Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Már hónapok óta lehet tudni arról, hogy a 20th Century Fox stúdió új filmet tervez a nagysikerű horror-sci-fi, az Alien világán belül. Korábban arról volt szóltak a hírek, hogy Ridley és testvére Tony Scott produceri felügyelete mellett a reklámfilmek világából érkező Carl Erik Rinsch rendezi majd a filmet. Rinsch-t maguk Scotték válaszották ki a feladatra, de a stúdió elégedetlen volt az ismeretlen rendezőre eső választással, így meggyőzték Ridley Scottot, hogy üljön vissza a rendezői székbe. Így a 71 éves rendező, aki annak idején útjára indította a népszerű szériát, 30 év után maga egészíti ki a történetet egy előzményfilm formájában.

Az új film cselekménye az 1979-es Alien, azaz A nyolcadik utas: a Halál előtt fog játszódni. Scott már 2002-ben azt nyilatkozta, hogy szívesen körüljárná az első filmben felmerülő és megoldatlan rejtélyeket. Nevezetesen, hogy honnan és hogyan került az elhagyatott bolygóra annak a lezuhant űrhajónak a roncsa, amire a Nostromo bányászhajó legénysége talál, valamint honnan származnak a kollektívában élő, vérszomjas földönkívüliek. A forgatókönyvet Jon Spaiths írja, akinek ugyan még nincsen korábbi leforgatott munkája, de kipróbálta már magát a sci-fi írás világában. A történet jellege miatt várhatóan az eddigi Alien-filmek egyik korábbi szereplője sem tér majd vissza, így a Sigourney Weaver alakításával kultikussá vált Ellen Ripley figurája sem. A film a jelenlegi tervek szerint 2011-ben kerülhet a mozikba.
 

Címkék: hírek horror

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr91279206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása