Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Pár napja írtunk az éppen készülő DC-filmekről, itt az ideje hát, hogy egy pillantást vessünk arra, hogy melyek a legutóbbi fejlemények a legnagyobb képregénykiadó körül a filmadaptációkat tekintve. Kezdjük a legfrissebb, egyelőre még pletykaszintű hírrel: a múlt héten befejeződött Lost-sorozat egyik szereplőjével Josh Holloway-jel intenzív tárgyalások folynak egy újabb, eddig még a vásznon ismeretlen Marvel-hős eljátszására. Bár konkrétumokról egyelőre nem tudni, az Avengersnews bennfenteseinek van néhány tippje, hogy melyik álruhába is bújhat Holloway. A folytatásban erről is olvashattok.

Három karakter merült fel eddig: talán a legesélyesebb a Hangya (Ant-Man) eljátszása, hiszen a róla készítendő film ötlete már a 2006-os Comic-Con fesztiválon is felmerült. (Azoknak akik kevésbé ismerik ezt a hőst: Dr. Henry Pym felfedez egy különleges szubatomi részecskét, melynek a felhasználásával egy méretcsökkentő formulát kísérletez ki, amit magán ki is próbál. Így hangyméretűvé tud zsugorodni, majd visszaváltozni az eredeti méretére. Pym a szerhez kifejlesztett egy különleges sisakot is, amelynek segítségével kommunikálni tud a hangyákkal.) A másik két felmerült karakter Sólyomszem (Hawkeye, ő egy árvaházból cirkuszba szökött, íjásznak kiképzett szuperképességek nélküli hős, aki Vasember hatására kezdett bele a világmegmentősdibe), illetve Dum Dum Dugan (neki Nick Fury-val, a S.H.I.E.L.D. vezetőjével van a II. világháborúig visszamenő jó kapcsolata).

Az biztosnak látszik, hogy a Hangyaember el fog készülni, hiszen az utóbbi évek filmjei és a soron következők hamarosan egy közös pontba fognak összeérni, a Bosszúállók (The Avengers) mozi 2012. május 4-ei bemutatásával. Ebben szerepelni fog Vasember (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Loki (Tom Hiddleston), Nick Fury (Samuel L. Jackson, aki ezzel együtt összesen 9 filmre írt alá Furyt eljátszandó), a Fekete Özvegy (Scarlet Johansson), Amerika Kapitány (Chris Evans), valamint a Hulk (Edward Norton). Sztárparádéban tehát nem lesz hiány, a történetről pedig egyelőre annyit lehet tudni, hogy a főgonoszok a földönkívüli alakváltoztató Skrullok lesznek, akik átveszik Hulk felett az irányítást, ami ismerve a zöld behemótot nem sok jót jelent.

A műsoron lévő Vasember 2-re térve: a filmben az első részhez hasonlóan ismét feltűnt Tony Stark apja, Howard Stark (John Slattery), aki fontos szerepet játszott a fentebb említett titkos kormányzati szerv, a S.H.I.E.L.D. létrehozásában, így nem meglepő, hogy fel fog tűnni az Amerika Kapitányról szóló filmben is (melyet 2011. július 22-én mutatnak be). Ebben Dominic Cooper (Mamma mia, Egy lányról) fogja játszani az idősebb Starkot, míg Amerika Kapitány ellenfelét, a Vörös Koponyát a zseniális Hugo Weaving. A Vasember egyébként a 2012-es Bosszúállók-moziig már nem fog feltűnni a vásznon (tehát sem önálló részben, sem más szuperhős vendégszeretetét élvezve), ezt maga a rendező Jon Favreau közölte.

Végül említsük meg kedvenc falmászónkat, aki a Spider-man negyedik részének leállítása után egyelőre még nem talált magára. A lehetséges maszkot öltők sorát nemrégiben Jamie Bell (Hipervándor, King Kong) gazdagította, ami rajta kívűl  jelenleg négy nevet tartalmaz még (Andrew Garfield, Alden Ehrenreich, Frank Dillane és Josh Hutcherson). Közülük talán Bell a legtapasztaltabb, Garfield a maga 27 évével kicsit már öregnek számít egy eljátszandó középiskoláshoz mérve. Ehrenreich még kezdő, a 18 éves Hutcherson pedig eddig olyan filmekben mutatta meg színészi kvalitásait, mint a Híd Terabithia földjére, vagy a Zathura - Űrfogócska. Sőt, nemrég Donald Glover (képen) is bejelentkezett a Mark Webb rendezte produkcióhoz twitterén, aki mint fekete színész játszaná el Peter Parkert. Akárki is lesz a főszereplő, a filmet ez év végén kezdik el forgatni és jövő év július 3-án tervezik bemutatni.

Végül az olajozottan működő X-men gépezet újabb tagjáról (X-men: First Class) essék szó, mely a csapat megalakulását, valamint Xavier professzor és Magneto kapcsolatát fogja bemutatni 2011. június 3-án. Az előzményfilm szerint tehát Patrick Stewart nem játszhatja el Xavier szerepét, az ő helyére James McAvoy fog lépni (természetesen a fiatalabb Küklposzt, Jean Greyt és a Bestát is más fogja játszani). Az első két részt rendező Bryan Singer producerként fogja figyelni a munkát, aki annyit elárult, hogy a tervezett X-men Origins: Magneto filmre is lesznek utalások. A rendező a Kick-Ass-t (Ha/ver) is jegyző Matthew Vaughn.

Címkék: hírek marvel

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr122047032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pepo05 2010.06.02. 01:35:00

Tisztelt Szerző!

Nem Hangyaember, hanem csak Hangya! Néha nem baj, ha utánanézünk magyarul is megjelent karakterek neveinek, és nem csak saját szakállunkra fordítunk.

-zotmund- · http://zotmund.blog.hu/ 2010.06.02. 19:42:47

@pepo05: Pedig utánanéztem, csak ezek szerint rossz helyen. Köszönöm az észrevételt, javítottam.
süti beállítások módosítása