Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az év eleje általában csendesen telik a filmpremierek kapcsán, így az év második, azaz legrövidebb hónapjában sem számíthatunk óriási tüzijátékra, de mindenképpen ígéretesnek tűnő alkotások kerülnek bemutatásra a tengerentúl. Jön a kiszőrösödött Benicio del Toro, Chris Colombus neomitológus filmje, mely megpróbálkozik felvenni a harcot, de legalább fele olyan sikeressé válni, mint a Harry Potter nehezen véget érő sagája, Di Caprio elmegyógyintézeti nyomozása, vagy akár Odgen Marsh kisváros hnagulatos elpszichopatásodása. Szóval lesznek régen és kevésbé régen várt dolgok, sőt lesznek abszolút nem vártak is, mindenesetre a tovább után heti lebontásban megmutatjuk mire is lehet számítani.

Az első héten Párizsból jelentkezik a szépszakállú Travolta, aki egy amerikai kém, és méltóságos országának nagykövetségén dolgozó Jonathan Rhys Myers-szel karöltve próbál megakadályozni egy terrorcselekményt a szerelem városában. A From Paris With Love  előzetesét ebben a sürített posztban láthattátok. Aztán láthatunk egy jó kis izgalmasnak tűnő túlélős-thrillert Frozen címmel, mely már befagyta magát a Sundance Filmfesztiválra, melyben három sielő-snowboardozó kerül kalamajkába, miután a hétvége utolsó menetén fennfelejtik őket a sífelvonón. Hideg, fagyás, magasság, farkasok az előzetesben, ami picit spoileres is, szóval megtekintése saját felelősségre itt. Végül megemlítenénk, hogy lesz egy romantikus filmdráma is Amanda Seyfrieddel, Channing Tatummal és Richard Jenkinssel, melynek címe Dear John. Az eltávon lévő katona szerelembe esik egy konzervatív főiskolai diáklánnyal, ám 9/11 eseményei visszahívják a seregbe a férfit.

A második héten mutatják be világszerte, így nálunk is Joe Johnston új filmjét, a The Wolfmant. Benicio del Toro, mint Talbot, nyomoz eltűnt testvére után szülőfalujában, ahol a világtól elidegenedett édesapjával (Anthony Hopkins) és testvére menyasszonyával (Emily Blunt) is összekerül, de a legnagyobb sokkot számára az jelenti, amikor felfedezi, hogy bizony ő is vérfarkas, mivel korábban megharapta egy, így megfertőződött, és minden teliholdkor pofás kis mutáción megy át. Valentine-nap alkalmából persze jönnie kell okvetlenül a giccsnek is, és ne legyenek illúzióink, jön is, egy Valentine's day című film formájában. Több történetet láthatunk benne Los Angelesből, párokról, szinglikről, szakításokról és egymásra találásról. A szereposztás jónak tűnik egyébként, lesz Julia Roberts, Jessica Alba, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Jessica Biel. Viszont jön a hihetetlenül hosszú címmel rendelkező a Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief is. A 12 éves kis Percy Jackson egy szép napon rájön, hogy ő bizony a görög isten Poszeidón leszármazottja, úgyhogy elindul a kalandra, hogy megnyugtassa a kedélyeket a háborúzó istenek között. A Richard Riordan könyvén alapuló film előzetese megtekinthető itt, meg például itt, az elképesztően rossz, és gagyi karakterposztereket viszont itt lehet kinevetni.

A harmadik héten végre befut Martin Scorsese új thrillere, a Shutter Island, melyben két nyomozót (Leonardo di Caprio és Mark Ruffalo) követhetünk egy kis szigetre, melyen egy elmegyógyintézet áll. A két rendőr egy szökött, kezelt gyilkost keresnek, aki feltételezhetően a szigeten bújkál valahol. Egy hurrikán azonban elvágja a kommunikáció lehetőségét az anyafölddel, és még több elmeroggyant szökik meg. Szerencsére nem kell sokat várnunk nekünk sem a bemutatóra, mivel március 4-én érkezik is. Előzetes errefelé. Erre a hétre Scorsese mellé nem nagyon mertek bevállalni túl sok bemutatót, egyedül a The Ghost Writer  kerül bemutatásra, mely Roman Polanski új (és egyben talán utolsó) filmje is. A lengyel származású rendezőnek mostanában kisebb gondja is nagyobb annál, mint, hogy filmjeivel törődjék. A filmben Ewan McGregor egy írót alakít, akit felkérnek, hogy írjon egy önéletrajzi regényt egy korábbi brit miniszterelnök (Pierce Brosnan) nevében. A kutatói munka során azonban sötét titkokra lel, mellyel veszélybe kerül az élete.

Az utolsó hétre maradt a beígért The Crazies, mely egy csendes kisváros apokaliptikus elzombisodását mutatja be. Előzetesek és morbid poszterek is találhatók ebben a posztban. A főszerepben Timothy Olyphant és Radha Mitchell látható. Vígjátékkal jelentkezik Bruce Willis is a Cop Out-tal. Tracy Morgan és Rashida Jones is feltűnik a filmben, melyben két rendőr egy eltűnt baseball-kártyát kutat fel, megmentenek egy elrabolt nőt, illetve elbánnak gengszterekkel és a mocskos pénzükkel is. Itt a trailer. utazós road-movie is bekerült a repertoárba, The Yellow Handkerchief címmel. A Kristen Stewart rajongók kezdhetnek örülni, ugyanis az örök depressziós szerepeket alakító kisasszonykát is láthatjuk a vásznon. William Hurt egy volt fegyencet alakít, aki felvesz két stoppoló tinédzsert, miközben átszeli az országot, hogy láthassa tőle elidegenült feleségét. Itt íródott meg a traileres bejegyzés. A hét negyedik bemutatandó filmje az A Prophet címre hallgat, és bizony elég esélyes, hogy bennmaradjon az öt legjobb külföldi filmre jelöltek között az Oscar-díj átadásra. Egy fiatal arab férfi életét láthatjuk, aki egy francia börtönben ül, és szép lassan igazi kis maffiakirállyá növi ki magát. 

 

Címkék: premier

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr991719120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása