Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Pár héten belül a mozikba kerül Tim Burton legújabb alkotása, amelyben a rendező ismét egy varázslatos világot készül a vászonra vinni, ezúttal 3D-ben is, az Alice Csodaországban című filmben. Most ismét bepillanthatunk a film világába két összeállításban, amiket néhány új jelenettel is megtűzdeltek. Az első videóban a szereplők a film történetéről beszélnek, ami valójában nem direkten a klasszikus mese feldolgozása, hanem annak folytatása, amelyben a Mia Wasikowska által megformált Alice visszatér Csodaországba. Így már nem idegenekkel, hanem többnyire ismerősökkel találkozik, köztük az excentrikus Őrült Kalapossal, akit az őt alakító Johnny Depp jellemez a második összeállításban. Szemléltető képeken keresztül az is kiderül, hogy a Imageworks vizuális effektus műhely milyen eljárásokkal kelti életre Csodaországot és annak lakóit.





 

Matt Lucas alakítja a Tweedle ikrek, Twedledee és Twedledum szerepeit. A színésszel először zöld háttér előtt, egy a karaktereinek dimenzióit szimbolizáló zöld kosztümben rögzítteték a jeleneteit. Jobbra mellette dublőre áll, akivel a következő felvételen helyet cserélnek, hogy a színész eljátszhassa a páros második tagját is. A felvett élőképből egyedül Lucas arcjátéka kerül majd teljes formájában a karakterekre. A felvételeket az animált karakterekhez illesztik, ügyelve a pontosságra, majd a test rugalmasságának és a szereplők ruházatának szimulációja következik. Végül elkészül a kép részletes és teljes render, amin a színész arcjátéka és az animált testek, illetve háttér egy egységet alkotnak.


 

Hasonló módon készült a Cheshire macska első jelenete, azonban itt a karakter arca is animált, ennek részletes kidolgozása az első lépés. Miután elkészül a fej animációja, tehát maga az "alakítás", azt az állat testére applikálják, majd kiegészítik végtagjainak mozgásával. Ezután következik a háttér kidolgozása, míg végül elkészül a végleges kép.


 

Címkék: alice in wonderland

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr211754867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása