Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Kezdjük a legelején egy őszinte önvallomással: nem igazán volt kedvem megtekinteni az Up in the Air című romantikus vígjátékot (a magyaroknak sikerült megint nagyot alkotnia az Egek ura címmel), mivel azt gondoltam, hogy úgyis csak a szokásos giccses maszlagot kapom az arcomba. Gyorsan tegyük hozzá, régen csalódtam filmben ennyire kellemesen. Megfelelő mennyiségű humor, filozófia, dráma is került bele, és a végén sem csöppenünk el a rózsaszín mázban, hanem abszolút a földön (levegőben) maradunk. George Clooney-ról pedig valami olyasmit lehetne írni ide, mint amit a jó borról szoktak.

Címkék: kritika oscar 2010

A tegnap lezajlott díjátadón, a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Critics' Choice Awards keretében, az amerikai Broadcast Film Critics Association adta át elismeréseit az idény legjobbjainak. A legjobb film díját az Irakban szolgáló tűzszerészek keserves munkáját és traumáit bemutató The Hurt Locker nyerte el, míg az Avatar a legjobb akciófilm kategóriában diadalmaskodott. Az Avatar emellett a technikai kategóriákban tarolt, megszerezve a legjobb vizuális effektusoknak, a hangkeverésnek, az operatőri munkának, és a vágásnak járó díjat is. A legjobb rendező díjáért James Cameron is versenyben volt az Avatarral, de azt volt feleségének, Kathryn Bigelow-nak ítélték a The Hurt Locker dirigálásáért.

Címkék: hírek díjátadó

Isten hozott Ogden Marsh-ban, a világ legbarátságosabb helyén! Megérkezett a harmadik előzetes is az igen hangulatos kis mészárlós horrornak tűnő The Crazies-hez. Ogden Marsh lakóival valami nagy gond van, mert  szépen sorra őrülnek meg, és kezdenek eszeveszett mészárlásba, egyfajta zombiként. Az ok, a kisváros ivóvízkészletébe ismeretlen eredetű toxikus anyag került. A film a legendás George A. Romero rendező azonos című '73-as alkotásának feldolgozása. A főszerepben Timothy Olyphantot láthatjuk majd. A forgatókönyv Scott Kosar nevéhez fűződik, akinek a nevével például A gépész végefőcímjében is találkozhattunk már. Ugrás után megtekinthető a második előzetes is, mellyel még adósok vagyunk, a harmadik mellett, valamint néhány jópofa poszter a filmhez. Az első felejthetetlen Mad World-je után a második több akciót mutat, míg a harmadik inkább egy rövid, összefoglaló, pörgős mini-előzetes. A filmet február 26-án mutatják be Amerikában.

Címkék: horror trailer

1993-ban Steven Spielberg megalkotta a megalkothatatlant, minden addiginál élethűbben keltette életre a dinoszauruszokat a Jurassic Park című filmjében. Azóta két folytatás is készült, de sajnos az első rész nimbuszával nem tudták felvenni a versenyt. Nemrégiben Joe Johnstonnal készített interjút a Box Office Magazine, melyben a rendező röviden kitért a Jurassic Park régóta szóban forgó folytatására. A negyedik rész körül még mindig temérdek megválaszolatlan kérdés lebeg, sőt, sokan még abban sem biztosak, hogy egyáltalán mégis nekilátnak a film forgatásának. Joe Johnston eléggé magabiztosan beszélt a filmről, mi több, állítása szerint egyenesen egy újabb trilógia kezdetéről beszélhetünk.

Címkék: hírek

A verekedős konzoljátékok körében biztosan dobogós helyezést elfoglaló Tekken mozivászonra készített változatának első előzetese megérkezett. A Tekken univerzum is kinevelte a maga legendás karaktereit, mint Jin, Yoshimitsu, vagy Heihachi. Dwight H. Little rendezőnek jutott a nem könnyű feladat, hogy egy közkedvelt játékot megfilmesítsen, kiváncsian várjuk, hogy sikerül-e neki nagyot dobbantania, ugyanis korábban olyan beszédes című filmet készített, mint Anacondas: Hunt for Blood Orchid, vagy a feszesarcú Steven Seagal főszereplésével készült Marked for Death. A történet szerint a közeli jövőben, 2039-ben a világháború utáni világégésben minden kultúra elpusztul, az országokat és földeket kormányok helyett multicégek irányítják. A legnagyobb mind közül a Tekken, mely szponzorál egy modernkori gladiátorversenyt is, az Iron Fist (Vasököl) elnevezésű harci bajnokságot, ahol a világ legjobb verekedői néznek szembe a halállal. Ugrás után FIGHT!

