Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Két igazán nagyágyú, régen várt film kerül bemutatásra húsvét havában a tengerentúlon. Az egyik a olümposzi 3D-s háborús isteni csapat, a másik pedig a képesség nélküli szuperhősök színes ruhákba öltözött gittegylete. Persze Perszeuszékon és Kick-Asséken kívül egyébként lesz még temérdek vígjáték is, meg akció és horror. Megfigyelhető, hogy mikor jobbra fordul az idő, egyre több és több vígjáték bújik ki a rezgő csipkebokorból, felkeltvén a téli depresszióba zuhant mozibuzikat. Ettől függetlenül vélhetően mindenki az Isteni háromdés színjátékra gyúr, ahol megmutathatják a készítők a Percy Jackson alkotóinak, hogy miként is kell ezt a mondakört felépíteni.

Tegnap mutatták be a régóta várt, és általunk is sokszor billentyűzetvégre került Titánok harcát (Clash of the Titans) az amerikai vásznakon, és nem kérdéses, hogy tarolni fog. Ráadásul 3D-s kópiák is készültek belőle, noha tulajdonképpen nem így tervezték a készítők, ám nagyjából év végén, év elején (értsd: Avatar környékén) elhatározták, hogy bizony ők is nekimennek a harmadik dimenziónak, legfeljebb ha nem sikerül, Perszeusz majd lecsapdos néhány fejet, és Hádész kéngőzös alvilágába küldi a fanyalgókat. Remélhetőleg nálunk is minél hamarabb bemutatásra kerül, ugyanis az emlékezetes zenével megáldott előzetesek bizony meghozták a kedvünk hozzá. Annak rendje és módja szerint senki nem nagyon mert bemutatni más nagyobb filmet, viszont kisebb költségvetésűből akad pár mellette. Itt van például egyik "kedvencünk" Miley Cyrus a The Last Songgal, akit ígyis-úgyis megnéznek majd a 13-15 évesek, tökmindegy mi más megy a mozikban. Fekavígjátékból is jut, Why Did I Married Too? címmel Tíler Perry és Janet Jackson szerencsétlenkedik egy sort. A havi kínai történelmi film a Warlords, melyben Jet Li szerepel és 2007 után sikerült eljutniuk az amerikaiaknak a bemutatóig. Az 1860-as évek polgárháborús időiről szól. Don McKay is érkezik, aki hazatér szülőfalujába, hogy meglátogassa élete első szerelmét 25 év után. Nem, ez nem romantikus film, hanem dráma avagy thriller. 

A második hétvégén jön a jelen amerikai filmiparának legszórakoztatóbb férfi és női tagja, azaz Steve Carell és Tina Fey. A Date Nightban egy párt alakítanak, akiknek a romantikus és varázslatos estéjük egy csapásra sokkoló és veszélyes is lesz egyben, köszönhetően egy személyiségtévesztésnek. Carell ugyan a 2009-es évet kihagyta, de 2010-ben három filmmel is érkezik, igaz ebből az egyik a Despicable Me, ahol "csak" szinkronhangként hallhatjuk a The Office örök Michael Scottját. Lesz még egy ausztrál thriller a The Square, meg egy fiomdráma is, melyben egy rákos kisfiú leveleket írogat Istenhez. Ez pedig a Letters to God.

A harmadik héten, április 16-án érezhetik magukat boldognak, és szerencsésnek az Amerikában tartózkodók, hiszen bemutatásra kerül a számtalanszor emlegetett és beharangozott Kick-Ass, mely tulajdonképpen már bemutatása előtt kult-státuszt kapott. A jelmezek mögé bújtatott abszolút átlagemberek groteszkké és abszurddá válnak első látásra, ugyanakkor szintén elmondható ez a pengékkel kiválóan bánó Hit Girl, aki pedig pont az ellenkezője az említett dolgoknak: hihetetlen módon kaszabolja legfiatalabb létére a gengsztereket.Matthew Vaughn lázadó punk alkotásának pedig még mindig nincs magyar premier-dátuma... A hét feka-vígjátékát Chris Tucker és Martin Lawrence szervírozza, melyben egy patriárka temetése körül robbannak ki kalamajkák a Death at Funeralban. Egy érdekesnek, és egyedinek is tűnő vígjáték tör a mozikba, melyben egy család frissen költözik a kertvárosi környékre, ahol azonnal lenyűgözik szomszédaikat, akik nem sejtik, hogy a négytagú család egy média cég alkalmazottja... A The Joneses című filmben Demi Moore és David Duchovny szerepel. Megmelítendő, hogy ezen a héten láthatják mozikban az amerikaiak a The Secret in Their Eyes című Oscar-díjas argentin krimit, mely nekünk is nagyon tetszett.

 23-án érkezik a The Losers, melynek láthattuk már az előzetesét is, meg a képregényszerű poszterét is. Egy különleges alakulat tagjait csapdába csalják, és ki akarják őket végezni egy Max nevű ember megbízására. Ők persze túlélik, és bosszút forralnak. Zoe Saldana is tetszeleg a filmben, akit az Avatar űrdimenzionális bevétele óta először láthatunk majd a vásznon. A The Back-up Plan egy abszolút sablonos romantikus vígjátéknak tűnik, aki kíváncsi rá, Jennifer López miatt kukkantsa meg. És, lesz egy Disney dokumentum-természetfilm Ocean címmel, amiben ingerfakasztó, minden érzékre ható ternegi élővilágot bemutató képsorokkal hívják fel a figyelmet a korallzátonyok pusztulására és a tengeri fajok túlhalászására. Jajj.

Az utolsó hétre egy Catherine Keener-Oliver Platt párossal hangolódunk, mely filmnek címe: Please Give. A film egy manhattani párról szól, akik apartmanbővítési problémájukat oldják meg. Jim Carrey és Ewan McGregor párosa nem tűnik rossznak, az I Love You Phillip Morris című keserédes, szatirikus vígjátékban Carrey Steven Russelt alakítja, aki egy meleg fegyencet formál meg, és elköveti a tökéletes bűncselekményt, hogy újra együtt lehessen a rács mögött szerelmével, Phillip Morrissal (McGregor). A hét legnagyobb durranása tán azonban kétségkívül a nyolcvanas évek horrorjának újragondolása, feldolgozása, a Rémálom az Elm utcában című film. Robert Englund helyét Jackie Earle Haley veszi át a sebhelyesképű kaszás szerepét. Miként tán a legtöbb ember számára ismert, ebben Freddy Krueger gyilkolászik az álmainkban pengés kesztyűjével és legendás, piros-fekete csíkos pulóverével. Szóval mindenki maradjon ébren.
 

Címkék: premier

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr741891419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása