Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

M. Night Shyamalan rendezésében, az általa írt forgatókönyv alapján készül az Avatar: The Last Airbender című Nickelodeon rajzfilmsorozat feldolgozása. Shyamalan elvesztette a 2007 elején dúló pert, aminek tétje az volt, hogy őt, vagy James Cameront illeti az Avatar cím. Emiatt ez a film csupán a The Last Airbender (Az utolsó léghajlító) címmel kerül majd a mozikba 2010. július 2-án. Most megjelentek az első képek a film két főszereplőjéről.


A 12 éves Noah Ringer alakítja a történet címszereplőjét, az utolsó léghajlítót, Aanget.  Iskolatársai sokáig "Avatarnak" hívták, mivel már akkor úgy vélték valóban hasonlít a rajzfilmsorozatbeli karakterére. Ringernek ez az első filmszerepe.

A történet főgonoszát, a tűz nemzetének trónjára ácsingózó Zuko herceget Dev Patel formálja meg, akit a nagyszerű Skins című brit televíziós sorozat után, az Oscar-mágnes Gettó milliomos főszerepében láthattunk. Patel fekete öves taekwondos így a közelharci jelenetekkel nem lehet gondja, mégis úgy tűnik, hogy a filmben ő és Ringer nem küzdenek meg egymással szemtől-szemben.

A rajongók már a szereplőgárda nyilvánosságra hozása óta tiltakoznak az ellen, hogy a színészek nem a rajzfilmbéli karaktereiknek megfelelően lettek kiválasztva, legalábbis, ami a nemzetiségüket illeti. Még az indiai Patel sem, hiszen Zuko a rajzfilmben inkább dél-kelet ázsiai származású. A jók pedig leginkább a tibeti szerzetesekhez hasonlóak mind értékrendben, mind megjelenésre. Ennek ellenére olyan amerikai színészek is szerepelnek ezen szerepekben, mint a Twilight egyik kezdő vegetáriánus vámpírja, Jackson Rathbone.
 

Címkék: hírek léghajlító

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr191138995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása