Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

A bombák földjén című alkotással hírnevet szerző, és az idei Oscarra legjobb színészi jelölésben is részesülő Jeremy Rennernek mostanában mozgalmas napjai lesznek, ugyanis (minimum) két produkcióval is hírbe került. Az egyik egy igen izgalmasnak hangzó thriller, mely Edgar Allen Poe amerikai költő sötét világában játszódna, a másik pedig a híres táblajáték megfilmesítése, a Battleship (Torpedó) lenne. Utóbbiról annyi extra információt tudunk, hogy ez a kevésbé biztos lábakon álló projekt, mivel állítólag több, titokzatos megbeszélésen is részt vett Renner, melyekről nem beszélt részletesen. Viszont mindegyiknek nyáron lenne a forgatása, úgyhogy a színésznek biztosan nwm lesz ideje mindegyikbe részt venni, így döntenie kell. Ugrás után viszont a The Raven-projektről olvashattok, mely valószínűbb, hogy egy megvalósuló produkció lesz.

A Holló című filmben Ewan McGregor lehetne Renner partnere. A filmet James McTeigue rendezi, akinek a nevéhez fűződik az egyik kedvenc képregényadaptációnk, a V for Vendetta, valamint mostanában a kevésbé sikeres Ninja Assassint is rendezte. Az ő szavaival élve a The Raven (A holló) olyan lesz, mint Edgar Allen Poe azonos című költeménye keresztezve a Hetedik című thrillerrel. A mű az amerikai költő fikcionalizált, utolsó, rejtélyes öt napjára koncentrál, melyben Poe bekapcsolódik egy gyilkos utáni hajszába, aki az ő költeményei alapján követi el a bűncselekméneket. A költő valódi halála is igen misztikusnak tűnik, Poe kimerült testét más ruhájában találták meg egy baltimore-i utcán. Azonnal mentőt hívtak, miközben a költő a Reynolds nevet emlegette. Pár nappal a kórházba szállítása után halt meg, ám ő maga sosem tudta megmagyarázni miként került ilyen állapotba, és miért viseli más ruháját. Egyes források szerint halálát veszettség okozta, akkoriban sok veszett állat mászkált az utcákon.

A másik projekt a mindenki által ismert és kedvelt Torpedó társasjáték filmes feldolgozása (!). A produkció egy tengerészeti film lesz, ahol az emberek földön, vízen, levegőben harcolnak egy felsőbb erő ellen. Ezek pedig idegenek, egy a miénkhez hasonló bolygóról. Az idegenek békével érkeznek, és egy erőforrást akarnak telepíteni az óceánba, ahol kapcsolatba kerülnek egy hadihajó flottával. A film állítólag mind a két oldal nézőpontjából bemutatja a történetet, azaz az idegenek perspektívájából is láthatjuk a történéseket. A film főszereplője a hadihajó parancsnoka, de ott lesznek megbízható tisztbarátai, úgyhogy egy tengeri Star Trekre számíthatunk valójában. 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr801768943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.18. 16:58:51

Jó választás lenne a Torpedó filmbe, kemény katonaként tisztként odapörkölne az idegeneknek.
A Hollóban is biztosan jó teljesítményt nyújtana.

szinema1 (törölt) · http://szinema.blog.hu/ 2010.02.18. 22:48:27

azért Ralph Fiennesnek több jelenetet osztottam volna...na de így se lett rossz

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.02.19. 14:27:26

A Raven tervéről pont a napokban olvastam én is. Nem tudom, pontosan milyennek szánják, de ha a From Hell vagy a Vidocq szintjét eléri, azzal már elégedett leszek.
süti beállítások módosítása