Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Két olyan film is az idei, szeptember 10-ével megnyíló Torontói Filmfesztiválon debütál először, amelynek George Clooney a főszereplője. Az egyik Jason Reitman (Juno) rendező Up in the Air-je, a másik pedig Grant Heslov filmje, a The Men Who Stare at Goats, vagyis „A férfiak, akik kecskéket bámulnak”. Utóbbiból érkezett most egy kép, amin Clooney egy kecskét próbál megölni a tekintetével. Ugyan egyik filmnek sincsen még előzetese, de nagy vonalakban mindkettő történetét megismerhetjük.

Címkék: hírek humor

A 2010-ben a mozikba érkező Machete egyik legnagyobb szenzációja, hogy a sztárgárdában helyet kapó Robert De Niro, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Steven Seagal és Danny Trejo mellett ismét a vásznakon köszönthetjük mindenki botrányhősét, az egykori szépséget — manapság inkább csontkollekciót — a tiniként befutott Lindsay Lohan-t.

Címkék: hírek machete

„Ha felbéreled Machetét, hogy ölje meg a rosszfiút, légy átkozottul biztos benne, hogy a rosszfiú nem te vagy.” — hangzott el a mára kultikussá vált mondat a Terrorbolygóban fellelhető álelőzetesben. A jó útra tért fenegyerek, Danny Trejo szerint a Machete több lesz mint egész estés film, ugyanis a nézőközönség egy most születő trilógia térnyerésére számíthat.

Címkék: hírek machete

Cím nélkül

 2009.08.15. 23:10 | RaulReal | Írj kommentet

Mióta világ a világ a művészeknek volt legnehezebb kamatoztatniuk tálentumukat, megélni munkájukból. Ez rendkívüli nehézségeket okozott pár száz évvel ezelőtt is és ma sem könnyű az írók, festők, zenészek dolga. Az (Untitled), vagyis a valójában cím nélküli alkotás egy manhattani zenész életének nehézségeibe enged egy cseppnyi bepillantást. Dolgozik, küzd, azonban a sikerek valamiért nem jönnek.

Címkék: trailer

Pár napja olvashattuk a Los Angeles Times-ban Geoff Boucher James Cameronnal folytatott beszélgetésének első részét, amelynek témája a rendező decemberben mozikba érkező Avatar című filmje. Most megjelent az interjú második része, amiben James Cameron arról beszél, hogy milyen korábbi filmek és klasszikus történetek ihlették az Avatart, valamint, hogy hogyan látja a mai filmek esetében a látványtechnika és a történetmesélés közötti viszonyt. Az is kiderül, hogy Cameron úgy érzi, hogy még az általuk kezdetben kitűzött célokat is túltejesítették a film technikai megvalósítása terén.

Címkék: interjú avatar

Néhány héttel ezelőtt, a mindenki által ismert rendezvényen, a Comic-Con-on az L.A. Times egyik riporterének sikerült kikérdeznie a sztárrendezőt, Peter Jackson-t az idegenekről, hobbitokról, illetve a Hollywood-i adaptációkról és remake-ekről. Az interjú a San Diego-i expót volt hivatott reklámozni, és az L.A. Times oldalán tették az olvasóközönség számára elérhetővé.

Címkék: interjú district 9

A Universal stúdió szívesen újragondolná, vagy folytatná Ann Rice Vámpírkrónikák című regénysorozatának megfilmesítését. Az első kötet adaptációja az 1994-es Interjú a vámpírral volt, amelyben Tom Cruise, Brad Pitt és Antonio Banderas is vámpír formát öltöttek. 2002-ben a harmadik regény, A kárhozottak királynője került filmvászonra, ekkor azonban a siker elmaradt. Ez a két film viszont még a Warner Brothers égisze alatt készült. Most, hogy a vámpírok újra népszerűbb témává váltak, a Universal a új adaptációt készítene, és már meg is találták az új film főszereplőjét Robert Downey Jr. személyében.

Címkék: hírek vámpír

Pénteken mutatták be Amerikában a District 9 című sci-fi-thrillert, amit Peter Jackson produceri felügyelete alatt, az újonc Neill Blomkamp rendezett. Az első kritikák kimondottan pozitívak és általában a film eredetiségét emelik ki. A földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel újszerű megközelítésében a hajótörött idegenek nem egy untig ismert amerikai helyszínre, hanem a dél-afrikai Johannesburg fölé érkeznek meg, majd "letelepednek" a nagyváros egyik kerületében. Az alábbi filmrészletben pont arról esik szó, hogy a dél-afrikai hatóságok hogyan hatoltak be az űrhajó belsejébe, mivel az három hónap után sem mutatta semmilyen élet jelét. A film Magyarországon szeptember 24-től lesz látható a mozikban.

Címkék: district 9

A jövő pénteken, az Avatar Day keretében debütáló előzetesre való  várakozást enyhítendő vagy éppen fokozandó, a 20th Century Fox stúdió kiadta az első hivatalos pillanatképet James Cameron Avatarjából. Ez az első olyan kép, ami már konkrétan a december közepén mozikba érkező film egy képkockája. A 22. században játszódó sci-fiben az emberiség az idegen Pandora bolygóra érkezik, hogy kibányássza annak kincseit, ám a földönkívüli őslakosok, a törzsi közösségekben élő na'vik keresztülhúzzák számításaikat.

Címkék: hírek avatar

A filmipar mindig meghatározta az emberek világképét. Vannak akik csak rajonganak az egyes alkotásokért, mások írnak róluk, néhány kiválasztott, aki pedig elég motivációt és tehetséget érez magában, forgatni kezd. Így tett a 12 éves Emily Hagins is (Austin, Texas), aki fiatal kora ellenére elképesztő lelkesedéssel látott munkának. Két hosszú, fáradtságos évébe telt, mire beteljesítette álmát, ami egy egész estés zombi film leforgatása volt. Rengeteget segített neki a munkálatokban anyja, Megan, és támogatta is lányát.

Címkék: horror zombi

A szépséges színésznő ismét egy vígjátékkal örvendezteti meg a nagyérdeműt. Pontosabban az Extract című filmről van szó, mely Amerikában szeptember 4-én teszi majd tiszteletét a mozikban. A történet szerint Joel (Jason Bateman), a virág-kivonatokkal foglalkozó cég feje fölött kezdenek összecsapni a hullámok. Nem elég, hogy kezd elhidegülni nejétől (Kristen Wiig), szembe kell néznie kicsinyes munkatársaival, legjobb barátjával, Dean-nel (Ben Affleck), illetve a frissen felvett dögös kolléganőjével (Cindy), akit Mila Kunis alakít.

Címkék: humor trailer

DeLorean-mánia

 2009.08.14. 15:34 | Tyrannum | 1 komment

A DeLorean autómárka neve a Vissza a jövőbe trilógiával vált igazán ismertté a világ számára. Ez a hírnév azonban túl későn, évekkel a cég '82-es csődje után jött meg, így lényegében a műhely egyetlen modellje az a DMC-12-es széria, amiből egyet Brown doki alakított időgéppe a fluxuskondenzátor feltalásával. Most azonban nem az autó került a középpontba, hanem annak megalkotója, John DeLorean, akiről egyszerre három életrajzi film is készülőben van.

Címkék: hírek

A Total Film ismét nagyot alkotott, ugyanis összeállítottak egy listát, mely a modellből filmsztárrá vált hölgyeket sorolja fel. Nem is olyan régen a blog egy, a leghíresebb gonoszokat tárgyaló sorrendet állított fel. Most azonban azokkal a nőkkel foglalkozik, akik kezdetben szépségükkel keresték a mindennapi betevőt, mostanra azonban, mivel tehetségüket felfedezték nagyobb filmekben is szerepeket kaptak. Számos filmsztárt — többek közt Megan Foxot is — azzal vádolnak, hogy csak külsejével hódít. Most lássuk azokat, akik képesek voltak kitörni a rájuk nehezedő sztereotípiák súlya alól.

Címkék: összeállítás

Megérkezett a Law Abiding Citizen című akció-thriller első előzetese. A Philadelphiában játszódó történetben egy féri elveszíti a családját, feleségének és lányának gyilkosai pedig egy ügyész segítségével kijátsszák az igazságszolgáltatást. Így a megtört férfi részletesen megtervezett bosszúhadjáratot indít, így még a börtönben is övé marad az irányítás. A szociopatává váló apukát Gerard Butler alakítja, ellenfelét, a korrupt ügyészt pedig az Oscar-díjas Jamie Foxx formálja meg. Mellettük Michael Gambon és Viola Davis is feltűnnek egy-egy kisebb szerepben. A film október 16-án nyit az amerikai mozikban.

Címkék: trailer hamarosan

Tavaly az amerikai szövetségi bíróság kimondta, hogy ezentúl nem a Time Warner cégcsoport a Supermanhez, mint szuperhős karakterhez kapcsolódó jogok egyedüli birtokosa. A figurát 1933-ban Joseph Shuster és Jerome Siegel alkották meg. A tavalyi ítélet szerint ezentúl részben Siegel örökösei rendelkeznek a jogokkal. A Warner számára hamarosan még rosszabbra fordul a helyzet, ugyanis néhány éven belül teljesen elveszítik a karakterhez kapcsolódó jogaikat.

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása