Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Ridley Scott régóta tervezgeti, hogy filmet készít Aldous Huxley 1932-ben megjelent regénye, a Szép új világ (Brave New World) alapján. Most a Universal stúdió hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdték a film előkészítését. Bár Huxley regénye az évtizedek során mély hatást gyakorolt az egész sci-fi irodalomra és filmekre egyaránt, ez az első alkalom, hogy mozivászonra viszik a történetet.

Ridley Scott egyelőre még csak produceri státuszban van a terv mellett, de eltökélt szándéka, hogyha a forgatókönyvet jónak találja és az időzítés is megfelelő, akkor ő rendezze a filmet. Leonardo DiCaprio is a producerek között lesz, és elképzelhető, hogy hasonló feltételek teljesülése esetén a főszerepet is ő vállalná el. A forgatókönyvet Farhad Safinia, az Apocalypto írója alkotja majd meg, aki hamarosan hozzálát a munkához.

Ridley ScottAz Aldous Huxley egy utópisztikus világot ír le, amiről fokozatosan kiderül, hogy valójában inkább egy antiutópia. A történet a 26. század Londonjában játszódik, ahol minden ember boldogan él a pontosan megtervezett társadalmi rendszerben. Az emberek nagyrésze klónozássla jön létre, és kis koruktúl a kasztjuknak megfelelően kondicionálják a tudatukat. A legtöbb fizikai munkát igénylő feladatatot, már csak a munkaerő lefoglalására és unaloműzés céljából végzik el. Ebben a világban már nincs helye a vallásnak, a műveszteknek, de még a mélyebb érzelmeknek sem. Aki mégsem elég boldog az nyugodtan használhatja a szintetikus, mellékhatások nélküli, biztonságos kábítószert, a szómát. Ebbe a világba csöppen bele egy törvénytelen gyermek, John, akit egy indián rezervátumban neveltek fel és így mindkét világban számkivetett. A "vadember", aki Shakespeare műveivel érkezik a szép új világba hamar megcsömörlik és kiábrándul a "tökéletes" világból, ahol a művészetnek és az egyéniségnek nincsen helye.

Ridley Scottot már 20 éve foglalkoztatja a Szép új világ megfilmesítésének lehetősége. A sci-fi műfajában is elismert 71 éves rendező 2008-ban jelentette be, hogy reményei szerint a 2010 májusára elkészülő Robin Hood után ez lesz a következő alkotása. Ugyanakkor kérdéses, hogyha valóban Scott rendezi majd a Szép új világot, akkor mikor kerül sor a szintén általa megrendezendő és előkészületi fázisban lévő Alien előzményfilmet forgatására.
 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr371292340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása