Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Az amerikai rendezők szövetsége, a Directors Guild of America tegnap adta át az év szerintük legjobb rendezőjének járó díjat, a DGA Awardot. Az elismerést Kathryn Bigelow vehette át A bombák földje (The Hurt Locker) című filmjéért, így ő az első nő, aki nyert a DGA ezen kategóriájában. Ezúttal a másik fő esélyesnek tartott James Cameron maradt alul az Avatarral, aki a Golden Globe-on átvehette a legjobb rendezőnek és legjobb filmnek járó díjat is, annak ellenére hogy a sajtó már ott is Bigelow győzelmére számított.

Cameron mellett a jelöltek között szerepelt még Quentin Tarantino a Becstelen Brigantykkal (Inglourious Basterds), Jason Reitman az Egek urával (Up In The Air), valamint Lee Daniels a Precious-szel. A legjobb dokumentumfilm rendezői díját Loui Psihoyos-nak ítélték, The Cove című filmjéért, amely a morális kérdéseket felvető japán halászatról szól. Fél évszázados karrierje elismeréseként, Norman Jewison rendező életműdíjat vehetett át. Jewisont többek között a Hegedűs a háztetőn megfilmesítéséért eddig hét Oscar-díjra jelölték, de eddig egyszer sem sikerült elnyernie az arany szobrocskát.
 

Legjobb filmrendező
Kathryn Bigelow — The Hurt Locker

Legjobb dokumentumfilm-rendező
Loui Psihoyos — The Cove

Életműdíj
Norman Jewison
 

Címkék: hírek díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaomega.blog.hu/api/trackback/id/tr451717099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása