Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A Universal stúdió szívesen újragondolná, vagy folytatná Ann Rice Vámpírkrónikák című regénysorozatának megfilmesítését. Az első kötet adaptációja az 1994-es Interjú a vámpírral volt, amelyben Tom Cruise, Brad Pitt és Antonio Banderas is vámpír formát öltöttek. 2002-ben a harmadik regény, A kárhozottak királynője került filmvászonra, ekkor azonban a siker elmaradt. Ez a két film viszont még a Warner Brothers égisze alatt készült. Most, hogy a vámpírok újra népszerűbb témává váltak, a Universal a új adaptációt készítene, és már meg is találták az új film főszereplőjét Robert Downey Jr. személyében.

Lestat de Lioncourt, a 200 éves vámpír visszatérő figura a Vámpírkrónikák egyes epizódjaiban. Az első filmben Tom Cruise, a 2002-es adaptációban pedig Stuart Townsend alakította őt, most pedig Downey Jr. bújhat a bőrébe. Elképzelhető, hogy a Universal nem az Interjú a vámpírral egy saját változatával próbálkozik meg, hanem a széria második kötetét, az 1985-ben megjelent Lestat, a vámpírt filmesítik meg. A terveknek megfelelően a jövőben több film is készülne a több mint tíz részes regényfolyamból, így ha a közönség is vevő rá, akkor Downey Jr. a Vasember után új franchise kulcsfigurájává válhat. Karácsonykor pedig a Sherlock Holmes címszerepében láthatjuk majd őt, és nem kétséges, hogy siker esetén ennek a filmnek is érkezhet majd folytatása.
 

Címkék: hírek vámpír

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr511310766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása