Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az év kilencedik hónapjában meglehetősen sok filmet mutatnak be, amiről írtunk már, úgyhogy nyugodtan lehet szaladni mozikba, akár egynehány matekóra helyett is. Unalom az nem lesz, viszont sok jónak ígérkező film érkezik. A legjobban várt természetesen Shane Acker animációja, a 9, de több más mű is a premier sorsára jut. Ízelítőnek: Pandorum, Extract, The informant, Jennifer's body, Sorority Row, Surrogates. Részletesebben a továbbiakban.

A hónap első hetében érkezik az Extract, egy szocio-vígjáték vígjáték Jason Batemannel, melyben egy virág-kivonatokat áruló hétköznapi emberke életét követhetjük nyomon, miképpen írtunk is már róla egy-két helyen. A filmben feltűnik Ben Affleck és Mila Kunis is. Jön egy újabb romantikus vígjáték Sandra Bullockkal, melyben egy keresztrejtvény-alkotót alakít, aki beutazik egy egész országot, követve egy CNN operatőrt, hogy meggyőzze, ő az igazi szerelme. Bradley Cooper(Másnaposok) alakítja a szegény cameramant az All about Steve című filmben. A Gamer című futurisztikus akcióban Gerard Butler olyan világ online játékosa, melyben az emberek képesek egymást irányítani a multiplayer játékokban.

A második héten jön a 9! Számtalan előzetes, jelenet, poszter után végre jön a bemutató is. Ekkora marketing után nehéz elképzelni, hogy bukás lesz a filmből, pláne, hogy a produceri munkákat a nem kicsit rutinos Tim Burton vette kézbe Timur Berkmambetovval egyetemben. Shane Acker animációs filmje a rendező korábbi, azonos című oscar-jelölt rövidfilmje alapján készült. Szintén ezen a héten találkozhatnak a tengerentúli nézők a Whiteout című, igen izgalmasnak ígérkező thrillerrel. Kate Beckinsale egy amerikai rendőrbírót alakít egy északi sarki kutatóállomáson, ahol egy nap rejtélyes gyilkosság történik. Carrie Stetko rendőrnőnek fogytán az ideje, hiszen el kell kapnia a gyilkost, mielőtt hat hónapra lenyugszik a nap. A Sorority Row, amiről szintén a napokban pötyögtünk néhány sort, pár felelőtlen egyetemista lánykáról szól, akik véletlenül megölnek valakit. Naná, hogy nem mondják el senkinek, de elkezdenek hullani a titok tudói... (hatalmas Tudom mit tettél tavaly nyáron utánérzés...) Aki rajongója a fekete humornak, annak bizonyára tetszeni fog Tyler Perry új filmje, az I Can Do Bad All by Myself is. Madea (Perry) rajtakap három tinédzsert, akik ki akarják fosztania házát, és egetlen rokonukhoz viszi, az alkoholista bárénekes nagynénjükhöz, akit Taraji P. Henson alakít. A színésznőt Oscarra jelölték a Benjamin Buttonban nyújtott alakítása miatt, így tán van egy halvány reménysugár arra, hogy nem az idétlen, erőltetett fekete filmek sorát követi ez az alkotás.

Szeptember 18 a jeles dátum azok számára, akik ismét abban reménykednek, hogy láthatják félmeztelenül Megan Foxot. A Jennifer's Body bemutatója ugyanis ekkor jön el, és erről a filmről is cikkeztünk itt, itt meg itt is. A történet egyszer mint egy bot: a démon által megszállt pom-pom lány nemi hozzátartozást figyelembe véve elkezdi tizedelni a gimnázium fiúcskáit brutális módon. Remélhetőleg egy szórakoztató mészárlós filmet kapunk, és nem egy buta trasht. (noha a kettő néha egy és ugyanaz). Szintén ezen a héten jön a The Informant is. Az Oscar-díjas Steven Soderbergh filmjében Matt Damon alakítja Mark Withacre-t, egy élelmiszeripari vállalat alkalmazottját, aki nagyszabású csalást fedez fel cégénél, de nem elégszik meg a puszta feljelentéssel. Ehelyett egy táskába rejtett hangrögzítő segítségével, az FBI belső ügynökeként ő maga akarja leleplezni a kapzsi bagázst. Előzetese és posztere a linkről érhető el. A harmadik említésre méltó film újfent egy animáció, melyet egy gyermekkönyv ihletett meg, és azonos címmel kerül a mozikba is. Cloudy with a Chance of Meatballs. A fasírtesős film előzeteséből kiderül, hogy egy kisvárosban játszódik, amiben ételek hullanak az égből.

Az utolsó hét tartogatja Bruce Willis legújabb filmjét, a Surrogates-t. Az akció-sci-fi egy olyan jövőben játszódik, ahol az emberek szinte egyáltalán nem mozdulnak ki az otthonaikból, hanem csupán android képmásaikat irányítva kommunikálnak egymással. A Willis által megformált nyomozó arra kényszerül, hogy valódi alakjában járja a világot, amikor valakik egyszer csak androidokat kezdenek el ölni.Előzetes errefelé. A hét másik nagy durranása a horrorisztikus Pandorum, mely marketinjével is felhívta magára a figyelmet a mozgó poszterével. A filmben egy űrhajó legénységének két tagja arra ébred, hogy a 60 ezernyi utas egyszerűen eltűnt, de hamar rá kell jönniük, hogy mégsem szívódtak fel teljesen. A bokalefosósnak ígérkező horror előzetese is megtekinthető itt. Hogy erre a hétre is jusson animáció, arról az Astro Boy gondoskodik, ami a japán manga sorozat amerikai feldolgozása. A film története a futurisztikus Metro City-ben játszódik, ahol Dr. Tenma miután elvesztette fiát létrehozza annak speciális robothasonmását, akit sajátjaként nevel. Azonban Astro a beépített szupererejével nehezen boldogul és a hadsereggel is meggyűlik a baja, ám végül neki kell megmentenie a nagyvárost.

Címkék: premier

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr1001357127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donnie_ · http://www.donnie.blog.hu 2009.09.04. 13:57:34

Szeptemberhez képest egész ígéretes hónapnak nézünk elébe, részemről leginkább a Surrogates, a 9 és a The Informant a leginkább várós.
süti beállítások módosítása