Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A hollywoodi színészeket tömörítő Screen Actors Guild január 23-án megrendezett díjátadóján nevezte meg a tavalyi év általuk legjobbnak vélt előadóit. A SAG Awards lényegében egy az egyben a Golden Globe eredményeit hozta. Jeff Bridges ismét a legjobb férfi színész díjat vihetette haza a Crazy Heartban nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznő Sandra Bullock lett. A mellékszereplők kategóriája sem hozott meglepetést, Christoph Waltz és Mo'Nique is elismerést kaptak a Becstelen Brigantyk és a Precious című dráma egy-egy szerepéért. Előbbi, Quentin Tarantino filmje, a legjobb színészgárda díját is elnyerte.

A televíziós kategóriákban is hasonló volt a helyzet, így Alec Baldwin, Michael C. Hall, Julianna Margulies, Drew Barrymore és Kevin Bacon mind megismételték a Golden Globe-on aratott sikereiket.

Az este nem emlékezetes pillanatok nélkül. A Született feleségek egyik főszereplője, és a Transamericáért korábban Oscar-díjra jelölt Felicity Huffman a súgógép irányába nézve, rövid hunyorgás után kijelentette, hogy szemüvege hiányában nem fogja tudni elolvasni a legjobb színész kategória felkonferáló szövegét. A feladat elvégzésében, mellette álló színész kolllégája, Alec Baldwin segítette ki.

A lelkes és hálás Mo'Nique, miközben a színpad felé vezető útján csóközönnel bombázta színésztársait, így puszit kapott Precious-béli kollégája, Aunt Dot, a férfi mellékszereplő díjával jutalmazott Christoph Waltz és a Mo'Nique-nak elismerést átadó Morgan Freeman is.

Jeff Bridges még csak köszönő beszéde közepénél tartott, amikor a rendezők sugógéppel jelezték neki, hogy legyen szíves fogja rövidre szövegét, amit a színész ellenkezve hangosan felolvasott, de végül Merly Streep bíztatására még egy-két percig tovább beszélt mielőtt lesétált volna a színpadról.
 

Legjobb színészgárda
Inglourious Basterds

Legjobb színész
Jeff Bridges — Crazy Heart

Legjobb színésznő
Sandra Bullock — The Blind Side

Legjobb férfi mellékszereplő
Christoph Waltz — Inglourious Basterds

Legjobb női mellékszereplő
Mo'Nique — Precious
 

Címkék: hírek díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr351697481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása