Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Nem is olyan sokára, április 2-án kerül mozikba a tengerentúlon a Repo Man című sci-fi, ami Eric Garcia Repossession Mambo című regényéből készült. A nem túl távoli jövőben megoldható bármely szerv helyettesítése, méghozzá mesterséges szervekkel, ha az ember mélyen a zsebébe tud nyúlni. A Union cég, mivel fejlesztései igen magas költségűek, és nem mindneki tud fizetni az új szervért, úgynevezett Repo embereket alkalmaz, akik bármi áron visszaszerzik a mechanikus szervet, ha lejár a fizetési határidő. Akár túléli az ügyfél, akár nem. A Jude Law által megformált Remy az egyik legjobb behajtója a cégnek, ám egy napon olyan baleset éri, ami után kénytelen új szívet beültettetni. Azonban fizetni ő sem tud... A további szerepekben Forest Whitakert, Liev Schreibert és Alice Bragát láthatjuk. Múltkor vethetünk egy pillantást a véres 18+-os előzetesre, ezúttal kreatív poszterek kerültek ki, melyekből megtudhatjuk, hogy melyik szervünk pótlásáért milyen volumenű bankot kell kifosztani.

Címkék: hírek hamarosan repo men

A hollywoodi színészeket tömörítő Screen Actors Guild január 23-án megrendezett díjátadóján nevezte meg a tavalyi év általuk legjobbnak vélt előadóit. A SAG Awards lényegében egy az egyben a Golden Globe eredményeit hozta. Jeff Bridges ismét a legjobb férfi színész díjat vihetette haza a Crazy Heartban nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznő Sandra Bullock lett. A mellékszereplők kategóriája sem hozott meglepetést, Christoph Waltz és Mo'Nique is elismerést kaptak a Becstelen Brigantyk és a Precious című dráma egy-egy szerepéért. Előbbi, Quentin Tarantino filmje, a legjobb színészgárda díját is elnyerte.

Címkék: hírek díjátadó

Azt szokták mondani, hogy halottról jót vagy semmit, mégis a média, pontosabban Brittanny Murphy férje nem hajlandó annyiban hagyni neje sorsának tényét. Amikor az elismert és igen esztétikus hölgyemény távozott az élők sorából, szinte napokkal később megérkeztek és elterjedtek azok a rosszindulatúnak nevezhető hangok, melyek szerint a színésznő tragikus halálát és a vele végző szívrohamot nem más okozta, mint a drogok által kiváltott már-már krónikusnak nevezhető szívelégtelenség. Persze nehéz lenne ezt bárkinek elfogadnia, így a védelmező és úgy tűnik, hogy rendkívül pénzhajhász és hatásvadász férj hosszú idő után ismét a nyilvánosság elé állt és kiteregette a múlt sérelmeit.

Címkék: hírek

Hat idegen. Két gyilkos. Nincs kiút - hirdeti a Perfect Getaway, azaz a Pokoli édenkert magyar plakátja. A sablonos poszter azt nyújtja, amire sajnos titkon számíthattunk, de nem reméltünk: értelmetlenség felsőfokon, megmagyarázhatatlan eseményekkel és egy elkapkodott forgatókönyvvel. Cserébe kapunk paradicsomi környezetet, agyon slow motion-ölt jeleneteket és minimális izgalmat. Ja, és Milla Jovovich sem 22 éves már sajnos, mint az Ötödik elemben...

Címkék: kritika

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Twilight egyik főszereplője új filmmel gondoskodik arról, hogy a nagyközönség el ne felejtse, így egy '70-es évekbeli rockerekből álló banda történetének feldolgozásában is részt vesz. Az ütős képek és rövid előzetes után az MTV rendelkezésünkre bocsátotta az alkotás legújabb plakátját, mely a zenekar egyik albumához kapcsolható. A korong "Cherry Bomb" névre hallgat és ezt tökéletesen tükrözi az alább látható ötletes kép is, így a reklámokért felelős szakemberek nyugodtan hajthatták álomra a fejüket, hiszen ismét nagyot alkottak. A The Runaways című film egy csak lányokból álló banda kalandjaiba enged betekintést, így a velük egy kontextusban használt cseresznye szó is könnyedén több értelművé válhat. Persze azt se zárhatjuk ki, hogy az egészséges táplálkozásra hívják fel a figyelmet. A film mindenesetre tavasszal debütál az amerikai mozikban, így nem árt, ha készenállunk a kirobbanóan lendületes bandára.

Címkék: hamarosan

A Sony Pictures nem régen vette fel az 500 Days of Summer című film rendezőjét, hogy az újragondolt hálószövős alkotást is felügyelje. Érdekes fordulatot vett a Pókember franchise históriája, ugyanis miután a negyedik rész terve elbukott, annak ellenére, hogy a főszereplő is biztos volt a film elkészültében, a stúdió inkább egy reboot lehetőségét vetette fel és végül úgy tűnik, valóban átértelmezik az eddig moziban látott történéseket. Persze a stábot még csupán most választják ki, így világszerte mennek a találgatások, hogy vajon ki lesz a maszkos jótevő, illetve annak halálos és pokolian gonosz ellenfele. Az egyik ilyen ötlet szerint a szerep legnagyobb esélyese Clive Owen, világhírű angol színész lehet.

Címkék: hírek

Néhány héttel ezelőtt derült fény arra, hogy a Lions Gate és Nu Image/Milllenium közös erőkkel keresi a legújabb Conan, a barbár film főszereplőjét, mely Marcus Nispel rendező őrző tekintete mellett készülget. Több lehetséges alternatíva is szóba került, így Jason Momoa, aki a Csillagkapu: Atlantis-ban vált híressé, Kellan Lutz az Alkonyatból, illetve a listára kerülhetett Jared Padalecki is, a Supernatural testvérpárjának fiatalabbik tagja. Mostanában éledtek fel újra a találgatások, hogy vajon hármójuk közül ki lesz a szerencsés befutó, aki eljátszhatja a legendás mitikus alak legújabb kalandjait. A /Film tudni is véli a legújabb Conan identitását, így ugrás után láthatjuk, hogy ki formálja meg ezúttal a vad természetű hőst.

Címkék: hírek

Be kell vallanunk, hogy a különféle vígjátékokkal polcok százait lehetne betölteni, azonban mégis érdemes odafigyelni a Hot Tub Time Machine című, az amerikai mozikban február 26-án debütáló filmre, mely egy csapat jóbarát hétköznapjaiba enged betekintést, akik rendkívül megunják felnőtt életüket, és az azzal járó temérdek nyűgös szituációt. Adam-et dobta a nője, Lou egy partiőrült, aki sehol sem tud igazán pörögni, Nick a tipikus papucsférj, Jacob pedig annyira kocka, hogy a házból sem lép ki. Amikor egy jacuzziban ébrednek, egy átmulatott éjszaka után, rá kell jönniük, nem mindennapi lehetőséget kaptak a sorstól, ugyanis változtathatnak a jövőn. Az alább látható előzetes korhatáros!

Címkék: trailer

Nem is olyan régen futott az amerikai mozikban a Where The Wild Things Are című melankólikus, számos gondolati síkkal felvértezett egész estés kalandfilm, mely Spike Jonze munkájának gyümölcse. Igen nagy vitákat váltott ki ez az alkotás a kritikusok és nézők körében egyaránt, azonban a szakember egy másodpercre sem pihenhet le, így köszönhetjük a közel fél órás rövidfilmjének, az I'm here című darabnak az előzetesét, mely a 2010-es Sundance-n debütál először. A történet egy magányos robotról szól, aki szerelembe esik egy hasonszőrű nővel, a film pedig az ő megpróbáltatásaikat, illetve különleges adottságaiknak köszönhető életstílusukat próbálja követni és átadni nekünk.

Címkék: trailer

Néhány nappal ezelőtt, késő éjszaka adták át a Golden Globe filmes és televíziós díjait, azonban ebben a szakmában egy percre sincs megállás, így újabb rendezvény legfőbb esélyeseiről számolhatunk be. Ez pedig nem más, mint a BAFTA díjátadó, melyet a britek tartanak meg tradícionálisan, és az ottani szakemberek is véleményezik a világ legjobb filmjeit, illetve részletesebben kitérnek saját alkotásaikra is. A legfőbb esélyesek között három filmet emlegetnek, ezek közül kettő pedig nem meglepetés. Az Avatar és a Hurt Locker nyerő párosa mellé azonban egy harmadik - általunk is taglalt - film is beverekedte magát, amely pedig az Education címmel fut idén a mozikban. Ugrás után láthatók a kategóriák, illetve azok jelöltjei, ezt figyelembe véve pedig kezdődhetnek a találgatások, hogy mely film lesz a britek kedvence.

Címkék: díjátadó

Számos vadiúj alkotás fog a Sundance Film Festival keretein belül debütálni, többek közt Adam Bowers legújabb filmje, a New Low is. Igen könnyed, de mégis elgondolkoztató darabnak ígérkezik ez, hiszen egy ifjú szenvedéseit mutatja majd be, aki élete során egyik nőtől a másikig menekül, míg végre megtalálja a neki való közeget és társat. Az előzetest megtekintve egy korántsem szokványos indie filmről beszélünk, ugyanis különleges hangnemet ütnek meg a készítők a néhány másodperces képsorok levetítése közben. A cselekménybe és helyzetbe való beilleszkedésünk sem okozhat nehézséget, hisz bármelyikünk kerülhetett már hasonló szituációba. Az alkotás érdekessége, hogy Bowers írta, rendezte és szerepel is az egész estés matinéban.

Címkék: trailer

Az MTV bocsátotta rendelkezésére az online médiának az alábbi posztert, mely a klasszikus Tron című film feldolgozása, afféle újraértelmezése lesz modern köntösben. Pontosabban egy sárga fénybiciklit láthatunk, mely sajnos teli van aggatva mindenféle hirdetésekkel, így ezek a marketing-fogások nagyban rontják a kép élvezhetőségét. A Tron: Legacy története szerint Sam, Kevin 27 esztendős fia kutakodni kezd eltűnt apja után. Egy nem várt fordulat után a filmfanatikusok számára igen jól ismert virtuális világba csöppen hősünk, ahol apja is rengeteg időt töltött el. Eztán kezdődik el az élet-halál hajsza, melynek célja pedig nem más, mint a menekülés. A Kosinsky által rendezett filmben többek közt a szépséges Olivia Wilde is feltűnik majd. A Tron-remake karácsony előtt debütál a külföldi mozik vásznain.

Címkék: hírek tron legacy

Egy éve váratott magára, hogy bemutatkozzon a The Road című film, ami szokatlan környezetbe helyezi az apa-fiú kapcsolat és az emberiesség határainak boncolgatását. Cormac McCarthy posztapokaliptikus világban játszódó, Pulitzer-díjas regényét John Hillcoat filmesítette meg, aki korábban is bizonyította már, hogy jó érzéke van a kietlen pusztaságon bolyongó lelkek bemutatásához, akik csak önmagukra számíthatnak az elemekkel és egymással vívott, gyakran pszichológiai síkon zajló csatáikban.

Címkék: kritika the road

Képzeljünk el egy olyan alternatív világot, ahol az emberek képtelenek genetikailag hazudni. A már DVD-n is megjelent The Invention of Lyingban őszintén egymás képébe mondják, hogy mit gondolnak, mit csináltak, mit fognak csinálni. Egy szép napon azonban az egyik ember "felfedezi" a hazugság művészetét, és onnantól kezdve nem csak az ő élete fordul fel, hanem az őt körülvevő világé is. Humoros, ám ugyanakkor erős valláskritikával  megáldott film Ricky Gervais-vel, de sajnos nem tudtunk neki maradéktalanul örülni.

Címkék: kritika humor

A sajátos stílusáról ismert Wes Anderson ezúttal Roald Dahl gyerekregényét, a Fantastic Mr. Foxot filmesítette meg, mégpedig olyan egyedi és kreatív módon, hogy a film egyszerre élvezhető szatirikus vígjátékként, lenyűgöző bábjátékként és akár egyféle tanulságos fabulaként is. Anderson egy vizuálisan érdekes és egyedi világot teremtett, amiben a állatfigurák is önmagunkat tükrözik vissza, ugyanakkor persze nem veszi túl komolyan magát.

Címkék: kritika animáció fantastic mr fox oscar 2010

süti beállítások módosítása