Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Korábban egészen az októberi amerikai bemutatóig eléggé sokat írtunk a Where the Wild Things Are című fantasy-nak bőven beillő filmről, és eléggé vártuk is a filmet. Aztán ahogy telt az idő és a magyar premier dátuma sehogyan sem akart felbukkanni a film kapcsán, kissé a feledés homályába merültek a Vad Dolgok. Most azonban sikerült megtekinteni a filmet, és az előzetes alapján egy vidám, könnyed mesére számítottunk. Nos nem így van, ugyanis ez a mozi tele van depresszív szorongással, végtelen magánnyal, és olthatatlan szociális vággyal. Spike Jonze rendező alternatívra sikeredett művének kivesézésének megtekintése a tovább után folytatható.

Címkék: kritika where the wild things are

A következő Jackass film eljövetelének tényét hallva könnyen megeshet bármelyikünkkel, hogy bevásárlókocsiban ülő vadbarmokat kezdünk vizionálni, akik a hosszú lépcsőn végigbucskázva zuhannak egyenesen felénk. Ennek bekövetkezte a minap vált száz százalékig biztossá, ugyanis január 25-én kezdődik az agyament alkotás forgatása, melynek készítését olyan stúdiók vállalták magukra, mint a Paramount, vagy az MTV Films. Hogy mi ebben a vicc? Az hogy a készítők elmondása szerint a Jackass 3D a James Cameron által rendezett mestermű technikáját felhasználva érkezik majd, így a hülyeséget egy teljesen új dimenzióba próbálják emelni.

Címkék: hírek

A tudomány és egyház kapcsolatának kibékíthetetlen ellentéte nagyságrendileg akkor kezdődött el, amikor Charles Darwin publikálta A fajok eredete című könyvét, mely 1859-ben jelent meg. A könyv forradalmian újnak számított, és rengetegen nem nézték jó szemmel az akkori világrendet alapjaiban megrengető könyv készülését és kiadását. Darwin ebben a művében fejti ki elméletét, miszerint az emberi evolúció világosan visszavezethető, azaz lényegében majomszerű lények leszármazottai vagyunk.  A bátor biológus életéről most film készült Creation címmel, melynek előzetese meg is tekinthető a tovább után.

Címkék: trailer

Eljött az az alkalom, hogy végre egy magyar vígjátékról írhatunk. Méghozzá egy valóban moziba való magyar filmről  fogunk most nektek beszámolni. Volt szerencsénk látni az Orosz Dénes nevével fémjelzett szórakoztató ám ugyanakkor elgondolkodtató alkotást, ami Poligamy címmel került bemutatásra szerte az ország filmszínházaiban. A történet egy András (Csányi Sándor) nevű átlagos forgatókönyvíróról szól és szerelméről Lilláról (Tompos Kátya), akivel kapcsolata koránt sem hétköznapi ösvényekre jut.

Címkék: kritika

Az Oscar-díjas rendező, James Cameron régóta dédelgette terveit, a sci-fi és fantasy elemekből építkező Avatar megvalósításáról. Eltökélt szándéka volt, hogy olyasmit tár a nézők elé, amit még sohasem láthattak, és hogy új irányt mutat a háromdimenziós megjelenítés, és a meggyőző színészi alakításokkal felvértezett digitális szereplők terén. Néhány évnyi kemény munka után elkészült a film, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Címkék: kritika avatar oscar 2010

Megérkezett a jövő tavasszal mozikba érkező Kick-Ass karakterposztereinek utolsó darabja, amin teljes harci felszerélésben látható Hit Girl, akit a fiatal Chloe Moretz játszik a Mark Millar képregénysorozatából adaptált filmben. Egy korábbi, teserként is felfogható posztersorozat után, ahol a "hősök" csak a hátukat mutatták, az új plakátok első darabjára maga Kick-Ass, a fejét hősködésre adó gimnazista került. Azóta láthattuk Hit Girl édesapját, a civilben rendőr Big Daddy-t, akit Nicolas Cage alakít a klasszikus, Batman-jellegű, sárga öves jelmezében feszítve. Feltűnt még a főszereplők nemezise, Red Mist is, a maffiavezér bizonyítani vágyó fia, akit a Suberbad után McLovinként elhíresült Christopher Mintz-Plasse kelt életre. A saját tőkéből leforgatott szatirikus jelegű, a káromkodásoktól és vértől sem félő film 2010. április 26-én debütál az Egyesült Államokban, a Lionsgate forgalmazásában.

Címkék: kick ass

Nagyszerű hírekkel szolgálhatunk Laurence Fishburne és a Predators rajongóinak, ugyanis az Antal Nimród által rendezett produkcióban a két fogalom egy fedél alá kerül, így az eddig is ígéretesnek tűnő filmet, ha ki lehet jelenteni, most már még jobban várhatjuk, ha mást nem azért, mert lokálpatriótának lenni jó dolog. Az értesüléseket a Collider elnevezésű mozis blog szerezte és azóta már bejárta a netet a szenzáció, ugyanis komoly fegyvertényt jelenthet az alkotók számára. Sajnos azonban nem sok minden derült ki arról, hogy mi zajlott a forgatáson, ugyanis a külföldi online újságíró kollégákat hallgatásra kényszerítették, így csupán annyi derült ki, hogy a sokak által csak Morpheusként ismert, gyógyszert szívesen osztogató szupersztár egy Noland nevű szereplőt fog alakítani.

Címkék: hírek predators

Óriási botrány volt az elmúlt hetekben, ugyanis a világhírű és méltán elismert sportoló több nőt cserkészett be, mint amennyi labdát a pályán célba juttatott. Ezután persze mondanunk se kell, teljes mértékben szánta-bánta bűneit, még a visszavonulás lehetőségét is meglebegtette rajongói előtt Tiger Woods. Nem meglepő tehát, hogy a felnőtteknek szóló filmgyártás is egyből dörzsölni kezdte tenyerét, ugyanis a világszerte nagyot robbanó botrányokat, ismert filmeket általában feldolgozza a szakma. Így nem is kellett sokáig várnia a nagyérdeműnek, alább megtekinthető az esetet feldolgozó DVD borítója, a bizarr vízió pedig januárban fog megjelenni az underground üzletek legjavában.

Címkék: hírek humor

Komoly vita volt anno amiatt, hogy egyes vélemények szerint Shrek és fajtája nem más, mint a barbár magyarok egy amerikai átirata, vagy újraértelmezése. Máig nem sikerült ezt eldönteniük az arra szakosodott kutatóknak, mégis bombaként robbant annak idején a hír, hogy negyedszer is tiszteletét teszi a mozik vásznain a neveletlen, undorító - ám sokak szerint szeretetre érdemes - ogre és utánozhatatlan csapata, mely olyan felejthetlen hősökből áll, mint Csizmás Kandúr, vagy a beszélő Szamár. A történet szerint azonban mindez nem valósul meg, ugyanis Shrek egy alternatív dimenzióba kerül, ahol nem nyerte el hasonlóan tenyeres-talpas kedvesének szívét és barátai sem ismerik meg. Hogy keveredik ki bűzölgő hősünk a csávából? A jövő nyáron megtudjuk.

Címkék: trailer shrek

Megérkezett a The Runaways című film előzetese, mely a Twilightból ismert szende halandó és a Volturi-klán egy rendkívül kegyetlen tagjának, Dakota Fanningnek a kooprodukciója lesz, ugyanis a történet szerint egy '70-es évekbeli banda életébe nyerhetünk bepillantást. Rendkívül tehetségesek, koncertjeik során ember nem marad talpon, azonban a közel egy perces előzetesben azt is láthatjuk, hogy az ehhez hasonló, fiatalon felkapott tinik élete sem mindig egyszerű. Drogok, verekedések, állandó balhék által jellemzett jeleneteknek lehet tanúja az, aki megnézi ezt a különleges produkciót, mely a Sundance Fesztiválon fog debütálni.

Címkék: trailer

Úgy tűnik, mostanság kerül ki minden új film trailere, hiszen a sokat emlegetett Iron Man 2-ben ismét találkozhatunk az előző epizódban igen jól alakító Robert Downey Jr-al, illetve újonnan csatlakozik a csapathoz Mickey Rourke és a szépséges Scarlett Johansson is. A folytatásban ismét feltűnik a legyőzhetetlennek tűnő szuperhős, ez alkalommal azonban komoly vetélytársat kap, egy másik multimilliomos személyében, aki bizony szorosan elkaphatja főszereplőnk nyakát. Az alkotás a jövő évben, május 7-én teszi első látogatását az amerikai mozikban, addig is meg kell elégednünk a reklámhadjárattal, ami a filmet övezi, mely a korábbi elvárásoknak megfelelően igen jó előzetessel jelentkezik, így ember legyen a talpán, aki kibírja, hogy ne ugorjon rögtön rá a rövid kedvcsinálóra.

Címkék: trailer iron man

A Tim Burton által rendezett, csodálatos 3D-s filmnek érkezett meg nem is olyan rég az legújabb előzetese, melyben ismét megcsodálhatjuk az igen betegnek, ám de rendkívül szórakoztatónak tűnő alkotás néhány mozzanatát, ugyanis a mindenki által jól ismert mese a SyFy minisorozata után újra életre kel, így az Alice in Wonderland páratlan élményt nyújthat majd kicsiknek és őszeknek egyaránt. A szórakoztatásról olyan gigászok fognak gondoskodni, mint Johnny Depp, Mia Wasikowska, vagy Anne Hathaway. 2010. márciusában kerül a mű először az amerikai mozik vásznaira, melyet bizton állíthatjuk, hogy bűn lenne kihagyni. 

Címkék: trailer alice in wonderland

A visszaszámlálás hamarosan a végéhez ér, és hazánkban (is) mozikba kerül James Cameron legújabb filmjét, az Avatart, melyről már részletekbe menően írtunk. A bemutató előtti utolsó videóösszeállítással jelentkezünk, hiszen csütörtökön 0:01 perckor már megkezdődnek a vetítések. Addig is, első körben egy jelenet a filmből, ami az augusztus 21-i Avatar Day-en is látható volt, és amelyből kiderül, hogy miként kell megszelidíteni egy banshee-t, hogy a hátára ülve keresztülszelhessük az eget. A második videó, a film betétdalának klippje, és egész sok jelenetet tartalmaz a filmből. A Leona Lewis által előadott "I See You" című szám zenéjét a film dallamaiért felelős James Horner és Simon Franglen szerezte, akik korábban már a Titanic nagysikerű betétdalán a "My Heart Will Go On"-on is együtt dolgoztak. A másik két videóban két új tv-spotot láthattok. Az első ezek közül egy akciós, pörgős, enyhén Terminator hangulatú reklám, főleg zeneileg. A második félpercest azoknak szánták, akik még egyáltalán nem hallottak a filmről, és ezzel próbálják a még meg nem szólított emberekhez eljuttatni a film promócióját.

Címkék: avatar

Az újév első nagy díjátadója szokás szerint a Golden Globe. A filmes szakma az Arany Glóbusz-díjat az Oscar előszelének tartja, így hagyományosan jó esélye van az Oscarra annak, aki itt jól szerepel. Óriási meglepetések nem történtek, az Avatar is helyet kapott az év eleji megmérettetésre, méghozzá négy kategóriában is, ezek közül a Legjobb film:dráma kategória és a legjobb rendezés igazán figyelemfelkeltő. A legtöbb jelölést Jason Reitman filmje kapta, az Up in the Air. Érdekesség, hogy Spike Jonze Where the Wild Things Are-ja csak a legjobb filmzene kategóriába fért be. Meryl Streep megszerezte karrierje két újabb jelölését, így már a 8746. alkalommal izgulhat díjért. De persze ő meg is érdemli. A rangos eseményre egyébként január 17-én kerül sor a los angeles-i Beverly Hiltonban, ahol a házigazda Ricky Gervais lesz. Ugrás után megtekinthető az összes kategória, összes jelöltje.

Címkék: díjátadó

A kultikus spanyol horror első része óriási sikert aratott a 2007-es évben és azóta is közkedvelt eleme a kézikamerás effektus a stílus tagjainak. Az amerikai feldolgozás sem váratott sokáig magára, ugyanis a jelenetről jelenetre megegyező képsorokat tartalmazó Quarantine nagy felháborodást keltett sokak számára a plágium miatt. A folytatás ugyanott játszódik, néhány órával a vérengzés bemutatása után. A szituáció szerint még mindig patthelyzet van, így beküldenek egy különleges osztagot a bérházba, hogy kezdjenek valamit a tarthatatlan állapotokkal. A korábban megjelent előzetesek után alább megtekinthető a [REC] 2 első néhány mozzanata, azonban vigyázat, helyenként spoilert tartalmazhat.

Címkék: horror trailer

süti beállítások módosítása