Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Total Film ismét nagyot alkotott, ugyanis összeállítottak egy listát, mely a modellből filmsztárrá vált hölgyeket sorolja fel. Nem is olyan régen a blog egy, a leghíresebb gonoszokat tárgyaló sorrendet állított fel. Most azonban azokkal a nőkkel foglalkozik, akik kezdetben szépségükkel keresték a mindennapi betevőt, mostanra azonban, mivel tehetségüket felfedezték nagyobb filmekben is szerepeket kaptak. Számos filmsztárt — többek közt Megan Foxot is — azzal vádolnak, hogy csak külsejével hódít. Most lássuk azokat, akik képesek voltak kitörni a rájuk nehezedő sztereotípiák súlya alól.

A leghíresebb talán Milla Jovovich, aki a pozitív példát jelenti. Nem is olyan sokára — pénteken — fog debütálni a színésznő legújabb filmje, az A Perfect Getaway. Milla az Ultraviolet bukása ellenére azok közé tartozik, akik sikeresen léptek előre és váltak igazi, elismert filmes celebbé. Nem ő az egyetlen azonban, így most itt az ideje, hogy vessünk egy pillantást azokra, akik ezzel szintén megpróbálkoztak, de kevésbé jött nekik össze.

Az első a sorban Diane Kruger, aki sikeres volt modellként Németországban és Franciaországban, illetve rendkívüli fotók készültek róla az Elle magazinnak. Azonban Diane-nak sohasem sikerült a nemzetközi modell szakmát és közönséget elkápráztatnia. Így okos húzás volt tőle, hogy megpróbálkozott a filmezéssel, mivel úgy tűnik akár még sikeressé is válhat, idővel. Nevének lerövidítése után szerepet kapott egy Tarantino által rendezett filmben is.

Lily Cole, az angol Ashley Cole feleségének névrokona sikeresnek mondhatta magát a modellkedésben, mégis másik csónakba szállt át. Azt mondhatjuk, hogy az ő életében is előrelépést hozott a döntés. Friss színésznőnek számít, mégis ő a The Imaginarium Of Doctor Parnassus című film egyik legerősebb pontja, akire leginkább érdemes figyelni. Könnyen képes megtartartani az alkotásban a rá irányuló figyelmet annak ellenére, hogy a filmben játszott utoljára szerepet a nem rég elhunyt Heath Ledger. Jelenleg egy Marilyn Manson által rendezett film forgatásán vesz részt az angol szépség.

A listán harmadik helyet betöltő Cindy Crawford-ot 17 évesen fedezte fel magának a modell szakma, és ő lett az egyik leghíreseb nője a '80-as és '90-es éveknek. Azt hiszem, ő az, akit legkevésbé kell bemutatni. Azonban sajnos a modell-ikon szörnyű döntést hozott, amikor színészkedésre adta a fejét. Bukást bukásra halmozva, megtörten kellett visszavonulnia.

Ha egy amerikai azt a szót hallja, hogy top modell, valószínűleg Tyra Banks jut eszébe. Ő volt az első afroamerikai nő, aki olyan híres magazinok címlapján helyett kaphatott, mint a GQ. Ha pedig belenézünk Tyra bármely filmjébe, könnyen beláthatjuk, jó döntést hozott azzal, hogy az élet más területén is kamatoztatta képességeit.

A francia Elle címlapjára került, közvetlen egy híres párizsi fotósorozat elkészítése után. Kiről van szó? A lista következő tagja egy újabb ikon, Claudia Schiffer. A modellek modelle számos fotózás, címlapokra kerülés után szintén filmezésbe kezdett. Aerobic oktatót játszott a Richie Rich-ben, illetve játszott a Zoolander-ben. Utóbbi szerepéért pedig a nagyközönség szerint tiszteletbeli Oscar-díjat kellene kapjon.

A Honolulu-ban, Hong-Kong-ban és Japánban modellkedő Maggie Q-t immár nem sokaknak kell bemutatni. Ugyanis a (hazájában) híres szépséget maguk a stúdiók keresték meg ajánlataikkal. Katasztrófális bemutatkozása (Model From Hell) után végül sikerült megtörnie a jeget. Hong Kong egyik leghíresebb akciószínésznője lett, aki a Die Hard 4. részében is szerepet kapott, Bruce Willis ellenségeként.

Estella Warren a Vanity Fair és a Vouge sport rovatában kezdte tündöklését. Valószínűleg azonban a legtöbb ember nem innen, hanem egy reklámból ismerheti, ahol Piroskaként járta az erdőt és csodálatos, varázs erejű parfümjével végül befújta a büdös Farkast. Estella számára 2001 jelentette az igazi áttörést, ugyanis négy, jelentősebb filmben játszhatott, azonban néhány év múlva a színésznő és modell a feledésbe merült.

A lista 8. tagja, Elle MacPherson, a "Body" becenevű modell, aki különleges rekordot tart, ugyanis hat éven keresztül az Elle magazin minden számában látható volt. Ezt nem a névrokonságnak köszönheti, természetesen. Helyezkedési képességeit azonban jól tükrözi az, hogy az újság vezetőjéhez ment feleségül. Négy év házasság után azonban elváltak. Elle a Batman&Robin című filmben való feltűnése mellett egy Woody Allen filmben is játszott. Ha pedig a Jóbarátok mozifilm elkészült volna, ott is nagyobb szerepe lett volna. Azonban ez nem következett be.

Kim Basinger rengeteg reklámban szerepelt New York-i divat modellkedése során, két munka közt pedig színjátszó órákon vett részt, így értékelhető tapasztalatra tett szert a filmezés műfaján belül is. Néhány tévés fellépést követően Kim áttörése James Bond-nak volt köszönhető. Ugyanis Bond-lány lett a Never Say Never Again -ben. A film reklámozása céljából készített meztelen fotósorozat után karrierje elképesztő magasságokba emelkedett. Játszott Robert Redforddal, Mickey Rourke-kal és főszerepet kapott Tim Burton első Batman-filmjében is. Ezzel pedig sikerült elérnie azt, ami a legtöbb sztár álma. Halhatatlanná tette nevét a minket követő sok-sok generáció számára.

A Total Film válogatásának utolsó szereplője pedig Cameron Diaz, aki 17 éves korától négy esztendőn át modellkedett olyan nagy nevű tervezőknek, mint Calvin Klein, vagy a Levi's. De nem innen ismerjük a nevét. Nehéz elhinni, de Cameron mindössze 21 éves volt, amikor szerepet kapott A Maszkban. Ennek bekövetkezte óta pedig egyre csak szárnyal a szépség. A mai filmes világ egyik legmeghatározóbb arca lett, aki főleg vígjátékokban bizonyította talentumát.

Elérkeztünk hát a lista végére. Számos hírességgel ismerkedhettünk meg "utunk" során. Néhányuknak sikerült az áttörés, voltak azonban páran, akik bizony rossz döntést hoztak azzal, hogy váltottak. Történeteik tanulsága annyi, hogy merjük követni az álmainkat, bármerre is vezetnek azok.

 

Címkék: összeállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr361308592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.14. 12:20:11

A Totalfilm megerőltethette volna magát jobban is. Ezek többségéből nem lett filmsztár, Schiffer meg Crawford? Egy vicc,soha nem arattak sikert a vásznakon. Elle MacPhersont sem értem. Ezeket kidobhatták volna nyugodtan. Tyra Banks = filmsztár?:D Röhej

2009.08.14. 12:51:56

Ez tényleg elég komolytalan lista :)
És hol van pl. Monica Bellucci?

Mitya Ivanov 2009.08.14. 12:55:13

Tarantion ejtsd terensön

Papp Sanyi 2009.08.14. 13:04:12

Kim Basingernek talán a legjobb filmje a L.A. Confidential. Monica Bellucci nekem is hiányzik :(

FlybyWire 2009.08.14. 13:14:25

Mintha kimaradt volna, hogy Kim Basinger még Oscart is kapott (L.A. Confidential, legjobb női mellékszereplő.

Lényegtelen lenne? Vagy inkább az indextől megszokott módon, ismét tudatlan a szerző?

Icipici research nem ártana....

Ja, és kihagyni Julia Roberts-et egy ilyen listából... ismét csak óriási baklövés.

FlybyWire 2009.08.14. 13:15:43

Vanessa Williams, Hale Berry, stb. stb...

massagebearhun 2009.08.14. 13:16:22

Mellesleg Kim Basinger főszereplő volt a Batman-ben. Ő volt Vicky az újságíró mellesleg a Batman csaja. Nagyon ótvar ez a lista.

Themuezzin · https://sites.google.com/site/mybookspages/ 2009.08.14. 13:16:45

Kim Basinger egy regebbi Batman-filmben szerepelt... igen, ez volt Tim Burton Batmanje. Mellekszal, tudom, de megutotte a szemem.

eastwest 2009.08.14. 13:37:35

"Lily Cole, az angol ex-modell, Ashley Cole neje"????? Ember, hallottál már a google.com-ról? Ashley Cole felesége NEM LILY, hanem Cheryl Cole, aki énekesnő, te nagyon szerencsétlen! (en.wikipedia.org/wiki/Ashley_Cole)

babu2000 2009.08.14. 13:38:02

Lehet hogy köcsög vagyok, de nekem a képlet egyszerű: MODELL=JÓL SZOPÓ KIS K*RVA=SIKER.

Ennyi

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 13:38:24

@Wendriner Piroska, sakál és balerina: Kedves Piroska, 3843 blogokhoz fűzött hozzászólás után sem világos számodra, hogy mi a különbség az Index és a Blog.hu blogjai között? Lehet, hogy emiatt sem tudtad megfelelően értelmezni a bevezetőt, ami kiemeli, hogy eredetileg kik állították össze a listát. Arra már nem is utalok külön, hogy hozzászólni könnyű, bejegyzéseket alkotni már nagyságrendekkel nehezebb.

RaulReal 2009.08.14. 13:51:34

@eastwest: Egy tökéletes írás sincs. Vegyél a kezedbe bármilyen újságot, bizony lesznek benne elírások, ostobaságok. Annak ellenére is, hogy javítják a cikkeket, többször átnézik. Ahogy én is megteszem.
Azonban egyes kommentek hangneme nem ide való. Kritizálni mindig a legkönnyebb, azonban tudni kell a módját, illetve azt, hogy meddig mehet el valaki, ha "letámad".

Karnamantra 2009.08.14. 13:51:57

Az utolsó kettőt mondanám "színésznek", vagyis bizonyítottan rátermett színésznek. Meg esetleg Jovovich, volt már főszerepe. De a többi elsősorban modell (Schiffer, Crawford stb), illetve ismeretlen a neve (ha sztár, akkor legyen ismerős).

Karnamantra 2009.08.14. 14:01:02

@Virgogirl: Ó, tényleg, őt a Celebrity filmben fel sem ismertem, csak azt néztem, na, ez a színész biztosan egy modell. Azóta csípem.

Karnamantra 2009.08.14. 14:02:58

@koimbra: Schiffernek volt egy apró szerepe az Actuelly Love-ban is, meglepődtem, hogy vásznon látom. A zoolanderben viszont nem emlékszem rá, pedig vagy 5-ször láttam (imádom).

eastwest 2009.08.14. 14:35:33

@RaulReal: az a baj, hogy ennek a kutya sem nézett utána. ilyen fajsúlyú ostobaságot csak az ír, akinek halvány köze sincs a témához...

eastwest 2009.08.14. 14:42:05

@RaulReal: ja, és ha már javítotok... "Lily Cole, az angol Ashley Cole feleségének névrokona"???? Az angol Ashley Cole feleségének neve (GOOGLE!!!) Cheryl Ann Tweedy. Milyen névrokonság közte és Lily Cole között? Cheryl csak azután lett Cole, miután férjhezment, ti agytrösztök... Ugorjatok neki harmadszor is. javaslom ezt a verziót: "Lily Cole, az angol Ashley Cole névrokona."

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 14:52:07

@eastwest: Fogd vissza magad. "Te nagyon szerencsétlen", "ti agytrösztök". Még egy hasonló és ki leszel tiltva innen. Örülünk ha visszajelzést kapunk abban az esetben, amikor hiba kerül a bejegyzésekbe (hidd el, hogy mások átlagához képest nagyon ritka), de azért ezt próbáld meg civilizált formába önteni.

2009.08.14. 15:02:09

Jessica Lange miért maradt ki?

eastwest 2009.08.14. 15:04:35

@Tyrannum: Talált, süllyedt. Nyugodtan tilts ki, nem lesznek álmatlan éjszakáim, 2 perc alatt újraregisztrálok. LOL.

belize 2009.08.14. 15:31:55

Hát, no offence, de Eastwestnek teljesen igaza van, még ha van is mit csiszolni a stílusán... Amúgy Halle Berryt én is nagyon hiányolom.

Tsabi 2009.08.14. 15:56:31

ezeket a kulfoldibol forditgatott, ha hiba van benne, nem mi voltunk jellegu cikkeket sixxnel se birom, ide nem jovok tobbet.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 16:03:18

@Tsabi: Senki sem mondta, hogy nem vállaljuk a felelősséget a hibákért. De azt preferáljuk ha kulturált módon hívják fel rá a figyelmünket, és ugyanakkor a csak vélt hibákat nem nekünk róják fel. Az pedig, hogy ki van vagy ki nincs a listán, általában egy olyan vita, ami amúgy sem vezet sehova.

gz 2009.08.14. 16:31:34

@Tyrannum: Csak a felelősséget vállalod, vagy ki is javítod a hibát? ;-)
Már minimum 2 órája felhívták rá a figyelmedet...

Gazságosztó Alálarcos (törölt) 2009.08.14. 16:34:28

@Tyrannum: "hozzászólni könnyű, bejegyzéseket alkotni már nagyságrendekkel nehezebb"

Jajj drága ne legyél már ilyen érzékeny. Lehetene vitatkozni hogy mekkora meló összegyűjteni tizeniksz leghíresebb modell nevét, és felsorolni két filmcímet amiben szerepeltek.
Na meg azt se hiszem hogy pisztollyal fenyegettek hogy összeállítsd ezt a blogposztot. Akkor meg legalább addig kellett volna dolgozni rajta amíg megtalálod a szarvashibákat.

Főleg az indexen vedd egy kicsit lazábban a dolgokat, nem kell többel próbálkozni mint a bulvár.

Jó dolog ahogy konzekvensen kiállsz a magad igazáért, ha szükséged van magyarázkodásra akkor hajrá

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 16:37:53

@gz: Gondolom most az eastwest által jelzett Cheryl Cole utalásra gondolsz. Ha eastwest utána nézett volna, akkor rájön, hogy mióta férjhez ment azóta Cheryl Ann Cole a hölgy hivatalos neve. Szerintem is felesleges említeni, de mit csináljunk ha a szerző RaulReal ilyen nagy focirajonhó. :)

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 16:43:29

@Gazságosztó Alálarcos: Nehéz úgy vitázni, hogy a másik fél nem olvassa el figyelmesen a bejegyzést. Egyrészt nem én vagyok ennek a bejegyzésnek a szerzője. Másrészt a listát egy külföldi oldal állította össze, ahogy az a bevezetőben is szerepel. Egyébként természetesen azért sem hagyom ezt szó nélkül, mivel nem szeretem ha a blogot egy bejegyzés alapján ítélik meg, főleg úgy hogyha azt az egyet is csak felületesen olvasták el. Azt hiszem ez érthető.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.14. 17:13:31

Tyrannum, felesleges válaszolni szerintem az indexről ideszabadultaknak, nem érdekli őket úgyse.
Egyébként pedig jellemző, hogy egy poszt alapján ítélnek meg egy oldalt, szét se nézek, pedig szerintem a blog sokkal jobb, mint a filmes oldalak többsége.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 17:19:09

@koimbra: Köszönöm, és igazad van. De azért azt sem szeretem ha úgy tűnik, hogy a szerkesztőket nem érdekli ami éppen zajlik, vagy akár a beérkező kommentek. És persze néha tényleg kiszúrhatnak valódi hibákat, amik felett véletlenül elsiklottunk.

Tsabi 2009.08.14. 19:00:22

@Tyrannum: akkor ti tulajdonkeppen a vegtelenbe vezeto vita kedveert raktatok ki a listat? Mert mas ertelme nem nagyon volt :)) De komolyan, inkabb ritkabban irjatok osszeszedett dolgokat, sajat kutfobol, azzal tobbek elismereset elnyeritek, mint egy sebteben leforditott cikkel.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 19:15:45

@Tsabi: Téged is csak arra tudlak biztatni, hogy bátran nézz körül nálunk, mert pontosan ilyen bejegyzéseket találnál, amiket hiányolsz.

belize 2009.08.14. 21:42:48

@Tyrannum: No offence, de ez elég nyakatekert magyarázt, hogy valaki azért névrokona valakinek, mert felvette a férje nevét. Bár ha meg javítanád (ahogy egyébként illene), beismernéd, hogy Eastwestnek van igaza... Szóval értem én, hogy már csak azért se, de te meg ne csodálkozz, ha nem nagyon jövünk ide többet.

Tyrannum · http://alfaomega.blog.hu 2009.08.14. 22:05:40

@belize: Hiába nyakatekert magyarázat, így már tényszerűen igaz, a többi csak stílus és fogalmazás kérdése. Ha a bejegyzés szerzője, azaz RaulReal ki szeretné javítani, akkor megteszi. Én a stílusát nem cenzúrázom, mint ahogy az olvasók sem fogják. Remélem ez világos. Ha ezzel azt érjük el, hogy nem látogatsz el hozzánk többet, akkor mélyen sajnálni fogjuk a jövőbeni távolmaradásodat.
süti beállítások módosítása