Címkék: trailer hamarosan

Tudni véltük, hogy érkezik a Spiderman negyedik epizódja is hamarosan, azonban a készítők egy csapásra kettévágtak minden eddigi információt, amit a film kapcsán a nézőközönség számára kiszivárogtattak. A Sony pedig felvette a kesztyűt, így nagyjából mindenkit ki is rúgott, akinek köze volt az alkotáshoz, ez pedig azt jelenti, hogy teljes, azaz 100%-os reboot következik a szuperhősös film kapcsán. Az alkotás 2012-ben érkezik a mozik vásznaira, addig is alább elolvasható az rövid alapkoncepció, hogy mégis mire számíthatunk a megbukott produkció kapcsán, melyről Tobey Maguire is magabiztosan nyilatkozott, aztán mégse úgy sült el a próbálkozás, ahogy azt mindannyian vártuk.

Címkék: hírek

A hírek szerint Robert Downey Jr. nem tudta vállalni a Cowboys and Aliens című sci-fi forgatását, melyben a múltjából jól ismert, korábban a Vasembert rendező filmes szakemberrel, Jon Favreau becses személyével dolgozhatott volna újra együtt. Az Entertainment Weekly értesülései szerint a színész nagyon is szívesen játszott volna az alkotásban, azonban néha Hollywood igen erősen megköti az ember kezét, így olyan dolgokat is el kell vállalnia, amit egyébként kevésbé szívesen csinálna. Persze sajnálnunk korántsem kell a hírességet, ugyanis ehelyett a flúgos nyomozó, a legendás Sherlock Holmes kalandjainak folytatásában vesz majd részt.

Címkék: hírek

Megérkezett az Ironclad című film első előzetese, mely egy mítikus elemekkel szorosan körbevett, középkorban játszódó B-kategóriás alkotásnak ígérkezik. A mű az USA-ban idén kerül vetítésre, középpontjában pedig a történelemkönyvekből jól ismert Magna Charta és annak hatásai állnak. 1215-ben járunk, amikor is egy csapat rebellis báró kiharcolja magának a különleges jogokat, köztük az ellenállásét is. János király azonban másként gondolja, így sereget szervez, hogy az országot újra az ő koronája alatt egyesítse. A Jonathan English által rendezett és írt film a híres Purefoy regényen alapszik.

Címkék: trailer

A hírek szerint Megan Fox legújabb filmjére, azaz a Jonah Hex című B-kategóriás alkotás matinéra még igencsak ráfér a javítgatás, hiszen ebben a hónapban néhány jelenetet újra felvesz majd a stáb. Emellett persze extra tartalmak is bekerülnek az egész estés filmbe, ezek kapcsán pedig megkezdődtek a találgatások arról, hogy mi is folyik Hex vadnyugati történetében. A /Film értesülései szerint Francis Lawrence is részt vesz a munkálatokban, így egyfajta tanácsadóként fog asszisztálni a készítők közt. Nem elfelejtendő tény, hogy a kalandfilm premierjét közel két hónappal előrecsúsztatták, így nyár vége helyett június közepén fog debütálni az amerikai mozik vásznain.

Címkék: hírek

Amanda Seyfried nevét legtöbbünk a sorozatok világából, esetleg a Jennifer's Body szőke könyvmolyaként ismerhetjük, aki démoni barátnője árnyékában élve kesereg nap, mint nap. A Sony Pictures jóvoltából végre megtekinthetjük legújabb filmjének, a Chloe-nak az előzetesét, melyben nem igazán ismernénk fel a leányzót, ha nem láttuk volna korábban. Na nem azért, mert annyit vesztett szépségéből, inkább feslett állapotában nem gondolnánk, hogy valóban ő az. A történet szerint egy féltékeny feleség felbérel egy prostit, hogy a hirtelen ötletből avanzsált "magánnyomozó" kiderítse, félrelép-e a férj. A film másik főszerepét a Taken-ből és Star Wars-ból ismerős Liam Neeson játssza. Vigyázat, a jelentsor nyomokban hirtelen bevillanó meztelenséget is tartalmazhat.

Címkék: trailer

Sherlock Holmes-ról, a legendás magánnyomozóról már mindenki hallott vélhetően, sőt talán segítőjéről, Watson doktorról is. Guy Ritchie rendező pedig enyhén újraértelmezte a történetet, a karaktereket és egy igazán humoros, szórakoztató filmet hozott össze belőle tele akcióval, nyomozással, misztikummal és néhol csipetnyi romantikával is. Az átformált már-már komikusnak mondható karakterekhez pedig két olyan színészt hozott, akik tudták is teljesíteni a rájuk szabott feladatot.

Címkék: kritika sherlock holmes oscar 2010

There's somethings wrong with Esther, azaz Valami gond van Estherrel-szól a várva várt film mottója. Az utóbbi idők egyik legeredetibbnek és legjobbnak mondott horrorját sikerült végre megtekinteni, a tavalyi év egyik legnagyobb vitákat kiváltó filmjét, az Orphan (Árva) című thrillert. A Paris Hilton-ölő Jaume Collet-Serra rendező újabb filmje egy magas döbbenetfaktorral és egy csipetnyi brutalitással megfűszerezett családi dráma egy gyilkos gondolatokkal megáldott kislánnyal a középpontban.  Egy biztos, Damien az Omenből, vagy a Macaulay Culkin-féle "jófiú" csak egy Barbie-házban bohóckodó szeretnivaló kisded a pszichó-tekintetű Estherhez képest, aki kreativitását különböző szerszámok és eszközök bevetésével éli ki.

Címkék: kritika horror

A legújabb Kick-Ass előzetesben megismerhetjük Red Mistet is, akit eddig nem sűrűn láthattunk, no meg Hit Girl és Big Daddy is több teret kap. A véres képregényadaptáció az eddigi és mostani előzetesek alapján meglehetősen viccesre és morbidra sikerült, akár igazi nagy klasszikus film is válhat belőle. Az ugrás utáni második előzetes a lehulló végtagok, vérmennyiség és fuck hatására csak 18+ tekinthető meg. Ez ugyan egy picit régebbi, de általunk még nem megejelenített karakterközpontú trailer, melynek fókuszában Hit Girl áll, no meg persze apja, Big Daddy. Úgy tűnik, hogy Nicolas Cage végre megtalálta az ideális szerepet és karaktert, hogy humoros tudjon lenni, ez persze majd kiderül a filmből. A magyar bemutató idejének egyelőre még előszele sincs, csak bízhatunk benne, hogy az április 16-i amerikai dátummal egy időben jut el hozzánk az alkotás a filmszínházakba.

 

Címkék: trailer kick ass

Az év második hétvégéjén három kihívója akadt az Egyesült Államok mozipénztáraiban hetek óta a toplista első helyén végző Avatarnak, igaz ezeket csaknem ezerrel kevesebb helyszínen mutatták be. James Cameron filmje ezúttal is megtartotta vezető helyét, igaz nézettsége most jelentősebb, 26,6%-os csökkenést mutatott, és 50,3 millió dolláros hétvégi bevételével 430,8 millióra növelte amerikai összbevételét, amivel a Tranformers folytatását túlszárnyalva, 2009 legsikeresebb filmje lett, és mindössze 23 nap alatt lépte át a 400 millió dolláros határt. Ehhez az eredményhez további 902 millió dollár társul a nemzetközi piacokról, így az összesített bevétel az 1,33 milliárd dollárt is meghaladta, amivel a szintén Cameron által jegyzett Titanic mögött, világszinten a második legtöbbet hozó filmmé vált.

Címkék: box office

süti beállítások módosítása