Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A tudomány és egyház kapcsolatának kibékíthetetlen ellentéte nagyságrendileg akkor kezdődött el, amikor Charles Darwin publikálta A fajok eredete című könyvét, mely 1859-ben jelent meg. A könyv forradalmian újnak számított, és rengetegen nem nézték jó szemmel az akkori világrendet alapjaiban megrengető könyv készülését és kiadását. Darwin ebben a művében fejti ki elméletét, miszerint az emberi evolúció világosan visszavezethető, azaz lényegében majomszerű lények leszármazottai vagyunk.  A bátor biológus életéről most film készült Creation címmel, melynek előzetese meg is tekinthető a tovább után.

A Darwin életét bemutató film egy Annie doboza című életrajzi könyvből táplálkozik, melyet egy bizonyos Randal Keynes írt, aki nem más, mint a nagy tudós ükunokája. A regény a Darwin-család feljegyzéseiből, leveleiből merítkezik, így igen pontos, és hű képet kaphatunk a családban zajlott eseménekről. Megtudhatjuk, hogy a fiatal, ambiciózus Charles milyen válaszút elé néz, amikor mélyen vallásos felesége is neheztelni kezd rá élete műve miatt. Az életrajzi filmben az evolúció atyját Paul Bettany formálja meg, míg klerikálisan magas fokozaton izzó nejét, Emmát az Oscar-díjas Jennifer Connelly alakítja. A hűvös, rideg és esős Anglia mellett egzotikus helyeket is láthatunk szerte a világból, ebben az igen érdekes témát felkaroló alkotásban. Az Egyesült Államokban január 22-én mutatják be a filmet, nálunk még nem kapott dátumot.



 

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr401610944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.12.21. 19:20:22

hmm,nagyon szépen meg van csinálva!
süti beállítások módosítása