Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Felbukkant a Webcam című horror film első előzetese és posztere. A film hivatalos oldalán olvasható szinopszis véres és kegyetlen történetet ígér, amivel semmilyen társadalom sem szembesülne szívesen. Öt fiatal sorsa fonódik össze egy nagyváros modern felhőkarcolójában, egy olyan közeljövőbeli antiutópiában, ahol az erőszak a mindennapi élet természetes és elfogadott része. A kanadai-spanyol koprodukciót Antoni Solé rendezte, aki eddig producerként tevékenykedett, a szereplők között pedig megtalálhatjuk Robert Englundot is, a klasszikus horror figura, Freddy Krueger megformálóját. A filmnek bemutatójának dátuma még nincs kitűzve, de a tervek szerint 2010 folyamán debütál majd az amerikai mozikban.

Címkék: horror trailer

Star Wars Valentin

 2010.02.14. 13:30 | Tyrannum | 11 komment

James Stowe grafikus, aki főleg szerepjátékokhoz és horror történetekhez alkot illusztrációkat, blogján közölte elképzeléseit arról, hogy milyen is lehetne a Star Wars-univerzum szereplőinek idei Valentin napja, amikor az ősellenségek is egycsapásra barátokká válnak. Qui-Gon Jinn és Darth Maul kibékülésük jeleként fénykardot cserélnek. A szeparatisták és az ellenük fellépő jedi mesterek szövetségre lépnek. Han Solo és Greedo elfeledkeznek régi sérelmeikről, és inkább elmennek fagyizni. Luke Skywalker és a Wampa együtt "lógnak", mint két régi jó barát. A wookiek és ewokok pedig mindig is szerették egymást.

Címkék: humor

Az amerikai látvány- és díszlettervezők szövetsége, az Art Directors Guild (ADG) idén 14. alkalommal adta át az elmúlt év legjobbjainak járó díját, az Annual Excellence in 2009 Production Design Awards díjátadó keretében, amelyet a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotelben zajlott le. A három kategóriára bontott díjat a Sherlock Holmes, az Avatar és A bombák földjén (The Hurt Locker) látványtervezői vehették át. Életműdíjjal ismerték el Warren Beatty hozzájárulását a vizuális filmművészethez, az olyan alkotásokkal, mint a Dick Tracy, az Ishtar és a Bugsy. Szintén életműdíjat kapott az ötvenéves televíziós múltra visszatekintő díszlettervező, Michael Baugh.

Címkék: hírek avatar díjátadó sherlock holmes

Pár héten belül a mozikba kerül Tim Burton legújabb alkotása, amelyben a rendező ismét egy varázslatos világot készül a vászonra vinni, ezúttal 3D-ben is, az Alice Csodaországban című filmben. Most ismét bepillanthatunk a film világába két összeállításban, amiket néhány új jelenettel is megtűzdeltek. Az első videóban a szereplők a film történetéről beszélnek, ami valójában nem direkten a klasszikus mese feldolgozása, hanem annak folytatása, amelyben a Mia Wasikowska által megformált Alice visszatér Csodaországba. Így már nem idegenekkel, hanem többnyire ismerősökkel találkozik, köztük az excentrikus Őrült Kalapossal, akit az őt alakító Johnny Depp jellemez a második összeállításban. Szemléltető képeken keresztül az is kiderül, hogy a Imageworks vizuális effektus műhely milyen eljárásokkal kelti életre Csodaországot és annak lakóit.

Címkék: alice in wonderland

Júniusban egy az akciófilm és romantikus vígjáték elemeit vegyítő Killers című film, amelynek most bukkant fel az első előzetese. A rendező Robert Lucketic eddig főleg a romantika műfajában szerzett tapsztalatokat a Dr. Szöszivel és a tavalyi A csúf igazsággal, de a 21 című, thriller-jelleggel is bíró filmet szintén ő jegyzi. A történet szerint Spencer Aimes egy a kormánynak dolgozó profi bérgyilkos, aki úgy dönt, hogy szögre akasztja a gépfegyvert, amikor megismeri Jent, élete szerelmét. Azonban három évnyi boldog házasság után, Spencer 30-adik születésnapján kiderül, hogy fejére több millió dolláros vérdíjat tűztek ki és nem lehet benne biztos, hogy barátai és szomszédai közül kik lehetnek beépített emberek, akik bármikor életére törhetnek. A párosnak ki kell derítenie ki áll a megbízás hátterében miközben fenn kell tartaniuk a megszokott házasélet látszatát. A végveszélyben forgó házasokat Ashton Kutcher és Katherine Heigl alakítja, akik most dolgoztak először együtt. Az alapfelállás kísértetiesen emlékeztet a július 2-án mozikba kerülő Knight and Day című film történetére, amelyben Tom Cruise és Cameron Diaz keverednek slamasztikába. A Killers azonban még ezt a filmet megelőzően, június 10-én debütál az Egyesült Államokban.

Címkék: trailer

Immár hivatalosan is kijelenthetjük, hogy készül a Chronicles of Riddick című filmek harmadik tagja, mely rendkívül elmés módon a Riddick alcímre fog hallgatni, most pedig gondolkozhatunk rajta egy darabig, hogy miért. Ha megvan a válasz, akkor tovább is haladhatunk a részletekkel, a hírek szerint ugyanis az alkotás forgatókönyve ismét jó kezekben lesz, ugyanis az a David Twohy fogja a történések fő vonalát jegyezni, aki a franchise első két tagját is írta és rendezte, így a stílus és a karakter nem állhat tőle túlzottan távol. Vin Diesel az eddigiek során is elejtette már párszor, hogy nem fog félbemaradni a trilógia, most azonban szerencsére már a stúdió is fel merte vállalni a folytatás tényét, így kezdhetünk nagy erőkkel örömködni.

Címkék: hírek

Emlékszünk még a Forgetting Sarah Marshall címmel futó, rendkívül bohó film szereplőire? Minden valószínűség szerint mindannyiunknak rémlik valami, hiszen a vígjátékban játszó karakterek nem mindennapi figurák voltak és kettő közülük egy különálló alkotásban, afféle B-verzióban tér majd vissza, hogy újra nevettessenek. A Nicolas Stoller által írt és rendezett Get Him to the Greek című filmben egy frissen végzett férfi, Jonah Hill első komoly megbízatása lesz, hogy egy rocksztárt kísérjen el annak turnéjára. A főszereplők egyébként már az első részben is jelen voltak, az alkotás pedig többek közt ennek köszönhetően is érdekesnek tűnik, de ebben a kérdésben jobban segít az alábbi előzetes, szükséges és nagyszerű extraként pedig a film poszterét is közzétesszük.

Címkék: trailer

Michael Bay bizony nem teketóriázik sokat, így gőzerővel dolgozik a stáb a Transformers harmadik részén, amelynek felvezető epizódja remekül sikeredett, ám a Revenge of the Fallen kritikai bukása után remélhetőleg ismét rátalál a filmes szakember a megfelelő irányvonalra, amelyet várunk tőle és esetleg a popcorn-filmek gyöngyszeme egy mögöttes háttérjelentést is kap, annak érdekében, hogy ne csupán csak szemet gyönyörködtető robbantásokban és jócsajokban gyönyörködhessünk, hanem az agytekervényeinket is tornásztassuk. Persze csak szigorú orvosi felügyelet mellett. A filmet tehát mostanában kezdik forgatni, a nagy hír pedig az, hogy Shia LaBeouf és Megan Fox páratlan párosa mellett többek közt a Fast and Furious második részéből ismerhető Tyrese Gibson is feltűnik majd a filmvásznakon.

Címkék: hírek

Levegő, víz, tűz és föld. Nem kell sokáig találgatnunk, hogy rájöhessünk, ezek bizony az őselemek, melyeket a Sors keze kötött össze egy megmásíthatatlan szerződésben, a világ békéje azonban veszélyben van, hiszen a tűz népe háborút szít az emberi és spirituális világ közt. Természetesen nem maradhat a Föld megmentő nélkül, így hosszú várakozás után tűnik fel Aang, azaz Noah Ringer, hogy tegyen valamit az emberiségért, ha már képes mind a négy őserő irányítására. Hősünk ezután barátokra és csapatra tesz szert, Katara és Sokka mellett indul el végrehajtani feladatát. A nagy sikerű Nickelodeon rendezésében készült, The Last Airbender című animációs tévésorozat adaptációjának első előzetese már megtekinthető, a rendkívül erőteljes és magával ragadó képsorok láttán pedig elégedetten dörzsölheti kezeit a nagyérdemű.

Címkék: trailer léghajlító

Clint Eastwood, miután tavaly visszavonult a színészettől, kijelentette, hogy csak és kizárólag rendezőként találkozhatunk a nevével a jövőben. Legújabb filmje az Invictus egy elgondolkodtató, és igen jónak induló alkotás lett, ám sajnos csak annak indult, ugyanis a film mondanivalója kifúlt félúton, és elbagatellizált sablonosság hangulata lengte be az utolsó háromnegyed órát. Nelson Mandela elnök és a tradicionális dél-afrikai sport, a rögbi párhuzama és bemutatása kicsit gyermekkorunk sportos családi matinéfilmjeit idézte.

Címkék: kritika oscar 2010

A horrorguru George A. Romero klasszikusának feldolgozása is helyet követelt magának Super Bowl adta reklámlehetőségnek, azaz a The Crazies-remake is sugárzott egy félpercest a sportesemény ideje alatt.  A csendes amerikai kisváros, Ogden Marsh vírus miatti megtébolyulásának előzetesét így sokmillióan tekinthették meg, mely remélhetőleg jó részüket be is csábítja a filmszínházakba eme hangulatos horrorra. A TV-reklám mellett három jelenetet is közzéteszünk, melyből az egyik erősen spoileres, hiszen a Radha Mitchell által alakított karakterről derül ki egy nem elhanyagolható dolog. Éppen ezért az a videó kap legalul helyet. A film másik főszereplője egyébként Timothy Olyphant (Live free or Die Hard, Perfect Getaway). Ugrás után megtekinthető mind a négy videó.

Címkék: horror trailer

Nagy divatnak számít manapság a szupernhősök kalandjainak rebootolása, így a sorból Superman sem maradhat ki, ezzel pedig olyan világszerte ismert karakterek klubjához csatlakozik, mint Pókember vagy Daredevil. Mindig kérdéses, hogy egy-egy ilyen projekt mennyire lehet sikeres és felül tudják-e a készítők szárnyalni a korábban látott feldolgozásokat. A Warner Bros legalább mindent megpróbál, hiszen tárgyalásokat folytatnak az elismert szakemberrel, aki korábban olyan alkotásokkal vétette magát észre, mint a The Dark Knight, amelyet a valaha volt legjobb Batmenes filmnek tartanak, nem is ok nélkül, hiszen a hősös drámák egy új stílusát és hangvételét mutatta be. A hírek szerint a stúdió azt akarja, hogy Nolan felügyelje a legújabb Superman film fejlesztését és elkészültét.

Címkék: hírek

Nem túl sok szót ejtettünk eddig a Transformers sztárjának egyik legújabb, most készülő filmjéről, amely a Passion Play címre hallgat és a szépség mellett a főszerepet Mickey Rourke játssza majd, aki az eddigiek során olyan brutálisan kemény filmekben kapott szerepeket, mint a Sin City vagy a Pankrátor. Legutoljára akkor keringtek pletykák a darabról, amikor kiderült, hogy Bill Murray is beugrik a későbbiekben egy röpke szerepre, valamint a színészek is igen meglepő dolgokat állítottak. Többek közt kiderült, hogy Megan Foxnak szárnyai lesznek, azonban minden bizonnyal nem angyalt fog megszemélyesíteni, valljuk be, az nem is igazán vallana rá, tekintve, hogy legutoljára a Jennifer's body című démoni tinihorrorban láthattuk felemás szerepben.

Címkék: hírek

A /Film újfent közzétett egy humoros, ámbár tanulságos válogatást. A nulla térerő mellett az egyik legnagyobb horrorfilmes hatásvadászkodás a tükrös ijesztgetés. Ez arról szól tömören, hogy a szerencsétlen főhős, akit kísértet, sorozatgyilkos, szörny üldüz, vagy kísért, mindenhol rémálmai kulcsfiguráját látja. Hallucináció, vagy valóság, teljesen mindegy. Visszatükröződő felületen kötelezően megjelenik a nagybetűs gonosz, mi, nézők pedig már előre tudjuk, hogy be fogja csukni azt a k*rva tükröt, és néha mégis sikerül megijedni. Legutóbb például az Orphan című horrorban láttunk rengeteg ilyen jellegű rémisztgetést. Tovább után megtekinthető a videóösszeállítás a hasonszőrű jelenetekkel.

A vasárnap este lezajlott Super Bowl hagyományosan az év egyik legjelentősebb nézettséggel bíró televíziós eseményének számít, így a filmstúdiók is kihasználják a lehetőséget, hogy közelgő filmjeikre hívják fel a nézők figyelmét. Néhány napja már láthattuk három sokak által várt film TV-reklámját, most pedig további négy videót tekinthetünk meg, amelyek mind az amerikai focidöntő televíziós közvetítése közben kerültek a képernyőre. Ezek között a Farkasember, az Alice Csodaországban, a Perzsa hercege: Az idő homokja és a Jennifer Lopez főszereplésével készült romantikus vígjáték, a The Back-up Plan egy-egy félperces kedvcsinálóját találhatjuk meg.

Címkék: trailer prince of persia alice in wonderland wolfman

süti beállítások módosítása