star Trek, sem az Avatar nem tartalmaz eredetileg is IMAX-nyersanyagra forgatott jeleneteket. Az Avatar oldalán viszont ott van a háromdimenziós kép, ami a hatalmas vásznakkal kombinálva valószínűleg sokkal intenzívebb élményt nyújt, mint a kisebb multiplex termekben.

Ahogy növekszik a film iránti várakozás és a képanyagok hiánya miatti frusztráció, az interneten egyre-másra jelennek meg a hamis képek és téves információk, amiket aztán további spekuláció torzít tovább. Az elmúlt napokban egyre valószínűbbnek látszott, hogy az Avatar első trailerje június végéig megérkezik, a Transformers: Revenge of The Fallenhez csatolva. Most azonban a 20th Century Fox stúdió kategorikusan és egyértelműen cáfolta, hogy ez bekövetkezne, ismét bizonytalanságba taszítva a közvéleményt. Igaz a késlekedésre adott szűkszavú magyarázatuk jó kifogás: a film akkor áll készen, ha James Cameron úgy érzi elkészült. Ez habár sovány vigasz, azt azért jelzi, hogy látszólag nincsen olyan nyomás a stúdió irányából, ami kapkodásra ösztönözné a stábot.

Nem feltétlenül kell pánikba esni az útómunkálatok esetlegesen váratlan elhúzódásával kapcsolatban. Ez is csak spekuláció lenne. Talán Cameron valóban nem akar olyan jeleneteket megmutatni, amik nem a végleges formájukban láthatóak. Ez egy olyan módszer, amivel nagyon sok film él, köztük a Transformers folytatása és a Terminator Salvation is, és számos esetben már az előzetesek alapján meg is fogalmazódnak a szép, de korai vizuális effektusokra vonatkozó kritikák. Az is lehetséges, hogy a rendező terveinek része az ilyen nagy filmhez képest szokatlanul későn megkezdett reklámkampány. Ez persze nem könnyíti meg a végtelenül kíváncsi közönség helyzetét.
 

Címkék: hírek avatar

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr691139360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása