Box Office Hírek Előzetesek Kritikák Filmzene Főoldal

Nemrég napvilágra kerültek az első képek a jövő márciuban érkező Alice in Wonderlandből, amelyet Tim Burton rendez. A film valójában Alice csodaországban történetének folytatása, amelyben a 17 éves Alice visszatér a különös világba. A mostani képeken három szereplő, Alice (Mia Wasikowska), a Kalapos (Johnny Depp) és a Vörös Királynő (Helena Bonham-Carter) kisállatokkal a kezeikben láthatók.

Címkék: alice in wonderland

Augusztus 20-án megérkezik a mozikba Quentin Tarantino második világháborús filmje az Inglourious Basterds, azaz a Becstelen brigantyk. Addig is megtekinthetünk néhány új posztert, amelyeken a film néhány szereplője díszeleg, élükön a könyörtelen és bajuszos amerikai hadnagyot játsszó Brad Pittel, és a náci ezredesként nyújtott alakításáért Cannes-ban díjazott Critoph Waltz-cal.

Címkék: hamarosan inglourious basterds

Néhány hete keringett a pletyka miszerint Antal Nimród esélyes a Predator filmek újkori folytatásának rendezésére, ami egyelőre a Predators munkacímen fut. Robert Rodriguez, aki a produceri teendőket vállalta magára, most megerősítette, hogy Antalnak adják a lehetőséget. Így az 1987-es Predator, majd a '90-es Predator 2 után ez lesz a harmadik epizód, ugyanakkor az alkotók inkább csak az első részre építkeznek.

Címkék: hírek predators

Két ősszel érkező animációs film kapott új előzetest. Az egyikben egy emberi asztronauta csöppen idegenként egy távoli bolygó lakóinak mindennapi életébe, akik megrettennek a furcsa jövevénytől. A másikban egy félresikerült kísérlet étellel megrakott asztallá változtatja az eget, kalóriabombává változtatva az esőt. Természetesen mindkét film megtekinthető lesz háromdimenziós változatban is.

Címkék: trailer animáció

James Cameron folytatja az egyedinek nevezhető utat a decemberben érkező Avatar marketingjével kapcsolatban. Megjelent az idei San Diegó-i Comic-Con plakátja, ami mellett egy külön rész hívja fel a figyelmet arra, hogy az Avatar is jelen lesz a rendezvényen. Ezen a másik plakáton pedig nem más látható, mint egy na'vi vagy legalábbis egy ember-na'vi hibrid, azaz avatar. Tulajdonképpen ez képezi az első valódi bepillantást a film képi világába.

Címkék: avatar

Steven Soderbergh, az Oscar-díjas rendező visszatér a vígjáték műfajához a The Informant! című filmmel, aminek első előzese most bukkant fel. A történet főszereplője egy multinacionális cégnél dolgozó alkalmazott, aki úgy véli nemzetközi összesküvést fedezett fel munkáltatójánál, amelynek célja a kukorica árának magasan tartása. Az FBI-nak azonban bizonyíték is kell, így a szemfüles irodista válalja, hogy aktatáskájában lehallgató készüléket cipel magával és informátorrá válik. Annyira beleéli magát a küldetésébe, hogy 0014-es ügynöknek nevezi el magát, hiszen kétszer okosabb, mint a 007-es kódjelű James Bond. A szemüveges és bajuszos Matt Damon mellett Scott Bakula és Patton Oswalt is feltűnnek a filmben, amely október 9-én nyit az amerikai mozikban.

Címkék: humor trailer

Quentin Tarantino hamarosan újra a mozikban, méghozzá az Inglourious Basterds-zel vagyis a Becstelen brigantykkal. A nálunk augusztus 20-án nyitó alkotáshoz megérkezett a nemzetközi előzetes is, amelyben már körvonalazódik a film történetének főszála is. A Tarantinós hangulat sugárzik a trailerből, amit még bizarrabbá tesz, hogy a cselekmény második világháborús környezetben zajlik. A nemzetközi közönséget megszólító előzetesben az amerikaiak számára kevéssé ismert európai színészek neveit is megemlítik.

Címkék: humor trailer inglourious basterds

Karácsonykor érkezik az amerikai mozikba az Alvin és a mókusok. A 2007-es első rész bár kritikailag semmilyen módon sem volt siker, mégis jövedelmező volt pénzügyileg. A "folytatás" szóval játszó The Squekquel alcímű film első beharangozó előzetese bár viszonylag kreatívan kezdődik a 20th Century Fox klasszikus intro zenéjének elcincogásával, a folytatás már inkább furcsa. Az mindenesetre kiderül belőle, hogy az alap felállás az újonnan érkező nőstények és a szerelmi bonyodalmak körül forog majd. Persze az is lehet, hogy nem is igazán létezik történet, ami egy előzeteseben bevezethető lenne.

Címkék: trailer hamarosan

Ezen a nyáron minden nagyobb film marketing stábja (sőt a kisebbek is) igyekszik kihasználni az internet lehetőségeit. A nyári kasszasikerek mind bemutattak rövidebb-hosszabb jeleneteket a filmből, hogy ízelítőül szolgáljanak. A Harry Potter és a Félvér hercegnél sincsen másképp, és ehhez még hozzájárul az is, hogy a rajongók nyolc hónapos késést kénytelenek kivárni türelemmel. Megtekinthető a film első négy perce, Dumbledore és Harry utazása az óceán közepén fekvő barlanghoz, és egy kulisszák mögötti képsorokat is tartalmazó kisfilm.

Címkék: trailer harry potter

Ki ne emlékezne a Hupikék Törpikék legendás nyitódallamára? Bizony mondom, ezen nőttünk fel, és simán, fejből tudunk a közösbe dobni néhány törpnevet, mint pl. Törpapa, Törperős, Törpilla, Törpojáca, Hami, Tréfi, Okoska, Duli-Fuli. No és persze a náluk is legendásabb ellenségük, a mindig balfék, nagyorrú, kopaszodó Hókuszpók, a szerencsétlen macskájával, Sziamijaúval... Nos akkor kapaszkodjunk kérem! Jönnek a törpök, méghozzá 3D-ben!

Címkék: hírek hamarosan

A brit komikus Ricky Gervais ősszel új vígjátékkal jelentkezik. Tavaly az ötletes Kísértetvárosban láthattuk (Ghost Town), ahol remekül hozta a lassan megnyíló, savanyú fogorvos szerepét. Gervais ezúttal íróként és rendezőként is jegyzi a The Invention of Lying (A hazudozás feltalálása) című filmet, amely egy olyan párhuzamos világban játszódik, ahol az emberek soha sem hazudtak még, egyszerűen képtelenek rá. Ekkor a szürke kisember, Mark Bellison felfedezi a hazudozás képességét. Első próbálkozása természetesen a pénz kürül forog, majd nehéz döntés elé kerül, hogy frissen szerzett képességét egy számára különleges hölgy kegyeinek elnyeréséért is bevesse-e. Onnantól pedig nincs megállás, mivel ebben a világban is sokkal könnyebben előrébb jut, ha nem teljesen őszinte. A szereposztás meglepően jó. Gervais-on, Jennifer Garneren és a szintén komikusi karriert építgető Jonah Hillen kívül Rob Lowe és Tina Fey is feltűnnek a filmben.

Címkék: humor trailer

Nyári uborkaszezon helyett júliusban meglehetősen nagy filmes csinnadratta várható, ugyanis olyan régóta várt alkotások kerülnek a mozikba, mint a Hollywood két legjobban foglalkoztatott férfiszínészével készült Public Enemies, az osztrák Steiner Kristóf Brüno, vagy akár a tömeghisztériát kiváltani képes Harry Potter sokadik része. A Jégkorszak folytatásáról, és egyéb kiváló ázsiai vámpírfilmekről nem is beszélve. Úgyhogy nem is ragozzuk tovább, hanem belecsapunk a sűrűjébe...

Címkék: premier

Hollywood egyik nagy problémája, hogy mindenre lecsapnak, ami jó, és megpróbálják az önmaguk ízlése szerint formálni. Ha van egy sikeres film a világ egy másik pontján, akkor kegyetlenül lecsapnak rá, és az esetek többségében belerondítanak a maguk ízlésvilága szerint. A Let the Right One in, avagy a szerző John Ajvide Lindqvist ékes anyanyelvén Låt den rätte komma in gyűszűnyi szerkesztőségünk egyik nagy kedvence volt, és ráadásul az Alfától omegiáig blog legelső filmes kritikája is. Úgy tűnik a jenkik nem kímélik ezt a filmet sem, hiszen konkrét dolgok láttak napvilágot a tengerentúlon az amerikai verzióval kapcsolatban.

Címkék: hírek horror hamarosan let me in

2009 huszonhatodik hétvégéjén nem volt kérdéses, hogy melyik film lesz a bevételi lista élén, inkább csak az, hogy milyen eredménnyel. A Transformers: Revenge of the Fallen valójában nem péntektől, hanem már szerdától a mozikba került, a legtöbb országban egyidőben, egy világpremier keretében. Szerdán az amerikai bevételek meghaladták a 60,6 millió dollárt. A kisebb csütörtöki nézettség után a péntektől vasárnapig tartó hétvégi időszakban 112 milliót hozott a film. Ezzel öt nap alatt átlépte a 201 millió dolláros összbevételt. 2007-ben az első Transformers 70,5 milliós hétvégi bevételt produkált.

Címkék: box office transformers

süti beállítások módosítása